19 iulie 2011

În raportul «Viitoarele şocuri mondiale», Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică avertizează: cinci pericole ameninţă omenirea! Mai mult: În raportul «Viitoarele şocuri mondiale», Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică avertizează: cinci pericole ameninţă omenirea!

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a dat publicităţii recent un raport intitulat “Viitoarele şocuri mondiale”, care cuprinde cele mai mari ameninţări ce vizează omenirea în perioada următoare. Pentru unele s-au găsit soluţii, pentru altele, nu.
 • Specialiştii spun că luptele
de stradă din Grecia,
determinate de problemele
economice acute, ar putea
fi doar începutul prăbuşirii
economiei mondiale
Principalele pericole care ameninţă omenirea în viitorul apropiat sunt: o criză financiară fără precedent; conflicte violente între populaţie şi autorităţi, determinate de sărăcie; o furtună geomagnetică catastrofală cauzată de exploziile solare; o pandemie declanşată de un microorganism împotriva căruia nu există antidot; un atac cibernetic care ar putea paraliza internetul şi toate sistemele informatice. Generalul dr. Emil Străinu, specialist în ameninţări asimetrice, care a participat în ultimele luni la mai multe reuniuni internaţionale pe tema ştiinţelor neconvenţionale, ne-a explicat care sunt amănuntele legate de acest raport.

1. Criza economică

Criza care a lovit statele lumii în ultimii ani şi care pare a se încheia va reizbucni cu şi mai mare forţă peste doi ani. Problemele fiscale din SUA, încetinirea ritmului de dezvoltare din China şi daunele cu care se confruntă Japonia ar putea forma “furtuna perfectă” care ar face din nou economia mondială să se clatine. “Există deja indicii pentru anumite elemente de fragilitate. Toată lumea avertizează că datoriile private şi publice au ajuns la un nivel nemaiîntâlnit. Dacă continuăm aşa, problema s-ar putea agrava începând cu 2013”, a declarat, de curând, profesorul Nouriel Roubini, cel supranumit ”Profetul crizei”, după ce a prevăzut criza din 2007.Previziunile sale sumbre asupra stării economice a lumii par a confirma raportul OCDE.

2. Conflicte violente de stradă

În urmă cu două săptămâni, luptele de stradă din Atena, capitala Greciei, îngrozeau întreaga Europă. Pentru câteva zile, oraşul elen a fost transformat într-un câmp de luptă de manifestanţii nemulţumiţi de măsurile de austeritate impuse guvernului de reprezentanţii FMI pentru acordarea unei noi tranşe de împrumut, care ar putea ajuta ţara să scape de faliment. Conform specialiştilor, populaţiile din tot mai multe state ar putea recurge la violenţe, din pricina nemulţumirilor provocate de măsurile drastice impuse de autorităţi.

Barack Obama vrea desecretizarea invenţiilor
ca să genereze creştere economică la nivel mondial

În contextul pericolului unei noi crize, şefii statelor se gândesc la introducerea unor noi tehnologii care să ajute economia. “Mai multe personalităţi din lumea ştiinţifică au confirmat că, la iniţiativa preşedintelui SUA, Barack Obama, corporaţiile transnaţionale vor introduce tehnologii noi în industrie, ţinute la secret de mulţi ani. Obama a cerut desecretizarea invenţiilor, pentru că acestea vor realiza un salt tehnologic faţă de momentul actual şi vor genera creştere economică la nivel mondial”, ne-a explicat Emil Străinu. Pe scurt, e vorba despre introducerea pe piaţă a unor noi tipuri de obiecte, pe care populaţia să le cumpere, iar în acest fel să se accelereze circulaţia banilor în economie - lucru care determină creştere economică generală.

3. Pandemie declanşată de o bacterie

În ultimii ani, omenirea este ameninţată de bacterii necunoscute, rezistente la antibiotice. Potrivit unui studiu realizat de britanici, există pericolul răspândirii unor astfel de microbi la nivel global. În urmă cu câteva săptămâni, nemţii aveau să se confrunte cu primele cazuri de E.coli, care s-au tot înmulţit de atunci, ajungând şi în alte ţări, Franţa, Marea Britanie, Statele Unite. Cum se transmite boala? Iniţial, s-a spus că ea a fost descoperită în castraveţi, apoi în roşii, ca în final “vinovate” de transmiterea bacteriei să fie găsite seminţele germinate. Aşa că, în curând, este foarte posibil ca o nouă bacterie să invadeze lumea.

4. Atac cibernetic

Recent, The Daily Telegraph a dat publicităţii un raport al firmei Kaspersky, producătoare de antiviruşi, conform căruia a fost descoperită o reţea formată din 4,5 milioane de calculatoare “ţinute sub control” de hackeri prin metoda atacului cibernetic, din care 80.000 s-ar afla în România. Specialiştii atrag atenţia că un astfel de atac ar putea paraliza, pe o perioadă lungă şi cu efecte catastrofale, activitatea întregii omeniri.

5. Explozii solare

“Lumea ştiinţifică manifestă o îngrijorare accentuată referitoare la modul de evoluţie a activităţii solare, care se pare că nu mai respectă nimic din ceea ce ştiau până acum specialiştii. Aceste modificări vor mări numărul fenomenelor meteo extreme şi vor accentua numărul şi intensitatea cutremurelor şi ale erupţiilor vulcanice”, ne-a spus generalul Străinu. Din păcate, omenirea nu are cum să se apere, deocamdată, de activitatea solară ieşită din comun.

Trebuie să cooperăm cu extratereştrii

Cea mai “exotică” temă care nu a fost făcută publică se referă la modul cum ar trebui recunoscute (de cei ce conduc lumea) contactul şi cooperarea cu civilizaţiile extraterestre, realizate de zeci de ani, încă din prima jumătate a secolului trecut. “Se pare că din motive inexplicabile contactul s-a efectuat într- un mod total dezavantajos cu o civilizaţie care e deosebit de agresivă şi imperativă în relaţiile derulate până acum cu civilizaţia umană”, a mai spus Emil Străinu.


6 comentarii:

 1. activitate solara sau HAARP?:-?

  RăspundețiȘtergere
 2. sa apropie apocalipsa asa trb sa se intmple e ingaduit de dmnz totul din cauza nelegiuri din lumea toata si rautatea din oameni

  RăspundețiȘtergere
 3. mai lasati ideile astea bisericesti gen vine sfarsitu ca e lumea rea. privite din perspectiva unui suflet lumea nu e nici rea nici bine,doar e.ALL THERE IS IS LESSON
  tot ce exista si se intampla e pt a experimenta si a invata.nu exista sfarsit ,si nici inceput.

  RăspundețiȘtergere
 4. iar dumnezeu asta care toata lumea il/o tot aseamana cu un politai sau judecator nare nici o treaba cu lumea fizica exista total atemporal noi ne facem totul cu mana noastra... biserica ia invatat p oameni despre cum si c e acest dzeu dar nimeni habar nare.god made in church dupa kipu si asemanarea lor ( a popilor )

  RăspundețiȘtergere
 5. ,,adrifter", eu te rog sa nu te mai dai rotund aici, fiindca nici macar nu stii sa scrii.Fa orice altceva, in afara de a gandi sau a scrie; orice incercare a ta, emana prostie, si miroase urat.

  RăspundețiȘtergere
 6. haideti sa le luam pe rand. criza economica? e facuta de ei prin FMI ca sa distruga economiile tarii.Conflicte de strada, normal ca sunt pentru ca tot FMI vin si impun legi tocmai pt a merge din rau in mai rau tara respectiva ( uitativa la argentina,nu si-au revenit nici acum) , bacterii noi si pandemii , pai nu ei le creaza ca sa ne reduca si totodata sa ne ia banii industria farmaceutica,cand esti bolnav dai oricat sa te vindeci nu ? (spuneti nu medicamentelor si boicotatii prin presa, forumuri), inventii desecretizate, pai era cazul la cat timp au fost ascunse, unele au chiar 100 ani, vezi masina electrica, incarcarea bateriilor in 2 minute si autonomia de cel putin 1000 km, razboaie cibernetice unde cred ca se refera la scurgerile de informatii secrete si la atacarea bancilor(ceea ce mi se pare foarte bine, tot sunt ale jidanilor) si acum partea cea mai tare , extraterestrii care se poate ca ei sa fie pasnici si sa ne arate ca iubirea si protejarea planetei e cel mai important sau se poate sa fie un experiment ale marilor puteri ca si asa in ultimii zeci de ani ne-au impuiat cu filme SF in care tot timpul extraterestrii ne ataca planeta (dar toate astea sunt doar niste pareri proprii pe care nimeni nu mi le poate schimba).

  RăspundețiȘtergere