10 noiembrie 2011

Secretul fericirii

Secretul fericirii

Cu mulţi ani in urma, a trăit în India un înţelept care se spune că păzea într-un cufăr încântător un mare secret care l-a făcut să fie învingător în toate aspectele vieţii sale şi care, pentru aceasta, se considera cel mai fericit om din lume.
Mulţi regi invidioşi i-au oferit putere şi bani şi au încercat să-l jefuiască pentru a-i lua cufărul, dar totul a fost în zadar.
Şi cu cât încercau mai mult, cu atât erau mai nefericiţi, pentru că invidia nu le dădea pace. Aşa au trecut anii şi înţeleptul era în fiecare zi mai fericit.
Într-o zi a venit la el un copil şi i-a spus:
“-Domnule, la fel ca şi tine, vreau şi eu să fiu foarte fericit. De ce nu mă înveţi şi pe mine ce trebuie să fac pentru a reuşi?”

Înţeleptul, văzând simplitatea şi puritatea copilului, i-a zis:
“-Pe tine te voi învăţa secretul pentru a fi fericit. Vino cu mine şi fii foarte atent.”
În realitate sunt două cufere în care păstrez secretul pentru a fi fericit şi acestea sunt: mintea mea şi inima mea şi marele secret nu este altceva decât o serie de paşi pe care trebuie să-i faci de-a lungul vieţii:

Primul pas este să ştii că Dumnezeu există în toate lucrurile din viaţă şi, pentru aceasta, trebuie să-l iubeşti şi să-i fii recunoscător pentru toate lucrurile pe care le ai şi pentru toate lucrurile care ţi se întâmplă.

Al doilea pas este să te iubeşti pe tine însuţi şi în fiecare zi, când te trezeşti şi înainte să adormi, trebuie să spui: „Sunt important, am valoare, sunt în stare, sunt inteligent, sunt iubitor, aştept mult de la mine, nu există obstacol pe care să nu-l pot învinge.”
Acest pas se cheamă autostimă ridicată.

Al treilea pas este să pui în practică tot ceea ce spui că eşti şi, dacă tu gândeşti că eşti inteligent, acţionează inteligent; dacă tu gândeşti că eşti în stare, fă ceea ce îţi propui; dacă tu gândeşti că eşti iubitor, exprimă-ţi iubirea; dacă gândeşti că nu există obstacol pe care să nu-l poţi învinge, atunci propune-ţi scopuri în viaţă şi luptă pentru ele până când le vei obţine.
Acest pas se cheamă motivare.

Al patrulea pas este să nu invidiezi pe nimeni pentru ceea ce are sau pentru ceea ce este; ei vor obţine partea lor, tu o vei dobândi pe a ta.

Al cincilea pas este să nu păstrezi în inima ta ranchiună împotriva nimănui; acest sentiment nu te va lăsa să fii fericit; trebuie să-l laşi pe Dumnezeu să facă dreptate şi tu… iartă şi uită!
Ştiu că e greu, dar nu imposibil.

Al şaselea pas este să nu iei lucrurile care nu-ţi aparţin, aminteşte-ţi că, potrivit legilor nescrise ale naturii, mâine vei pierde ceva de mai mare valoare.

Al şaptelea pas este că nu trebuie să faci pe nimeni să sufere; toate fiinţele pământului au dreptul să fie respectate şi iubite.

Al optulea si ultimul pas: trezeşte-te întotdeauna cu un surâs pe buze şi observă împrejurul tău, căutând să descoperi în fiecare lucru partea lui bună şi frumoasă; ajută-i pe cei care au nevoie, fără să te gândeşti că nu vei primi nimic în schimb; când priveşti pe cineva, descoperă-i calităţile sale.

Secretul fericirii se află în fiecare, caută-l în interiorul tău şi-l vei descoperi!

9 comentarii:

 1. In primu rand indianu acela era crestin?
  In al doilea rand nu sunt de acord cu al doilea pas sa te iubesti pa sine, cel mai mult trebuie sa iubesti pe Dumnezeu, multi oameni chiar si sfinti au cazut in pacat din cauza ca se preamareau.

  RăspundețiȘtergere
 2. ACESTEA SUNT "SECRETELE" SATANISTILOR....BIBLIA SATANISTA TE INVATA ACESTE LUCRURI...ATENTIE LA GAFE!!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Doamne cat de prosti sunteti astia de comentati...

  RăspundețiȘtergere
 4. PRIETENI CARE TINETI PARTE LA ACEST ARTICOL!
  NU CRED CA AVETI HABAR DE CEACE CREDETI SAU FACETI, SUNT CONVINS CA NU AVETI IDEE DE CE VA DUCETI LA BISERICA SI DE CE VENITI DE LA BISERICA(IN CAZUL CA O FACETI), SI CU ATIT MAI MULT SEMNIFICATIA "CRESTIN". VETI FI LUATI DE VAL SI VA VETI TRANSFORMA F. USOR IN ;BUDISTI, ISLAMISTI ..SAU ORICARE RELIGIE.TOATE"S BUNE!NU-I ASA! CITITI BIBLIA!

  RăspundețiȘtergere
 5. Curentul (din pacate de f mare succes in ultimii ani!) New Age invata asta,sa te iubesti pe sine mai mult decat orice ,ca in tine gasesti mantuirea si TU poti sa-ti obtii fericirea prin vizualizari si ''interconectari la energiile universului,prin meditatii transcedentale ''sau alte metode egoiste de proslavire a omului! Gresit!! Nu suntem nimic fara IIsus!ATENTIE mare,sunt inselari,traim in viteza si asta poate parea o varianta mult mai comoda si datatoare de satisfactii decat Ortodoxismul ,de ex.,care te mai si obliga sa respecti anumite regului si conditii,nu-i asa? Ce simplu e sa crezi ca tu esti Dumnezeu ca si piatra de pe drum sau hartia de pe masa....Eu cred ca asta denota lipsa de discernamant! Intoarceti-va la Domnul nostru IIsus Hristos,caci numai prin El ajungem la Dumnezeu! DOAMNE AJUTA!!

  RăspundețiȘtergere
 6. Referitor la al 2-lea pas, în Ioan 15-5 Isus spune: Eu sunt viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cel ce rămâne întru Mine şi Eu în el, acela aduce roadă multă, căci fără Mine nu puteţi face nimic. Deci omul prin puterile lui este zero.

  RăspundețiȘtergere
 7. Biblia este cel mai mare intelept cititio si veți capătă intelepciune si veți găsi fericirea

  RăspundețiȘtergere