31 mai 2011

Producatorii de medicamente "pariaza" pe cancer sute de miliarde de dolari. Vezi DE CE

Cancerul nu este o boala. Cancerul are sub umbrela sa mai multe boli, si cu toate astea, oncologii pastreaza aceeasi schema de tratament: operatie pentru a indeparta tumoarea, iar apoi "un dus" de radiatii care omoara atat celule bune cat si pe cele rele.

Producatorii de medicamente "pariaza" pe cancer sute de miliarde de dolari. Vezi DE CE
Companiile farmaceutice "pariaza" pe cancer, scrie The Economist.
 
Nu este un pariu la bursa ori un banal joc de carti. Este o boala care macina anual milioane de oameni. Este boala secolului si oricat de macabru ar suna, cineva se bucura de pe urma ei.
 
Veniturile pe care industria farmaceutica le-a castigat si spera sa le mai castige de pe urma cancerului sunt uriase. Este vorba de miliarde de dolari, iar anul acesta, mai mult ca oricand, spera sa castige si mai mult.
In 2010, americanii au cheltuit pe tratamentul impotriva cancerului 125 de miliarde de dolari, iar in doar 10 ani aceasta suma se de dubla. Asadar, mirosul mortii, atunci cand este amestecat cu cel al banilor, parca nu mai pare atat de ingrozitor.
 
In SUA, sistemul medical de sanatate lasa "descoperiti" -  in incapacitate de plata a tratamentului - sute de mii de oameni bolnavi de cancer.
 
Pastilele sunt atat de scumpe, incat cei care au aceasta maladie prefera sa isi astepte sfarsitul, fara a mai lua vreun tratament.
 
Industria farmaceutica este puternic sustinuta si de Guvernul american, care a aprobat alocarea unor fonduri de 1 miliard de dolari, doar pentru testarea in vederea stabilirii eficacitatii medicamentelor impotriva cancerului.


articol primit prin email de la un cititor

3 comentarii:

  1. foarte simplu aceeasi metoda se aplica si la noi prin nealocare de fonduri pentru aceasta boala,prin indreptarea sistemului de sanatate spre asigurari private,etc.Chiar si cu o asigurare privata daca prima anuala pe care o platesti este mica tot nu te ajuta sa-ti iei decit "paracetamol"pentru ca la o astfel de boala sumele pe care le cheltui, sunt colosale si pentru acoperirea lor trebuie sa ai bani nu gluma.ASA ca bravo noua ,L-am omorit pe ceausescu ca nu ne dadea de mincare,dar ne ingrija sanatatea ,si am ales democratia care ne "asigura hrana"daca ai bani,si iti mai asigura si decesul in caz de boli grave sau rare. AM ALES CORECT ,in viziunea mea democratia este doar o pacaleala bine instrumentata care umple buzunarele unora,iar in aceasta democratie vor fii doar statele foarte dezvoltate,iar noi ceilalti in curs de dezvoltare vom fi sclavii lor, in final va duce tot la comunism, dar care va fi denumit altfel VEZI NOUA ORDINE MONDIALA

    RăspundețiȘtergere
  2. Toate,hahalerele astea or sa aibe un loc minunat intr- un cimitir, intr-o buna zi .Au uitat ca si ei, or sa moara.Scarbe ordinare ,numai la bietii copii bolnavi,cand ma gandesc si ma intzeapa inima .Raluca.

    RăspundețiȘtergere
  3. cancerul poate fi vindecat...doctorii si marile companii farmaceutice nu vor sa dezvaluie nimic...Ei sug miliarde de euro de la acesti bolnavi disperati, care sunt in stare de orice pentru a se vindeca..daca aveti rude cu aceasta boala nu ii duceti sa faca chimiotarapie, vor muri mai repede si in chinuri...Cititi cartea "tratamentul total al cancerului" de rudolf breuss..o gasiti si online pe internet

    RăspundețiȘtergere