15 februarie 2012

Israel, ţara care nu s-a împrumutat niciodată de la FMI

http://www.capital.ro/typo3temp/pics/shutterstock_54929743_1608ea5a42.jpg 

Există câteva cifre interesante despre Israel, o economie a unei ţări mici, dar destul de vie şi care a trecut prin criza economică fără să aibă probleme.

Israelul, cu o populaţie de doar 7,1 milioane de locuitori, atrage tot atâtea fonduri de risc precum Marea Britanie, care are o populaţie de 61 de milioane de locuitori, sau cât Franţa şi Germania la un loc (un total de 145 de milioane de locuitori).
Conform datelor de la Banca Mondială, israelienii au o rezervă internaţională, cu tot cu aur, de aproximativ 60 de miliarde de dolari, mai mult chiar decât Canada şi cam cât are Marea Britanie. În 2007, avea un deficit de doar 0,1% din PIB.

Mai mult, Israelul are mai multe companii listate la Nasdaq decât orice altă ţară care are companii listate în SUA şi a avut în ultimii ani o creştere economică mult peste media economiilor dezvoltate.
Israelul este membru al FMI din 1954. Istoria acestui stat cu Fondul arată faptul că nu Israel nu a cerut niciodată un ajutor financiar sau împrumut. Mai mult, statul figurează pe lista FMI printre ţările care sprijină resursele Fondului.

Un alt lucru interesant despre Israel este că deţine în băncile elveţiene nu mai puţin de 2 miliarde de franci elveţieni, echivalentul a peste 2 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă peste 1% din PIB-ul israelian.
Ca termen de comparaţie, România are în băncile elveţiene aproximativ 200 de milioane de franci elveţieni.
Nu în ultimul rând, Israel este considerat un fel de Silicon Valley al Estului, fiind cel de-al doilea mare centru tehnologic din lume. Din cele 600 de companii listate la Tel Aviv Stock Exchange, 140 sunt companii din acest domeniu.


8 comentarii:

 1. Israelul este FMI. Apoi despre faptul că Israel este considerat un fel de Silicon Valley al Estului, păi fondatorul şi patronu Intel este ovrei.

  RăspundețiȘtergere
 2. elvetia e condusa de catre mafia albaneza,asta inseamna ca si israelul este la fel.mai usor cu israelul,albania si kosovo sant adevaratele centre de putere ale lumii.

  RăspundețiȘtergere
 3. albania si kosovo? de aia ii bombardau americanii..jucaria israelului de buzunar? Albanezii puteau fi ei mafioti dar nu cred ca pot controla cine stie ce, israel detin toate bancile principale care au ramuri in toate alte banci, ei au inventat moneda si au zis la romani sa isi puna fata pe ea in acest fel ei detin profitu iar romani tot ce e rau de la bani pica pe ei un popor catzel al isrelului numit italia astazi.Canada nu este ea la fel condusa de Israel prin banci si sistemul de credit? Mafia italiana catzelu sa bagat aici in toate domeniile constructiei sa nu fie si ei mai prejos.Nu Israel a inventat bomba? Nu ei fac muzica recunoscand asta in muzica lor.In desena animate in medie ... ei recunosc ca domina media, si pornografia, iar acum au lasat gratis sa piarda timpul oamenilor si mai mult.Fura toate valorile inimii peste tot in lume si le inlocuiesc cu desertaciuni, pe langa faptu conducerii fortate mai si strica. Strategia lasului, sunt cu adevarat plini de ura si contra celor care nu sunt ca ei.Transforma si invata pe adeptii sistemelor sa transforme oameni care NU vorbesc de rau doar zic cea ce vad in nebuni si ii scot afara din sistem.Intre timp nimeni nu mai invata la scoli cum sa supravietuiasca in afara guvernului prea putini sar descurca in padure 2 luni fara mancare de acasa.

  RăspundețiȘtergere
 4. Izraelul traieste sub perfuzie financiara, militara, alimentara si tehnologica data de Statele unite ale Americii. Pentru acest motiv Izraelului nu-i este permis sa faca imprumuturi de bani, caci cei care vor plati aceste imprumuturi sunt americanii.

  RăspundețiȘtergere
 5. Ar fi interesant de vazut si pe ce se bazeaza comentariile de mai sus ; poate niste trimiteri la alte surse de informatii ar fi benefica .

  RăspundețiȘtergere
 6. tot ceea ce inseamna finante, banci, burse si bani este coordonat de evrei. Daca nu direct pe fata atunci cu siguranta prin interpusi.Israelul, este singura natie dupa suprafata pamantului care traieste numai din speculatii si invarteli financiare. Banii obtinuti de ei, in special din armament si din razboaie, 1i spala prin cazinouri.

  RăspundețiȘtergere
 7. uite anonim de pentru comentarii ai nevoie de surse cauta aici http://www.journaldemontreal.com scrie acolo: ftq syndicat mafia construction iar pentru ceilalti nu ai nevoie de surse, gaseste un popor care sar descurca fara banci guvern in padure fara mancare, si cum de pana in ultimii 200 de ani toti puteau si acum numai nimeni ,apoi coboara incet incet, la inceput cand nu existau banii, vezi cine a facut ce, si de acolo urca incet incet inspre ziua de azi.

  RăspundețiȘtergere
 8. voi oamenii de rind nu o sa vedeti adevarul niciodata,cum poti spune de israel ca nu sa imprumutat la fmi,pai toti banii de pe planeta asta ii avem noi,noi evreii vom pune la jug toata planeta,lumea va sta in genunchi in fata noastra

  RăspundețiȘtergere