7 noiembrie 2011

24 de vaccinuri in 3 ani!

Schema programului national de vaccinari se aplica fara informarea parintilor privind riscurile si beneficiile, de multe ori cu presiuni din partea medicilor, fara sa fie informati ca ei, parintii, sunt factorul de decizie, fara a urmari reactiile adverse sau a le despagubi. Schema este asa:
 • Primele 24 de ore 1 vaccin ( HepB )
 • 2-7 zile 1 vaccin ( BCG )
 • 2 luni 5 vaccinuri ( DTPa - VPI, HepB )
 • 4 luni 4 vaccinuri ( DTPa - VPI )
 • 6 luni 5 vaccinuri ( DTPa - VPI, HepB )
 • 12 luni 5 vaccinuri ( DTPa - VPI, RRO )
 • 30-35 luni 3 vaccinuri ( DTPa )
 • 7 ani (in cls. I) 3 vaccinuri ( RRO )
 • 9 ani (in cls. III-a) 1 vaccin ( VPI )
 • 14 ani (in cls VII-a) 2 vaccinuri ( dT )
Pe langa acestea mai este si antitetanosul facut de mama in sarcina.
Mi se pare monstruos ca unui copilas de la nastere pana la 3 ani, sa-i fie facute 24 de vaccinuri, pana in clasa a I-a 27 de vaccinuri, iar pana la clasa a VIII-a 30 de vaccinuri.
Este necesar sa ne informam la ce riscuri ne sunt supusi copiii.

Abrevieri:
HepB = vaccin hepatitic B
BCG = vaccin de tip Calmette Guerrin (tuberculoza)
DTPa = difterie, tetanos, pertussis acelular (tuse convulsiva)
VPI = vaccin antipoliomielitic
RRO = vaccin rujeolic-rubeolic-oreion
dT = vaccin diftero-tetanic pentru adulţi

Ceva miroase urat la Comitetului National de Vaccinologie din Ministerul Sanatatii mai ales ca presedinte este prof. dr. Adrian Streinu Cercel!!! Acest comitet a fost infiintat abia in 2008.

11 comentarii:

 1. am un copil in clasa 1. am refuzat sa-i facem acestuia vaccinul rro. in urma refuzului - si nu inainte - am primit o intrega documentatie in ceea ce-l priveste pe acesta. atasat acestei documentatii era in format tiparit propria mea declaratie pe care urma sa o semnez. prin aceasta "eu declaram" cum ca sunt constient ca-i fac rau copilului si ii pun viata in pericol etc.
  la numai cateva zile ne-u cerut acordul sa-i fluorizeze in gura. incurajati de refuzul nostru de la vaccinare, de aceasta data au fost 4 copii care au refuzat.
  peste cateva zile, a venit o psiholoaga sa-i evalueze... de aceasta data au fost 5 copii care nu au fost lasati de parinti...

  RăspundețiȘtergere
 2. Asta cu vaccinurile,e o mare problema,nu stiu cum e mai bine-majoritatea au si reactii adverse,iar medicii-majoritatea-ne trateaza pe toti ca pe retardati-mintal,nu considera necesar sa ne vorbeasca despre ele(reactiile),ca sa nu mai vorbim despre experientele pe care le fac pe noi-in mare majoritate fara voia noastra...Medicul meu de familie s-a simtit foarte lezat cand i-am spus ca mai caut informatii pe nnet in legatura cu una sau cu alta,,acu ne facuram toti doctori si destepti!"

  RăspundețiȘtergere
 3. e simplu. ar trebui sa refuzam sa acem orice fel de vaccin copiilor, ei au sistemul lor iminitar si mai ales cat sunt mici acesta este in plina dezvoltare, ganditiva atatea vaccinuri ce poate face unui sistem imunitar in dezvoltare......

  RăspundețiȘtergere
 4. am un nepotel de 1 an si 4 luni. de la nastere sora mea il ducea regulat la spital pentru a fi vaccinat si a trece toate controalele de rigoare, pina cind a citit un articol asemanator. are deja un an de cind a refuzat categoric sa mearga la medic, atita timp cind copilul se simte bine clar. si recent a fost la un control de rutina unde medicii au spus ca copilasul e intr-o stare perfecta.

  RăspundețiȘtergere
 5. ...Sper sa nu fiu inteles gresit..."spalati-va pe miini cu moderatie,mincati si fructe sterse pe turul pantalonilor sau in podul palmelor"...Un studiu bine ascuns spune asa:"Omul ca sa fie sanatos,trebuie sa ingurgiteze 8Kg de "mizerie" pe an!"...Tratati-va cu recunostiinta si incredere sistemul imunitar dobindit din nastere,si el va va furniza cu prisosinta,vaccinurile necesare!...

  RăspundețiȘtergere
 6. Da corpul uman are posibilitatea de a lupta din interior cu bacteriile...Imunitatea organismului face fata,doar ca in ultima perioada bolile-cred ca sunt induse,chiar prin aceste vaccinuri.Poate unele chiar ajuta(VPI)...NU STIU CUM E MAI BINE!!!

  RăspundețiȘtergere
 7. fara vaccinuri e mai bine!

  RăspundețiȘtergere
 8. Nici eu nu-mi vaccinez copii si am 2 :) sunt foarte sanatosi !
  Gabriela

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si eu am doi copii pe care nu ia-m vaccinat deloc kiar din maternitate, niciodata nu au fost bolnavi cu ceva serios. dor o raciala simpla 2 zile si a trecut, dar cumnata mea a vaccinat copiii si numai pe la medici umbla ba e faringita ba e miningita.Eu cred ca e cel mai bine fara vaccini dar e o prblema cu gradinita si scoala...ANONIM

   Ștergere
 9. Schema programului naţional de vaccinări :

  Primele 24 de ore       1 vaccin   (Hep B)
  4-7 zile                     1 vaccin   (BCG )
  2 luni                       5 vaccinuri  (D,T,P, Hep B, VPI)
  4 luni                       4 vaccinuri  (D,T,P, VPI )
  6 luni                       5 vaccinuri  (D,T,P, Hep B, VPI )
  12-15 luni                 7 vaccinuri  (D,T,P, VPI, R,R,O )
  30-35 luni                  3 vaccinuri  (D,T,P )
  7 ani (in cls. I)          5 vaccinuri   (D,T, R,R,O )
  9 ani (in cls. III-a)      1 vaccin    (VPI )
  14 ani (in cls VII-a)     3 vaccinuri  (D,T, Rub)
  18 ani (in cls XII-a)     1 vaccin  (Hep B) ----------------------------------------------------------------
  36 vaccinuri

  RăspundețiȘtergere
 10. eu mult timp am crezut ca intr-adevar vaccinurile sunt obligatorii... de cand am ramas insarcinata m-am informat mai bine si chiar am semnat ca refuz sa ma vaccinez antitetanos (cica un vaccin obligatoriu la gravide cu un rol important in imunizarea fatului). dupa ce medicul de familie mi-a tinut o lunga teorie despre importanta si beneficiul vaccinului, mi-a dat sa semnez, m-a rugat sa nu ma supar, ca el doar isi face datoria si ca va fi luat la intrebari referitor la refuzul meu, iar mai apoi mi-a zis ”sper ca nu ai de gand se refuzi si vaccinul bebelusului la 2 luni ca iti zic de pe acuma, poti sa iti iei fisa si sa te duci la care medic vrei tu, numa sa nu-mi faci mie probleme...”. asadar se pot refuza vaccinurie dar medicii nu accepta ca avem acest drept....

  RăspundețiȘtergere