2 martie 2011

O veritabilă epidemie de tumori cerebrale datorată folosirii telefoanelor mobile

Mass-media corporatistă ne minte, susţinând că telefoanele mobile sunt inofensive


Folosirea curentă a telefonului mobil implică un risc de trei ori mai mare de a face o tumoare cerebrală şi un risc de patru ori mai mare de a avea boli grave ale urechii. Experţii au prevăzut că numărul persoanelor afectate de tumori cerebrale va creşte de cel puţin 10 ori în următoarea decadă, dând naştere unei veritabile „epidemii” de tumori cerebrale. În loc să se facă ceva pentru a ne proteja de acest pericol, suntem în continuare asaltaţi de superoferte ale companiilor de telefonie mobilă, care oferă sute sau mii de minute de convorbire la preţuri promoţionale, inclusiv abonamente speciale pentru copii şi tineri ce caută să îi „stimuleze” pe aceştia să vorbească cât mai mult la telefon.

În ultimii ani, a crescut dramatic numărul persoanelor afectate de tumori cerebrale (de altfel, a crescut numărul persoanelor afectate de toate formele de cancer, precum şi de autism şi alte boli foarte grave). Printre motivele care stau la baza acestei situaţii îngijorătoare este poluarea electromagnetică, undele radio şi microundele în care suntem practic continuu „îmbăiaţi” şi mai ales telefonia mobilă. Copiii sunt foarte afectaţi de aceste radiaţii. Unele statistici neoficiale arată că tumorile cerebrale au devenit cauza nr. 1 a mortalităţii copiilor în SUA şi Australia şi aceasta deoarece foarte mulţi copii folosesc telefoane mobile.

Diferite studii medicale serioase au căutat să semnaleze pericolul folosirii telefoanelor mobile. În mod consecvent, ele au fost muşamalizate sau minimalizate. Mass-media corporatistă preferă să protejeze interesele marilor corporaţii decât sănătatea populaţiei. În loc să se publice adevărul despre efectele dezastruoase ale telefoniei mobile asupra sănătăţii, suntem asiguraţi că acestea nu prezintă niciun pericol. De câte ori răzbesc în presă cazuri zguduitoare sau studii despre efectele cancerigene ale folosirii telefoanelor mobile, apar şi unii „medici” plătiţi de aceste corporaţii care susţin, nici mai mult nici mai puţin, decât că telefoanele mobile nu ne pot face niciun rău!

Poate nu ştiaţi că la începutul secolului trecut, prin anii ‘20, când studiile medicale începuseră să dovedească faptul că fumatul creşte riscul de cancer pulmonar, companiile producătoare de tutun susţineau cu încăpăţânare contrariul. În reclamele la ţigări apăreau deseori imaginile unor medici care îi asigurau pe fumători că nu există nici cel mai mic pericol să se îmbolnăvească de cancer pulmonar şi că, din contră, fumatul este foarte bun pentru sănătate! În cele din urmă, deoarece a devenit evidentă incidenţa crescută a cancerului pulmonar la fumători, au dispărut acest gen de reclame. În prezent, aşa cum ştim, producătorii de tutun sunt obligaţi să afişeze pe pachetele de ţigări avertismente privind efectele nocive ale fumatului.

Acest exemplu şocant ar trebui să ne dea tuturor de gândit de câte ori mai auzim pe cineva care încearcă să ne convingă că nu există niciun fel de pericol să folosim telefoane mobile. Şi nu este singurul exemplu! În secolul trecut se folosea deseori în comerţul de încălţăminte un aparat cu raze X pentru picioare, denumit fluoroscop (foto). Ideea era de a stabili mărimea cea mai adecvată de pantofi pe baza osaturii picioarelor. Acum, când ştim că razele X sunt foarte periculoase şi cancerigene, pare de necrezut faptul că aceste aparate au fost folosite extensiv timp de peste trei decenii, doar dintr-o comoditate – practic, un moft. În anii ’50 medicii au început să avertizeze privind pericolul acestor aparate, dar ele au fost folosite în continuare. A fost nevoie de un caz evident extrem de grav – un model căruia i-a fost amputat un picior – pentru ca aceste aparate să fie scoase din uz.

Telefonia mobilă ne afectează tuturor sănătatea, chiar şi celor care nu au telefoane mobile. Turnurile şi antenele care au o putere foarte mare emit radiaţii electromagnetice. Nu există niciun fel de legislaţie care să interzică amplasarea acestora pe blocuri, lângă şcoli sau spitale. Anumite stări proaste precum dureri de cap, ameţeli, oboseală, tulburări ale vederii şi auzului, datorate radiaţiilor electromagnetice, pot să ne afecteze chiar şi în această clipă, dar să nu ştim care este adevăratul motiv. Toate aceste efecte sunt desigur mult amplificate dacă vorbiţi mult la telefon, dar este bine să ştiţi că ele apar chiar şi dacă folosiţi un „hands-free” sau dacă vă ţineţi telefonul aproape de trup (în buzunar, atârnat la gât, pe birou, lângă capul patului etc.). În cazul copiilor, deoarece oasele craniene sunt mult mai fragile până la vârsta de 14 ani, efectele sunt devastatoare.

Enrico Grani, un australian care este pe moarte din cauza unei tumori cerebrale pe care este convins că a făcut-o pentru că vorbea foarte mult la telefonul mobil, militează pentru a aduce la cunoştinţa cât mai multor oameni pericolele la care se expun zi de zi, de bunăvoie, numai pentru că li se pare că telefonul este inofesiv şi pentru că le-a devenit indispensabil. El consideră că marile corporaţii de telefonie mobilă ar trebui acuzate de genocid şi crime cu premeditare. El mai consideră şi că obişnuitele campanii publicitare ale companiilor de telefonie mobilă, care oferă avantaje şi multe convorbiri gratuite în primele luni de abonament, sunt asemenea tacticii vânzătorilor de droguri care deseori oferă primele doze pe gratis, contând pe dependenţa care va apare ulterior.

Multumim pentru sprijin: Fashion-Star

8 comentarii:

  1. Imi pare rau sa te deziluzionez, dar nu este adevarat. Am facut din curiozitate acest test cu echipamente performante, iar radiatiile emise de telefoanele mobile si de antene totalizeaza mai putin decat radiatia de fond a Universului. In mare parte, nici nu s-a observat vreo diferenta intre nivele de radiatie de fond si cele observate cu telefoane mobile active in detector + radiatie de fond. Toate aceste temeri din mass media cum ca telefoanele mobile ar fi nocive din pricina radiatiilor nu au nici o baza, si sunt doar chestii senzationaliste, fara nici un suport.

    RăspundețiȘtergere
  2. s-a dovedit ca nivelul de radiatii este prea mic pt a afecta cumva organismul. dar daca ai deja o tumoare se poate agrava

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca ai deja o tumoare maligna se agraveaza oricum. Cum am precizat si in comentariul anterior, radiatiile emise de telefoane sunt mult prea mici chiar si comparativ cu radiatia de fond a Universului. Ai nevoie de o doza de 10000 mai mare si mai intensa (particulele radiate de telefon nu sunt in categoria celor care trec prin piele). E nevoie de alt tip de radiatie pentru a provoca cele mai mici daune, iar telefoanele mobile nu au energia necesara nici macar generarii unei singure particule de acel tip.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vad ca spuneti din burta prostii cat ele de mari. sunt de meserie DOZIMETRIST..asa ca stiu ce se intmpla si cu radiatiile mici..de 600 mr. Esti afar sub expunerea radiatie universului..MAI PTUIN DECAT DACA STAI CU UN TELEFON MOBIL. Un telefon mobil EMITE O RADIATIE ELCTROMAGNETICA...CARE UZEAZA STRUCTURA BILOGICA in alt mod decat radiatiile gamma alfa si beta. Practic corpul reactioneaza la un factor de stress prin tumori. Citi docuentati-va si aflati ce inseamna RADIATIE ELECTROMAGNETICA DE 0.2W SI 2W SI CE INSEAMNA RADIATA NUCLEARA.

    RăspundețiȘtergere
  5. Radiatiile gamma si X sunt electromagnetice. Dar telefonul mobil nu are destula energie sa emita astfel de radiatii, iar cele emise sunt de frecventa prea mica (energie prea putina) pentru a provoca vreo dauna. Si undele radio produc daune, dar ai nevoie de intensitate si expunere foarte mare. Telefoanele mobile nu au atata putere incat sa produca vreo dauna asupra corpului uman. (ar putea face asta dupa expunere continua timp de foarte multi ani ~80-90)

    RăspundețiȘtergere
  6. acum este uficial sa constatat ca radiiatiile sunt daunatoare

    RăspundețiȘtergere
  7. Problema pericolului la care suntem expusi din cauza radiatiilor emise de telefonul mobil si de antenele GSM nu este scoasa din burta sau abordata doar in Romania. Legislatia in unele tari europene interzice amplasarea antenelor de telefonie mobila pe blocuri, licee, scoli, spitale, etc. Oare DE CE?! In plus, in SUA circula mult mai bine informatiile decat la noi. La ei aceste dezbateri sunt din ce in ce mai dese. Oamenii de stiinta trag semnale de alarma puternice pt. publicul larg. Telefoanele mobile sunt daunatoare, intr-o masura mai mare sau mai mica(depinde cat timp sunt folosite), dar cu siguranta antenele GSM afecteaza pe toti cei care locuiesc in apropierea lor. S-au castigat procese impotriva companiilor de telefoane mobile pt ca s-au adus dovezi incontestabile ca aceste radiatii pot provoca tumori. Nu mai sunt de multa vreme doar "prostii". In plus, chiar Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia asupra faptului ca folosirea pe termen lung a telefoanelor mobile poate conduce la aparitia cancerului! Iata cateva linkuri:

    http://www.youtube.com/watch?v=Z264fdkdcig

    http://www.youtube.com/watch?v=2GD_BKTWyTY&feature=player_embedded

    http://www.youtube.com/watch?v=_RJxLH2eYP0&feature=player_embedded

    http://www.cancermonthly.com/blog/2007/12/braincancer-cellphones.html

    RăspundețiȘtergere
  8. cred ca telefoanele mobile nu sunt atat de periculoase asa cum sunt prezentate in acest matariasl .Radiofrecveta este daunatore in functie de lungimea de unda si densitatea de absorbtie a organismului .Romania a emis un act normativ privind dozarea acestor radiatii neionozante si a stabilit nivelurile admise a densitatii de absorbtie asupra organismului .Din pacate nu se aplica din varii motive .Da radiofrecventa este o arma cu distrugere in masa si va hotara soarta omenirii in viitor .Din pacate aceasta arma este folosita de serviciile secrete din Romania impotriva populatiei cu scopul de manipulare a personalitatii umane .unele frecvente pot produce moartea prin infarcte miocardice dereglari psihie cu repercursiuni majore sinucideri omucideri provocarea de accdente de tot felul prin manipularea luarii decizilor de persoana luata in experiement Oare unde sunt cei 4 milioane de romani care lipsesc de la recesamant cand slaba natalitate in cei 20 de ani postdecembristi nu justifca decat lipsa a 1,5 milioane ?Restul au murit in cel mai tainic secret la varste de maturitate .

    RăspundețiȘtergere