13 aprilie 2011

Bancile au provocat intentionat criza financiara

Bancile americane si cele europene au produs intentionat criza financiara, demonstreaza un raport publicat de Center of Public Integrity, o organizatie americana de jurnalism de investigatie. "Mega bancile care au finantat industria subprime nu au fost victimele prabusirii sistemului financiar, asa cum au spus. Aceste banci, in mod deliberat, au facilitat finantarea imprumuturilor care acum ameninta sistemul financiar, a declarat directorul executiv al Center of Public Integrity, Bill Buzenberg.In perioada 2005-2007 au fost aprobate nu mai putin de 7,2 milioane de imprumuturi cu risc, potrivit studiului care a analizat date guvernamentale. De asemenea, 21 din cele 25 de institutii financiare au primit ajutor financiar din partea statului american, iar 11 dintre ele au platit sume importante de bani pentru a evita urmaririle judiciare pentru abuz. Printre cele 25 de organisme raportul prezinta urmatoarele nume: AIG, Citigroup, HSBC si Barclays Bank, noteaza Capital.
Ca exemplu, pentru a nu intra in faliment, Countrywide Financial, cumparat in 2009 de Bank of America, a emis imprumuturi cu grad ridicat de risc de cel putin 97,2 miliarde de dolari.
Bancile au in continuare nevoie de bani
Studiul vine aproape in acelasi timp cu publicarea rezultatelor "testului de stres", in urma caruia a rezultat faptul ca 10 mari institutii financiare americane au nevoie de o marire de capital ce se ridica la suma de 74,6 miliarde de dolari. Acest test a fost destinat pentru a masura capacitatea bancilor de a face fata unei noi degradari conjuncturale.
Bank of America, cea mai mare banca americana din punct de vedere al activelor, are nevoie, ea singura, de aproape jumatate din aceasta suma: 33,9 miliarde de dolari.

 

 2 comentarii:

  1. CORECT! este fparte vizibila toata treaba....asta ac raspuns la amabilitatea bancilor cand oferea credit doar cu buletinul!!!! adica foarte usor....!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. FELICITARI PENTRU TOATE ARTICOLELE SI ITI MULTUMIM PENTRU TOT CEEA CE FACI!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere