19 octombrie 2011

Painea noastra cea de toate zilele

(Natural News) Dacă cititi ingredientele de pe eticheta unei bucati de paine, veti gasi, de obicei, un ingredient mentionat acolo drept L-cisteina. Acesta este un aminoacid adaugat la multe produse coapte, introducandu-se in aluat in scopul de a creste viteza de procesare industriala. De obicei nu este adaugat direct in faina destinata utilizarii acasa, dar il veti gasi in toata painea comerciala si in produsele sale derivate, cum ar fi aluatul de pizza, chiflele si produsele de patiserie.
http://www.newsbucovina.ro/images/4212.jpg
In timp ce o parte din L-cisteina este direct sintetizata in laboratoare, cea mai mare parte este extrasa dintr-o sursa ieftina si abundenta de proteine ​​naturale: parul uman. Parul este dizolvat in acid si substanta L-cisteina este izolata printr-un proces chimic, apoi ambalata si expediata in afara, catre producatorii de paine comerciala. In afara de parul uman, alte surse de L-cisteina include: penele de pui si de rata, coarnele de vaca si produsele petroliere secundare.
Mare parte din parul folosit pentru a obtine L-cisteina este adunat de la saloanele de coafura si frizerie din China, daca nu stiati…

Desi gandul de a manca par dizolvat i-ar putea face pe unii oameni sa se simta inconfortabil, majoritatea consumatorilor din Vest nu are nici o obiectie de principiu fata de acest lucru. Pentru evrei si musulmani, cu toate acestea, derivatul din par L-cisteina pune probleme semnificative. Musulmanilor le este interzis consumul oricarui derivat dintr-un corp uman si multi rabini interzic consumul de par din motive similare. Chiar si rabinii care au permis consumul de par ar interzice acest lucru in cazul in care ar venit de la cadavre – si, deoarece majoritatea cantitatilor de L-cisteina vin din China, unde sursele de aprovizionare si practicile de productie sunt indoielnice, acesta este un motiv real de ingrijorare.
Sursa: “25 de adevaruri uimitoare despre alimente”, scrisa de Mike Adams si David Guiterrez. Acest raport dezvaluie lucruri surprinzatoare despre produsele alimentare pe care le consumati si despre adevaratele ingrediente din ele!

6 comentarii:

 1. in curand vom manca cacat cu zahar

  RăspundețiȘtergere
 2. fraierul din fiecare..20 octombrie 2011 la 13:01

  ba da-ma dracu...paine sa-i zica cine o mai manca paine...

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu-i exclus deja sa-l fi mancat,fara sa fi stiut...Ca in bancul cu ness-ul...,,Chiar acum o bei pe ma-ta"...Minunat,in curand o sa ne fie sila de orice mancare si vom pati ca magarul,care cand a invatat sa nu mai manance-stiti ce a patit...A murit!Acesta este si scopul lor final,sa ne omoare,prin ORICE MIJLOACE...

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu chiar... Ne omoara asta e adevara, dar intr un mod extrem de bine calculat si pus la punct. Sunt ca niste criminali care nu vor fi prinsi niciodata pt ca lucreaza mana in mana cu politia. de fapt chiar ei sunt politia si toti care sunt "angajati sa ne apere pe noi si drepturile noastre".
  cred ca lor chiar le face placere felul in care ne chinuie:-? ca altfel de ce ar mai face o?

  RăspundețiȘtergere
 5. uite, de exemplu, ce ai mai putea sa scrii:

  http://www.youtube.com/watch?v=6pA_Tou-DPI&feature=topvideos_music

  RăspundețiȘtergere
 6. PS: n-are legatura cu painea, doar am intrat intamplator pe youtube si mi-a aparut la "Recomandate pentru dvs"

  RăspundețiȘtergere