18 octombrie 2011

România ca o PRADA

S-a constatat că în ultimii ani, în Transilvania se desfăşoară o abilă ofensivă economică, în scopul susţinerii autonomiei  politice şi economice a judeţelor cu populaţie preponderent maghiară. George Soros este unul din protagoniştii acestei ofensive maghiare în Ardeal.

Creşterea influenţei maghiare în Ardeal conţine o strategie bine pusă la punct, care urmăreşte nişte linii de acţiune bine stabilite. Acestea sunt:

- Retrocedarea imobilelor, terenurilor şi altor bunuri care au aparţinut nobilimii maghiare şi cultelor specifice etniei maghiare.


Acţiunile întreprinse pe această linie sunt susţinute pe baza fostului statut de naţiune privilegiată a Principatului Transilvaniei în care etnia maghiară deţinea puterea politică şi economică. Existenţa acestui statut a permis consemnarea proprietăţilor în mai multe documente folosite în prezent atât de istoriografia ungară, cât şi de către descendenţii familiilor nobiliare maghiare pentru a justifica şi solicita imperativ aplicarea principiului “Restitutio in integrum”, principiu care, aplicat fără discernământ în Transilvania, ar afecta interesele fundamentale ale populaţiei majoritare româneşti, mergându-se până la contestarea originii acesteia şi a dreptului legitim de a trăi în această zonă.
Pe baza dreptului “istoric” de proprietate este solicitată retrocedarea, în prima fază, a unor imobile şi terenuri dintre care mai reprezentative  pentru etnicii maghiari, sunt la ora actuală următoarele:

- Timişoara: Casa maghiară şi Liceul  Piarist;

- Oradea: Universitatea, Facultatea de Stomatologie,  (revendicate de Fundaţia maghiară catolică “Caritas”), Muzeul Ţării Crişurilor (revendicat de către Biserica Catolică).

Tot în cadrul judeţului Bihor mai sunt revendicate Castelul din Cighid, clădirea spitalului din Borod (de către o persoană din Debrecen/Ungaria) şi terenul pe care se află Marghita (de către Biserica Reformată din Oradea).

-Satu Mare: sunt revendicate toate imobilele şi terenurile care au aparţinut nobilimii maghiare şi Bisericii Reformate, parte din ele fiind deja obţinute, cu sprijin parlamentar şi al autorităţii locale.

În judeţul Cluj, în perioada 1995-1997, o serie de asociaţii culturale şi turistice au fost preocupate să identifice monumente istorice şi clădiri sub motivaţia editării unor lucrări ştiinţifice. Documentele obţinute au fost folosite pentru începerea unor procese de recuperare a acestor imobile, folosindu-se din plin prevederile legii privind “restitutio in integrum”.
Sunt vizate de asemenea, diverse obiective de genul celor menţionate anterior, în oraşele Sf. Gheorghe, Braşov şi Sălaj, totalizând astfel o listă impresionantă de clădiri şi terenuri.

- Extinderea societăţilor comerciale cu capital mixt, româno-maghiar, în vederea realizării unui control tot mai accentuat al activităţii economice.

Din anul 1997, este în curs de derulare o puternică ofensivă economică a capitalului ungar în Transilvania. Astfel, prin intermediul bisericii catolice, etnicii maghiari au fost dirijaţi să-şi preschimbe cupoanele în acţiuni la diverse societăţi ce prezentau interes de complementaritate sau posibile concurente pentru industria uşoară ungară, care a luat un deosebit avânt.
Blocajul financiar şi speculaţiile bursiere au dus aceste întreprinderi în pragul falimentului sau la subevaluarea capitalului propriu, prin scăderea cursului acţiunilor, care au putut fi astfel achiziţionate foarte ieftin.
Este cazul întreprinderii “Armedica”, al cărui pachet majoritar de acţiuni a fost achiziţionat de societatea “Gedeon-Richter”, cu capital majoritar maghiaro-german, urmând apoi aprobarea în funcţiile de conducere a personalului loial acţionarului principal maghiar, amplasarea în interiorul intreprinderii  a drapelului maghiar, impunerea folosirii limbii maghiare şi orientarea producţiei spre realizarea unor produse secundare care să faciliteze importul de medicamente din Ungaria.
La fel s-a procedat în cazul fermelor de tip “Avicola”, care, prin scăderea artificială a valorii acţiunilor şi prin scumpirea furajelor, au fost aduse în incapacitate de plată sau au fost falimentate.
De asemenea, a luat amploare micul trafic cu produse alimentare, care devine o adevărată concurenţă pentru produsele româneşti. Transilvania, în general, şi zonele din vest, sunt transformate în adevărate pieţe de desfacere, neoficiale, ale industriei alimentare ungare.
Şi în domeniul exploatării forestiere s-a produs un adevărat jaf încă din anul 1990, în special în judeţele Harghita şi Covasna, în condiţiile în care Ungaria este deficitară la această materie primă.
Se poate aprecia că intenţiile de a penetra economia din Transilvania se realizează prin intermediul unor firme ale minoritarilor maghiari, aflate în relaţii cu firme din străinătate, tot ale etnicilor maghiari.
Astfel firmele “Wuc” şi “Confortomega” din Cluj-Napoca, conduse de Zoltan Arpad, reprezintă interesele firmei ”Polus” din Canada, al cărei patron majoritar este tot un etnic maghiar.
De asemenea, se acţionează prin intermediul “Asociaţiei maghiare a specialiştilor din Transilvania”, care coordonează activitatea specialiştilor români de etnie maghiară din zonă, aceştia furnizând investitorilor maghiari informaţii care să-i avantajeze în raport cu partea română. Asociaţia este condusă de Varga Bela, profesor la Universitatea Transilvania, din Braşov.

- Susţinerea financiară a etnicilor maghiari, cu intervenţia unor bănci din Ungaria.

Investitorii români de etnie maghiară sunt puternic susţinuţi de către banca “Pater”  din Târgu Mureş (filială a “Budapest Bank” din Ungaria) şi de fundaţia “Lam” din Ilieni, judeţul Covasna. Se acţionează pentru deschiderea unei filiale a băncii şi în Braşov.
Fundaţia “Lam” ( Fundaţia pentru încurajarea agriculturii particulare şi a dezvoltării agricole din judeţul Covasna) s-a constituit în anul 1993, ca reprezentanţă a fundaţiei “Heks” din Elveţia, la iniţiativa preotului reformat Kato Bela din comuna Ilieni, care este şi preşedintele acesteia.
Respectiva fundaţie îşi desfăşoară activitatea prin intermediul Bisericii reformate şi are ca principal scop ajutorarea cetăţenilor de naţionalitate maghiară pentru cumpărarea de terenuri şi prestarea de către aceştia a unor activităţi economice private: peste 60 de persoane de etnie maghiară au fost împrumutate, fără dobândă, cu sume între 500-95000$, cu scopul declarat de sprijinire a investiţiilor în agricultură.
Finanţarea agenţilor economici din Transilvania se realizează şi prin creditele acordate de băncile din Ungaria, cu condiţia ca minimum 65% din produsele importate să fie produse în Ungaria.
În acest context, se remarcă activitatea financiară desfăşurată de “Romanien American Enterprise Fund” care acordă credite în afaceri cu cele mai mici dobânzi de pe piaţă, în valoare de maximum 15000$, având durata de rambursare de până la 18 luni. Afacerea se derulează în cadrul programului “Capa”, partea americană fiind reprezentată de nimeni altul decât miliardarul George Soros.
 

14 comentarii:

 1. Tot ce s-a enuntat in articol,poarta un singur nume ROSIA-MONTANA!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Bun si ardealul ce are de zis ?Ce spune intreaga tara "Pai ce sa facem daca ei vor asa " .Peste tot in tara asta suntem calcati in picioare pt ca le dam voie ,ii lasam in fiecare zi pe toti si pe oricine sa ne lipseasca de drepturile fundamentale in curand o sa ne trezim ca pamantul de sub picioare nu-i al nostru. Ne-am aplecat atat de jos in fata uniunii europene si a americii si ne-am adus biata ROMANIE pe post de pres universal .Nu sunt de vina cei ce ne conduc , nu sunt de vina nici strainii ci noi poporul ,noi am stat si am acceptat toate astea ,noi ii votam , noi nu ne informam {desi numai ai de unde toata mas media ,presa totul e allor]. Cine vreti sa lupte pt drepturile noastre ,daca nu noi .

  RăspundețiȘtergere
 3. eu zic sa iesim in strada in toate orasele din romania, nu se mai poate asa ceva. strabunii nostrii se rasucesc in mormant in timp ce noi stam si privim cum romania se desfiinteaza.moarte ungurilor, tiganilor si jidanilor

  RăspundețiȘtergere
 4. ne vindem tara metru cu metru, terenuri agricole, imobile, etc. O sa ne trezim intr-o zi ca numai 5 % din tara mai este a noastra, de fapt a celor sus pusi, ca noi, oamenii de rand n-o sa mai avem decat hainele de pe noi. O sa depindem total de altii(nu ca acum ar fi altfel...).Dintr-o tara mandra, am ajuns de rasul lumii. Ce-ar spune oare Stefan cel Mare, sau Mihai Viteazul?? cred ca se rasucesc in mormant. pentru ce si-au dat ei viata...

  RăspundețiȘtergere
 5. Idem.Noi suntem devina ca le-am permis strainilor sa ne calce in picioare.Trebuie sa luam atitudine.Buna initiativa sa iesim in strada in toate orasele dar trebuie sa ne organizam destul de bine.E prea mare bataia de joc.Stim sa dam din gura, dar din picioare cine da? Tudor

  RăspundețiȘtergere
 6. eu m-am gandit acum 3 saptamani ca ar fi bun un protest de 1 Decembrie.si sa va spun si de ce.pentru ca multi oameni nu ies in strada pentru a nu lipsi de la munca de frica pierderii locului de munca (pentru cei care au un loc de munca). Asa de 1 Decembrie e zi nationala multi avem zi libera.Si pana atunci mai e o luna jumatate am avea timp sa facem cunoscuta initiativa.Pe bloguri facebook etc.

  RăspundețiȘtergere
 7. Bun deci ne-am desteptat cativa , simtiti cum coloana vertebrala doare dar apoi e fericita ca s-a indreptat, cat e de bine sa simti ca esti OM ,ca esti roman , ca apartii unei natii ,ca ti-ai dat seama ca si de parerea ta trebuie sa tina cont cineva ,mai ales cand e vorba de binele colectiv .Da ar merge un protest dar unul al tacerii ,un protest fata de noi sclavii acestui pamant ,noi marele Mut ,noi care am reusit in 20 de ani sa aducem tara in aceste conditii jalnice prin tacerea noastra tipica "tacerea-i ca mierea ", "capul plecat sabia nu-l taie "si asa ne-am vandut viitorul.Ar trebui sa facem un mars prin care sa ne cerem scuze fata de copii nostri ,fata de nepotii nostri , de strabunii nostri ,si nu in ultimul rand fata de tara noastra si doar dupa aceea sa ne cerem drepturile dar de data asta pana la capat nu ca la revolutia din 89 cand ne-am lasat inselati de cateii partidului comunist si i-am lasat sa ne conduca ei mai departe chipurile "nu stie nimeni sa conduca ,noi avem relatii diplomatice etc". Cineva zicea aici moarte tiganilor ,jidanilorsi ungurilor nu sunt de acord cu asta , in primul rand ca nici tanti Erji, nici caldaras ,si nici Itic vorbim de cei de jos nu cei care ocupa functii etc nu o duc mai bine ca noi ne place sau nu sunt aici alaturi de noi ,si in primul rand sunt oameni si trebuie sa-i respectam pt asta si am impresia ca unii dintre ei iubesc tara asta mai mult decat noi de unii dintre ei o vor a lor cu tot dinadinsul si noi ii lasam aici ii greseala .trebuie sa spunem STOP e a noaastra ,STOP ne vrem petolul ,gazul , aurul , fierul, carbunele , argintul etc inapoi .sa se dea o lege prin care nimic din toate acestea sa nu poata fi vandut e al statului adica al nostru al poporului ne-au mintit ca ne costa prea mult extragerea lor ,ca nu avem tehnologie dar au imprumutat bani grei si nu au avut interes sa cumpere tehnologie sa putem pune pe picioare industria extractiva .Cum nu au interes sa -i ajute pe tarani sa le cumre produsele si sa le valorifice auzi ca nu au brend , pai ce stomacul meu intreaba de brend , punga mea se intreaba cat face si daca are gust .Sa iesim afara cum spui la 1Decembrie dar sa o facem sarbatoarea noastra ,nu sa ne trezim ca vine unul de la partidele din opozitie si crede-ma ca oile il vor urma doar ca-i blameaza pe cei de azi uitand ca ei toti au vandut pe rand tara asta indeferent de partidul s-au aliantele care sa-u succedat la guvernare . Mai intai trebuie trezit marele MUT si invatat ca trebuie sa se respecte el ca om si mai apoipe cei din jurul lui si nu sa se vanda pt o portie de fasole cu ciolan {doar stiti bine ca asta se serveste )de parca ar manca doar odata in an , el trebuie sa stie ca are dreptul sa manance in fiecare zi , ca are dreptul la o viata mai buna , si ca toate astea le va putea primii daca va muncii si nu oricum cu o munca facuta bine dar si platita :deoarece daca te uiti in jur vezi tineri fara un viitor , tineri care prin atitudinea guvernantilor fata de ei nu sunt pregatiti pt viitor si sa ma iertati dar ei sunt viitorul pt ei va trebui sa luptam ,dar credeti-ma va fii o lupta grea ,si de data asta va trebui sa ne folosim capul.

  RăspundețiȘtergere
 8. ,,CUM NU VII TU TEPES-DOAMNE,CA PUNAND MANA PE EI,SA-I IMPARTI IN DOUA CETE:IN SMINTITI SI IN MISEI,SI IN DOUA TEMNITI LARGE CU DE-A SILA SA-I ADUNI,SA DAI FOC LA PUSCARIE SI LA CASA DE NEBUNI!!!Trei elemente ne sunt de mare trebuinta:INTELIGENTA,CINSTE SI DERPTATE!!!Dar mai ales UNITATE!!!Intrutotul DE ACORD cu cel ce a scris inaintea mea-respect si consideratie!!!

  RăspundețiȘtergere
 9. Multumesc . De la Nistru pan la Tisa/Tot romanu plinsumi-sa /Ca nu mai poate strabate /De atata strainatate.Doina lui Eminescu ramane de actualitate cititi-o si veti vedea ca totul se petrece aievea ,parca domnul Eminescu a scris ieri poezia. Am luat atitudinea asta deoarece m-am saturat sa -mi vad zi de zi orasul distrus[Resita], sa vad tineri fara viitor ,si fete care nu mai stiu sa zimbeasca ,cunostinte si nu numai care iau drumul bajaniei ,tampitii dau statistici cum ca somajul a scazut in judet de la 9,8% la 4,8% dar nu spun nimic despre cei care nu mai beneficiaza de protectie .M-am saturat sa aud "taci bucura te ca mai ai un servici "nu conteaza ca lucrii de 20 de ani si ai 900 lei,nu conteaza ca 90% din oras are salar sub 1500 lei , nu conteazaca preturile cresc proportional cu prostia conducatorilor ,nu conteaza ca nulitatile ies in fata si prostii se-n china in fata lor ,nu conteaza ca esti doar o statistica pt ei ,dar eu sunt OM si pt mine conteaza ,vreau sa fiu respectata ,vreau ca tara mea sa fie a mea , vreau ca orasul meu sa dea de lucru din nou tuturor , vreau ca toti romaniii sa o duca bine ,si astfel o s-o duc si eu bine ,credeti-ma a venit timpul cand trebuie ca toti oamenii sa fie constienti ca toti trebuie sa o duca bine ,chiar si cei bogati trebuie sa-si dea seama de asta "nu avem bani nu le cumparam produsele " . Ar fii atatea de spus despre sclavagismul de azi ,dar mai ales despre trezirea noastra ,daca esti constient ca esti OM atunci ridica-ti capul romane , priveste-ti barna din ochiul tau si hai sa scoatem paiul din ochii celor ce ne conduc , nu-s cu nimic mai buni ca noi ,n-au vreo inteligenta mai deosebita ,au ajuns acolo din vina noastra ,fii mandru de tine si neamul tau cu bunele si relele lui ,doreste-ti mai mult de la viata si indrazneste sa lupti pt binele colectiv , implicit vei avea numai de castigat dar fa -o cu cap ,uita-te in jur fa-ti o lista cu ce nu-i bine ,gandeste drept si apoi hai la lupta . Maica tara iara-si plangi cu lacimi amara?/ De la sanu-ti copii ti-au plecat /drumul bajeniei au luat /si tu ii astepti pe toti sa se intoarca /S-auzi rasetele copiilor ca altadata /Strainii vor sa te imparta ,/Cum au facut-o si altadata /Plangi muma cu astrii impreuna / Cand vezi ca bogatia cum ti-e rupta ,/ Si copii tai nu lupta / Plangi de-a lor amar si jale /Caci robi se nasc/si mor robi sub soare. simona

  RăspundețiȘtergere
 10. romani vizionati filmul mihai viteazul si haideti sa luam masurifratilor fiti patrioti nationalisti fiti romani ¡¡¡¡¡¡

  RăspundețiȘtergere
 11. Spuneti-mi ce-i dreptatea?Cei tari se ingradira, Cu-averea si marirea in cercul lor de legi, Prin bunuri ce furara,in veci vezi cum conspira Contra celor ce dansii la lucru-i osandira Si le subjuga munca vietii lor intregi...[Eminescu}Ma intreb-ce s-a schimbat de-atunci?Aceste cuvinte oglindesc cu mare fidelitate Romania zilelor noastre...Si l-au declarat pe Eminescu nebun...Cata josnicie!!!

  RăspundețiȘtergere
 12. felicitari celui care a scris randurile de mai sus intradevar se vede ca suntem o mana de oameni care stiu ce se intampla cu adevarat in lumea asta!!!!!inca odata felicitari!!PS:sper sa se petreaca ceva de 1 decembrie!!!!

  RăspundețiȘtergere
 13. Sunt si cateva date eronate in articol... M-am uitat la aceasta Fundatie LAM, a fost fondata in 1992, iar intre clienti sunt si romani, are filiala si in Targu Mures, iar daca vrea sa se extinda in Brasov, gata cu limba maghiara, deruleaza proiecte nationale, tine cursuri in ambele limbi, si are o fundatie "frate" (adica fondata tot atunci de elvetieni), Fundatia FAER din Reghin, cu program asemanator doar pentru populatia romana din regiune. Deci nu e dracul chiar asa de negru, cateodata nu strica sa te documentezi inainte... Cu banci e alta treaba.

  RăspundețiȘtergere
 14. pai cred ca e timpul sa trecem si la fapte , mi-as dori foarte mult o mare revolutie, ca nu se mai poate. ne domina tiganii, ungurii , ne conduc strainii ? cine suntem noi????

  RăspundețiȘtergere