26 ianuarie 2012

FOOD INC. - subitrare romana

“Food, Inc.”, în regia lui Robert Kenner, este un “documentar-şoc” despre fabricarea alimentelor, în care publicul descoperă cât de departe de realitate sunt imaginile cu ferme pline de verdeaţă de pe ambalajele produselor, a fost prezentat la Festivalul de Film de la Berlin, relatează AFP.

Robert Kenner prezintă marea putere pe care o are industria agro-alimentară şi pericolul pe care îl reprezintă pentru sănătatea oamenilor. “Food, Inc.” arată că în spatele imaginilor idilice de pe ambalajele produselor alimentare din magazine, procesul de fabricare a alimentelor este mai degrabă dezgustător.

Animalele sunt crescute în nişte uzine uriaşe, care amintesc de filmul “Timpuri noi”, de Charlie Chaplin. Puii nu văd niciodată lumina zilei, iar carnea tocată este spălată cu amoniac înainte de a ajunge în hamburgeri.

Calificat drept “film de groază” de revista Variety, “Food, Inc.” denunţă, de asemenea, lobby-ul făcut de industriile agro-alimentare, care se infiltrează în instituţiile americane responsabile cu controlul acestora.

“Industria nu vrea ca voi să ştiţi ce mâncaţi, pentru că aţi putea refuza să o mai faceţi”, spune jurnalistul Eric Schlosser, autorul cărţii de succes “Fast food nation”, care apare în documentarul lui Kenner. Regizorul a spus că, deşi filmul său pune în centrul atenţiei industria agro-alimentară americană, “pe mai multe planuri, evocă ceea ce se întâmplă în toată lumea”. Potrivit lui Kenner, consumatorul poate, până la urmă, să aleagă, prin cumpărăturile pe care le face, să sancţioneze mecanismele industriei. “Trebuie să votăm cu furculiţa de trei ori pe zi”, a conchis el.”Food, Inc.”, realizat la doi ani după documentarul “Noi hrănim lumea/ We Feed the World”, semnat de austriacul Erwin Wagenhofer, a fost foarte apreciat de publicul Festivalului de Film de la Berlin, care a umplut sala în care a avut loc proiecţia."

"Food Inc este un documentar lansat in 2009 care expune sistemul alimentar industrializat din USA, repercusiunile ecologice ale acestui sistem, precum si alte chestiuni precum sanatatea in raport cu ceea ce mancam, economia atat locala cat si globala in acest context si nu in ultimul rand drepturile fortei de munca din acest domeniu.

Motto acestui documentar "You'll never look at dinner the same way"

Ar fi timpul sa acordam mai multa atentie calitatii alimentelor pe care le consumam (dpdv continutului nutritional in procente) si a metodelor prin care aceste alimente sunt fabricate, atat dpdv tehnic, stiintific cat si etic.

Ce parere aveti despre mancarea obtinuta prin modificari genetice sau de puii de abator care cresc la o marime extraordinara in 20 de zile spre comparatie cu cateva luni la un pui crecut normal? Sau de faptul ca sunt inginerati intentionat cu organe vitale minuscule,asa incat au mai multa carne pe ei dar nu pot face doi pasi fara sa cada jos din cauza plamanilor si inimii micsorate?

Dar despre faptul ca vacile a caror natura este sa manance iarba (fiind ierbivore) sunt hranite numai cu porumb fapt care aduce la formarea de bacterii ecoli in stomacul secundar. Caz real in USA care a dus la un episod de retragere masiva de pe piata a carnii tocate contaminata cu aceasta bacterie,in urma unor imbolnaviri si decesuri. Retragere nesemnificativa avand in vedere ca abatorul respectiv continua sa functioneze in ciuda faptului ca au avut mai mult de un asemenea incident.

Faptul ca alimentele ce le avem la dipozitie astazi sunt din ce in ce mai lipsite de elementele nutritive necesare corpului uman pentru a mentine un nivel de sanatate optimal, devine din ce in ce mai cunoscut. La fel de cunoscut devine abuzurile atat asupra animalelor cat si a muncitorilor,care au loc in imensele crescatorii si companii producatoare de carne."

FOOD INC. - subitrare romana from Daniel Matei on Vimeo.

5 comentarii:

 1. Si cand te gandesti ca se inventeaza tot felul de forme de gripa ca sa ne omoare animalele noastre din batatura, animalele noastre "BIO".Se vede clar de unde ni se trage.

  RăspundețiȘtergere
 2. ACEASTA E MAREA DEMOCRATIE LA CARE ASPIRA TOATA LUMEA???Acesta sa fie motivul pentru care s-a desfiintat agricultura romaneasca?Din acest motiv s-a vandut ternul agricol al Romaniei,diversilor???E incredibil pe ce lume am ajuns sa traim!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. si clar unde vor sa ajunga. Asta nu e democratie, asta este demonocratie.Satanisti imbuibati care se lupta cu Dumnezeu prin noi.

  RăspundețiȘtergere
 4. Fortele raului se folosesc de orice mijloace ca sa distruga fortele binelui. Acesti nemernici , indiferent cum isi zic(francmasoni, sionisti,...etc) sunt doar slugoii raului. Cum vor sa distruga? Flosindu-se de noi. In noi se vor da toate loviturile, noi vom fi campul de bataie, vom fi loviti unde ne doare mai rau(copii, familie, foamete, saracie,boli, otravuri..etc) doar ca sa ne distruga sufletul, sufletul care este si trebuie sa fie adevarata Biserica a lui Dumnezeu.Apatia, deznadejdea, depresia, tristetea, supararea, etc. sunt cele mai eficace arme de nimicire in masa, dar numai de noi depinde sa putem trece peste toate acestea. Sa aveti nadejde ca Dumnezeu nu ne va lasa. Are nevoie de noi si noi de El in noi.

  RăspundețiȘtergere
 5. Ne-au distrus agricultura, produsele noastre naturale care iti dadeau sanatate ca sa-si aduca. pe spaga data undeva sus, toate ragaliile si otravurile lor. Ma gandesc cu groaza ca toate super marketurile sunt full de otravuri si noi ne inghesuim in mod sistematic sa ne sinucidem. Dam bani ca sa cumparam moarte.Groaznic ca se stie de mult, graoznic ca stim de mult , groaznic ca stim si nu ne ferim, groznic ca nu avem cum sa ne ferim pentru ca agricultura e pusa pe chituci iar bietul taran care vrea sa-si vanda marfa e luat la bataie de asa zisii producatori si e nevoit sa -si vanda marfa la marginea drumului. Fericie de cel care cumpara de acolo pentru ca stie ce este, dar multi trec in goana fara sa se uite , trec ca pe langa niste gunoaie. Ce-o sa le mai cautam intr-o buna zi..!

  RăspundețiȘtergere