8 iulie 2011

Misterul piramidei fantoma care nu a existat niciodata


piramida fantoma
Nu exista nimic triunghiular pe Muntele Teide. Este intr-adevar un vulcan, al treilea ca inaltime din lume, dar conul sau este plat in varf. Asa ca multi s-au intrebat de ce umbra sa este in forma de piramida perfecta.
Raspunsul e simplu, ne spun specialistii. Se pare ca ar fi vorba despre perspectiva. Aceasta fotografie uimitoare a fost facuta de Juan Carlos Casado de pe varful vulcanului Teide. 

piramida fantoma
Din punctul sau de vedere, perspectiva accentueaza forma umbrei vulcanului in momentul in care soarele este in spatele sau si o poiecteaza spre mare, convertind-o intr-un triunghi perfect.

Chiar daca vulcanul avea forma de cub, umbra sa ar fi fost o uriasa cutie rectangulara, cu baza tot mai mica undeva pe linia orizontului, cu cat aceasta se intinde mai mult in zare. Este acelasi principiu al sinelor de tren, care par ca se unesc, atunci cand sunt privite in perspectiva.

6 comentarii:

 1. Si pe Ceahlau se formeaza la inceputul lunii august o umbra in forma de piramida.

  RăspundețiȘtergere
 2. de cateva zile nu ai mai postat nimic aici..si parca trebuia sa scrii duminica despre frumusetile romaniei...s-au terminat si astea??..nu vreau sa renunt sa citesc acest blog dar...nu ne lasa sa asteptam..o zi buna..dan grecia

  RăspundețiȘtergere
 3. s a intamplat ceva cu tine prietene ? vad ca n ai mai scris nimik de cateva zile...

  RăspundețiȘtergere
 4. numai porcarii ai inceput sa pui pe blog, porcarii rare si putine...

  RăspundețiȘtergere
 5. De ce ai incetat sa postezi?mai ai atatea de spus...

  RăspundețiȘtergere
 6. e cumva un joc psihologic si sadic de a ne face sa asteptam...ca sa ce? faci niste experimente sau ce? ti ai luat vacanta?

  RăspundețiȘtergere