29 septembrie 2011

O EXCEPTIONALA PROFETIE din secolul XV descrie lamuritor cum va fi in timpul ANTIHRISTULUI. Vor pricepe macar acum adormitii ce e cu eGuvernarea, internetul obiectelor si documentele cu cip?

Sub acest generic, editurile Cartea Ortodoxă şi Egumeniţa ne restituie unul din cele mai importante documente ale ortodoxiei, Cugetările unei inimi smerite, text scris în secolul al XV-lea de monahul Vasile şi păstrat în Biblioteca Vaticanului, de unde a fost readus la lumină în tălmăcirea lui Ştefan Voronca.

Manuscrisul are la bază notele făcute de monah în urma discuţiei cu un bătrân ascet, vieţuitor într-una din mănăstirile din preajma Constantinopolului, adnotate la rândul lor de traducător, care ne înlesneşte astfel mai buna înţelegere. Bunăvoinţa bătrânului de vrednică pomenire de a-şi primi ucenicii în momente de cumpănă, ce prevesteau trecerea sa la Domnul, ne-a încălzit şi nouă inimile, întrucât dulceaţa şi înţelepciunea cuvintelor sale ne-au copleşit din prima clipă, cu atât mai mult cu cât acestea se constituie nu numai într-un îndrumar de viaţă duhovnicească, ci şi într-un avertisment cutremurător privitor la venirea Antihristului.

„Omul – ne atenţionează ascetul – va deveni atât de plin de răutate, atât de înjosit ca urmare a întărâtării şi stăpânirii patimilor celor josnice asupra sa, atât de împietrit la inimă, întunecat şi cu totul epuizat de singura grijă de a supravieţui, încât pentru viaţa duhovnicească el nu va avea nici bunăvoinţă, nici loc în inima sa. Nu va mai rămâne nici o călăuză duhovnicească, deoarece şi aceştia vor urma căile lumii. Bisericile lui Dumnezeu vor deveni fie goale, fie duhovniceşte profanate de către păstori nevrednici.

La apogeul acestor suferinţe şi al haosului din lume va apărea Antihrist. El va veni ca un făcător de pace, un conducător bun şi înţelept, care poate aduce lumea în rânduială. Cu toate acestea, de fapt, el va fi un vrăjmaş al tuturor, un urâtor a tot ceea ce este bun, un tiran şi un făcător de rău, un distrugător a toate; asemenea lui, lumea n-a văzut pe nimeni niciodată şi nici nu va vedea vreodată.

Fiecare persoană va fi pecetluită; fiecare amănunt sau element al muncii sale şi al vieţii acesteia, ba şi fiecare cuvânt, fiecare mişcare a facultăţilor mintale va fi sub supraveghere neîncetată, astfel încât ea [persoana] nu va mai avea obiceiul de a cugeta la sine, de teamă ca nu cumva înfăţişarea feţei să reflecte fără voia sa ceva nepotrivit cu autoritatea conducătorului lumii, adică a Antihristului. Toată lumea va purta „măşti de piatră”. Toată munca, fiecare metru pătrat de pământ, fiecare bob de grâu va fi sub controlul lui Antihrist.
Vor fi dezastre naturale: valuri chinuitoare de căldură vor alterna cu perioade de ger aspru, seceta cu inundaţiile; tornade şi furtuni cumplite vor pricinui distrugeri înspăimântătoare; erupţii vulcanice, cutremure şi boli între oameni, animale şi plante; toate acestea vor fi atât de îngrozitoare, încât îi vor duce pe oameni la disperare. Pământul, nemaiprimindu-şi binecuvântarea pentru a da roade, va fi lovit de foamete îngrozitoare, şi astfel se va sărăci cu totul. Şi numai celor care au primit pecetea Fiarei, adică a Satanei, li se va îngădui să existe pentru o vreme, deşi în cele mai slugarnice şi josnice condiţii de sărăcie totală şi dispreţ pentru demnitatea umană, pe care omul a primit-o de la Făcătorul său.
Toate se umplu de Antihrist: pământul, marea, aerul. Toate se vor face cu singurul scop de a înlătura cu totul numele lui Hristos din inima omului. Aceasta va fi cu adevărat o împărăţie drăcească pe pământ. Vor veni nenorociri cum n-au mai fost, un timp de agonie intensă nu numai pe pământ, ci în tot universul, căci ele [stihiile] sunt împreunate într-un singur plan al creaţiei, iar tot acest univers urmează să piară pentru ca, după aceasta, să poată fi îmbrăcat în nestricăciune, în statornicie, în veşnicie, după cuvintele Apostolului: Căci trebuie ca acest trup stricăcios să se îmbrace în nestricăciune (I Cor. 15: 53)”.


Textul a aparut pe multe bloguri, reviste, edituri, inclusiv razboi intru cuvant, toaca, Egumenita sau Credinta Ortodoxa. Si de si mai multi a fost desigur citit.
Dintre cei ce l-au publicat sau citit, putini au priceput, mai multi doar au zis ca au priceput iar majoritatea se comporta precum englezul din bancul acela, care vazand pentru prima data in viata o girafa exclama: „Asa ceva nu exista!”.
Toata profetia este remarcabila, insa urmatorul pasaj este exceptional:

Fiecare persoană va fi pecetluită; fiecare amănunt sau element al muncii sale şi al vieţii acesteia, ba şi fiecare cuvânt, fiecare mişcare a facultăţilor mintale va fi sub supraveghere neîncetată, astfel încât ea [persoana] nu va mai avea obiceiul de a cugeta la sine, de teamă ca nu cumva înfăţişarea feţei să reflecte fără voia sa ceva nepotrivit cu autoritatea conducătorului lumii, adică a Antihristului. Toată lumea va purta „măşti de piatră”. Toată munca, fiecare metru pătrat de pământ, fiecare bob de grâu va fi sub controlul lui Antihrist.

Este exact ceea ce pregateste intens SISTEMUL in aceasta perioada prin: eGuvernare, internetul obiectelor, documentele cu cip.
Cat de cimentat in material trebuie sa fi pentru a nega ca cele ce se descriu mai sus de fapt se implementeaza chiar acum? Caci sunt crestini care pricep ca asa va fi, dar „invata” mintindu-se pe ei si pe cei din jur ca mai e mult pana atunci … Am vorbit cu multi asemenea frati. Ba unul mai are de facut acoperis la casa, ba altul are copilul mic, ba altul ca e prea tanar. Chestii subiective. Imi zicea o sora insarcinata ca bunul Dumnezeu i-a dat copilul si daca vremurile apocaliptice bat la usi, atunci de ce i l-a mai dat? Si tot ea raspundea: inseamna ca mai e mult pana la venirea antihristului …

Oamenii cu girafa nici atat nu vad. Si totusi, cat de nauc trebuie sa fi pentru a nu pricepe macar ca SISTEMUL pune la punct un fantastic Big Brother? Si este extrem de grabit sa o faca.
Pe de alta parte, multi din urma vor fi dintai si viceversa. Majoritatea dintre cei cu reviste, edituri sau bloguri, nume mari in tabara ortodoxa, care pareau mari luptatori pana acum un an sau doi, au atipit sau au adormit cu totul. In schimb, multumita bunului Dumnezeu, se trezesc din ce in ce mai multi. Oameni care pana acum 1, 2, 3 ani nu stiau pe ce lume se afla, brusc au inceput sa li se aprinda beculetele. Au priceput ce, cum si de ce se petrec lucruri in jurul lor, au inteles si care e drumul corect si iata-i acum mergand la biserica, ascultandu-i pe marii duhovnici, informandu-se, citind Sfanta Scriptura si scrierile Sfintilor Parinti, rugandu-se, straduindu-se sa faca fapte bune.

9 comentarii:

 1. oamenii s au obisnuit sa munceasca doar pentru a si spori confortul material. si au uitat ca adevaratele comori le castigi prin lupta si suferinta. vrem ca orice sa se obtina usor si repede, dar nu vedem ca fiecare miscare pe care o facem ,are un efect, iar efectul acela distruge mediul si in final si pe noi ( bine ca la problema asta mai putem adauga si influenta HARRP ). Asa cum ne am asternut asa vom dormi, macar acum cat mai avem timp sa ne trezim si sa i facem si pe ceilalti sa vada ce se intampla, ca atunci cand o sa avem cip ul in noi o sa fie prea tarziu

  RăspundețiȘtergere
 2. prosti sa fim, o masa de 6-7 miliarde de oameni sa acceptam ca orbii si prostia asta cu cip-ul..nu ne-a ajuns? pana la urma puterea sta in multime, nu in cativa, chiar daca ei au toti banii din lume.. banii nu pot cumpara chiar tot.. asta sa si-o bage in cap..

  RăspundețiȘtergere
 3. ar trebui sa trecem la actiune. dupaia sa tragem concluzii

  RăspundețiȘtergere
 4. Ar putea oamenii sa faca ceva pentru a evita aceasta venire a lui Anticrist? Oricum s-au prostit de-a binelea cu totii, vad numai bani, orice relatie de iubire paleste cand e banul la mijloc, vad numai proprietati, bani, confort si nici macar nu realizeaza ca mor de urat si singuratate. Am ajuns sa detest tot ce ne "propovaduieste" televizorul si reclama. Idem stirile. Ne-am vandut pe nimica tot ce tine de securitatea noastra economica. Desi bogati, ne-am sinucis economic. Eu personal nu ma tem de nimic. N-are decat sa vine cine-a veni. Intr-un singur an mi-am pierdit TOATA FAMILIA. Am vazut atunci adevarata fata a rudelor si a apropiatilor. Nu stiu cum sa faca sa puna mana pe bunurile mele. Acum am alti prieteni, alt anturaj. Stim cu totii ochiul cui este banul. Averea in general. Sant convins ca nu-s singurul in asa situatie. Ma conving pe zi ce trece ca ne meritam ( din pacate) soarta, nu suntem pregatiti spiritual pentru altceva. Pacat...

  RăspundețiȘtergere
 5. nu facem altceva decat sa citim si sa comentam despre ce se spune de acest Big B. initiativa nu vad pe nicaieri, poate ce vedeam in filmele de pe la televizor ce mai faceau apartenentza la viitor o sa devina realitate....dar noi ca simpli oameni nu putem face nimic....devenim doar incet niste marionete in mainile unor papusari...a unora care se cred atotputernici, zei...dar daca ar fi sa ne uitam si in trecut asa a fost tot timpul, numai ca acum traim intrun secol modern plin de inventiile mintzii omului, si trebuie sa ne adaptam la o viata moderna. Noi am creat ce astazi ni se pare a se intoarce asupra noastra , noi am ajuns sa credem ca exista unii mai mari decat noi care ne subjuga si carel vedem ca anticrist....viatza isi mentzine totusi cursul...ajungem pana la un punct de evolutzie si apoi vom avea de a face cu propriile noastre creatzi, cu propriile noastre temeri...Chiar daca astazi duc impotriva noastra un razboi psihologic sau parapsihologic, si se descurca sa ne manipuleze in felul acesta trebuie sa ne gandim ca fiecare drum are un sfarsit , fiecare rau ii precede un bine si fiecare om are in puterea sa liberul arbitru

  RăspundețiȘtergere
 6. SPERANTA CREDINTA RABDARE

  RăspundețiȘtergere
 7. Ia fiti atenti la pasii facuti pentru a impiedica acest lucru :(

  http://smartwoman.hotnews.ro/index.php/articles?articleID=2534

  RăspundețiȘtergere
 8. Este pacat ca multa lume nu baga de seama deja lucrurile incep sa se vada

  RăspundețiȘtergere
 9. Aveti rabdare oameni buni, ca plata voastra multa este in ceruri.Dumnezeu ii lasa sa-si faca de cap, dar dupa aceea, vai mama lor cand Diavolul ii va lua in primire.Nici nu-si dau seama in ce chinuri vor sfarsi.Pacat ca, nu vad prin ce chinuri trec dictatorii care au facut rau poporului lor.Tot raul pe care ei ni-l fac noua, se va rasfrange asupra lor.TREBUIE SA RIDICAM RUGACIUNI IN CONTINUU.DUMNEZEU NU NE LASA.

  RăspundețiȘtergere