9 martie 2011

Iliescu: Se vor acumula nemulţumiri care vor genera o explozie ca cea din 1989

 
Ion Iliescu a spus la Realitatea TV că Guvernul va greşi dacă nu va lua în seamă starea de nemulţumire a cetăţenilor, vorbind chiar de “o explozie” similiară cu cea din 1989.

 
 
“Şi acum este o perioadă de acumulare a nemulţumirilor şi oamenii nu ies la fiecare prilej în stradă. Se vor acumula nemulţumirile care vor genera o explozie similară cu cea din 89, dacă lucrurile se lasă ca să meargă spre degradare. Guvernul va greşi dacă nu va lua în seamă starea de nemulţumire a cetăţenilor şi dramele tot mai mari pe care le trăiesc cetăţenii ţării astăzi”, a declarat Iliescu.

Iliescu susţine că Ministerul de Interne a dat nişte dispoziţii foarte dure legat de deplasarea cetăţenilor la protestele din tara.”Am aflat când am venit la Iaşi aseară că s-au făcut presiuni foarte mari din partea factorilor guvernamentali şi din partea autorităţilor asupra agenţilor economici care angajau autobuze pentru transportul cetăţenilor. Aseară, Ministerul de Interne a dat nişte dispoziţii foarte dure din acest punct de vedere faţă de deplasarea cetăţenilor. Poate ar fi de discutat în legătură cu prezenţa cetăţenilor Bucureştiului la această manifestare de stradă. Toţi se plâng, dar temeritatea exprimării publice a acestor nemulţumiri o au mai puţini. Dacă guvernanţii contează şi îşi fac toate socotelile pe acest oportunism, greşesc profund”, a spus Iliescu.

Fostul preşedinte al României a mai spus că guvernanţii nu sunt dispuşi deocamdată să aplece urechile la durerea şi cerinţele cetăţenilor.”De astă dată s-a văzut că guvernanţii nu sunt dispuşi încă să aplece urechile la durerea şi cerinţele cetăţenilor. Pe de o parte nu se poate reproşa nimic Opoziţiei, a făcut tot ce i-a stat în putere, dar deocamdată există o majoritate fragilă care sprijină politica guvernamentală. În ciuda presiunilor morale, fireşti, ale alegătorilor către cei pe care i-au ales, deocamdată au rămas grupaţi, legaţi de această pârghie guvernamentală şi au refuzat să perceapă solicitarea cetăţenilor. Este o etapă. Eu cred că această iarnă va fi un moment de încercare pentru toţi. Rămâne termenul legal al alegerilor din 2012. Eu mă întreb în ce măsură cetăţenii vor mai putea să reziste doi ani de zile la încercările la care îi supune guvernarea“, a declarat Iliescu.

Iliescu crede că liderii Opoziţiei şi-au făcut iluzii în legătură cu şansele moţiunii de cenzură care a picat astăzi în Parlament.”Eu cred că au fost de bună-credinţă liderii ambelor partide în speranţa că pot să fie şi în partidul de guvernământ şi în partidele care îi susţin oameni care să fie sensibili la argumentele care vin din adâncul societăţii. Şi-au făcut puţine iluzii. Eu personal aş fi fost mai sceptic, nu am vrut să mă pronunţ până acum pentru că oportunismul la români este încă foarte puternic şi este mai important interesul propriu să îşi păstreze poziţia în Parlament şi să nu forţeze alegeri anticipate şi să îşi păstreze o poziţie mai comodă alături de guvernare, decât să facă un act de curaj civic de pe poziţia de parlamentar”, a spus Iliescu.

5 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 2. DOmnul fashion...Ai gasit pe cine sa citezi..de la nea Ilici omul care ne a vandut tara, alaturi de alti cativa.

  RăspundețiȘtergere
 3. Prin acest articol nu am vrut sa il scot in evidenta pe Iliescu...ci sa arat ca "cei de sus" au o frica fata de revoltele oamenilor si ca ar trebui sa incepem sa le aratam ca avem un cuvant de spus pentru tara asta si ca nu pot sa isi bata joc de noi asa cum vor ei

  RăspundețiȘtergere
 4. La cum suntem bombardati psihotronic nu vedeti ca stam ca niste legume ?

  RăspundețiȘtergere
 5. nu intelegeti k asta ne-a adus asa zisii teroristi in 89 k sa ia el puterea????????????????????????? nu as avea incredere in el nici daca ar fii ultimul om d p planeta.nici cu basescu..................se vede destul d bine:sa tariti bine.............................

  RăspundețiȘtergere