16 februarie 2011

Civilizatia Maya

Imagine articol


 • Civilizatia Maya este o civilizatie misterioasa, despre care nu se stie nici de unde a aparut, si nici cum a disparut.
 • Civilizatia Maya este o civilizatie mezoamericana – mayasii au locuit in zona cuprinsa intre Mexic si America de Sud, in teritoriile care astazi se numesc: Belize, Honduras, Guatemala, El Salvador, Yucatan, Chiapas.
 • Zonele locuite de mayasi au fost si leaganul altor civilizatii extrem de avansate, pre-mayase: civilizatia olmeca si cea teotihuacaneana; se crede ca mayasii sunt beneficiarii cunostintelor preluate de la aceste puternice civilizatii antecesoare.
 • Civilizatia Maya este o civilizatie foarte avansata, mai ales in domeniul matematicii, astronomiei si arhitecturii.
 • Preotii mayasi erau detinatorii cunostintelor savante, religia fiind la acea data strans legata de astronomie si aritmetica.
 • Mayasii prevedeau cu exactitate eclipsele si insemnau pe tabele deplasarile planetei Venus cu o precizie care ii stupefiaza si azi pe oamenii de siinta.
 • Sistemul mayas de scriere se baza pe hieroglife.

  Piramida mayasa

  Piramida mayasa

 • Mayasii foloseau baza 20 ca baza de numeratie, si nu baza 10, pe care o folosim noi azi.
 • Mayasii au folosit cifra zero cu mult inaintea altor civilizatii.
 • In ciuda preciziei uimitoare a calendarului mayas, preotii mayasi credeau ca Pamantul este plat ca un disc si nu si-au dat seama ca el se invarteste in jurul Soarelui.
 • Civilizatia maya, desi era extrem de avansata, nu a cunoscut inventii precum roata, sticla sau moneda.
 • Desi posedau cunostinte astronomice extrem de avansate, mayasii nu aveau decat unelte din piatra; nu au cunoscut aparatele optice, nici vreun instrument oarecare de precizie si nici nu aveau vreo unitate de timp minimala ca ora sau minutul; masuratorile lor se bazau doar pe urmarirea cu ochii, pe calculele de triangulatie si pe masurarea umbrelor. Prin repetarea calculelor, prin “statistica”, prin transmiterea regulata a rezultatelor, mayasii corectau datele empirice scoase dintr-o geometrie a spatiului destul de sumara.
 • Civilizatia maya era strans legata de porumb, mayasii ajungand chiar sa-l venereze (considerau ca omul este nascut din porumb).
 • Preocuparile astronomice ale mayasilor, care depaseau pe cele necesare pentru intocmirea unui calendar agrar, dezvaluie teama acestora fata de scurgerea timpului, precum si obsesia lor fata de infinit – spatial sau temporal.
 • Pe langa astronomie, un alt domeniu in care civilizatia maya a excelat este arhitectura: arhitectii mayasi sunt considerati astazi ca cei mai mari decoratori si cei mai prolifici constructori de pe planeta noastra. Mayasii au ridicat mii de constructii care atrag si uimesc si azi prin: armonia formelor, simplicitatea planurilor, puritatea volumelor, ambitia si amploarea proiectelor si printr-o frumusete de netagaduit.
  Templu mayas

  Templu mayas

 • Desi se foloseste adeseori sintagma “calendarul mayas“, mayasii au avut de fapt 4 calendare si, in functie de nevoi, foloseau un calendar sau altul pentru a inregistra diferite evenimente:
  1. Primul calendar mayas se numea Tzolkin, avea 260 de zile (repartizate in 13 luni de cate 20 de zile) si era un calendar sacru, rezervat ghicitului – si mayasii credeau, precum unii dintre oamenii de azi, ca data nasterii unei persoane ii determina personalitatea.
  2. Al doilea calendar mayas se numea Calendarul Haab, avea 365 de zile, era un calendar solar si agricol, si era foarte asemanator cu cel dacic si cu cel Gregorian.
  3. Al treilea calendar mayas se numea Calendarul Sferic si avea 18.980 de zile unice, adica 52 de ani, si a fost obtinut prin corelarea primelor doua calendare mayase (care se intersectau o data la 52 de ani).
  4. Al patrulea calendar mayas se numea Marea Numaratoare, avea 5 mii si ceva de ani si fuses conceput pentru a “catografia” timpul peste generatii.

Desi extraordinar de exact, calendarul mayas se opreste in 22 decembrie 2012! Aceasta data obsedeaza omenirea de cateva secole si i s-au cautat diverse explicatii, majoritatea de esenta religioasa, mai ales ca unele pasaje ofera argumente in acest sens. Vom vedea, insa, ca Sfarsitul Timpului nu este si Sfarsitul Lumii, cum gresit s-a inteles si transmis prin Biblie. Schimbarile care se asteapta in 2012 vor modifica total viata pe Terra si omenirea insasi.

- Alexei Dimitrov, un cercetator rus, a constatat ca Luna isi fabrica atmosfera proprie, una alcatuita din compusi ai sodiului, care acum se intinde ape o suprafata de 6000 kmp.
- Atmosfera lui Marte creste rapid si se crede ca ar fi dus la defectarea lui Mars Observer, in 1997.
- Atmosfera Terrei este si ea in schimbare, in straturile superioare formandu-se un nou gaz, care nu exista pana acum iar activitatea vulcanica a crescut de 5 ori din 1875 incoace.
- Venus sufera o crestere vizibila a intensitatii luminoase.
- Campul magnetic al lui Jupiter s-a dublat iar intre planeta si unul dintre sateliti s-a format un tub de radiatie ionizata.
- Uranus si Neptun au suferit recente inversari de poli, isi maresc campul magnetic si devin tot mai stralucitoare.
- Campul magnetic al Soarelui a crescut si el cu 230% din 1901 incoace.

Academia Nationala de Stiinte din Siberia anunta ca aceste multiple schimbari din sistemul solar se datoreaza intrarii acestuia in Centura Fotonica, o zona cosmica cu o energie mult mai intensa. Aceasta energie este preluata de Soare si apoi raspandita in intreg sistemul solar.

Centura Fotonica este formata din mai multe benzi fotonice care emana din centrul Galaxiei si sunt asociate cu spiralele Caii Lactee. Centrul Galaxiei se afla in Constelatia Pleiadelor, fiind marcat de steaua Alciona, Soarele central al Pleiadelor, aflat la 400 de ani lumina de noi. Centura Fotonica incercuieste Constelatia Pleiadelor. Sistemul nostru solar trece prin aceasta Centura de doua ori in 25.920 ani, perioada considerata Anul Galactic (numit de antici Anul Mare), iar trecerea Centurii dureaza 2000 de ani.

Se crede ca Soarele nostru a intrat deja in Centura, inca din 1998, si se estimeaza ca Terra va intra in 2012. Intalnirea cu Centura Fotonica pare sa duca la transformarea omului profetita de Biblie, la o teribila experienta spirituala.

Se presupune ca oamenii cu un comportament egoist si, deci, cu vibratii scazute in aura energetica nu vor supravietui radiatiei de inalta frecventa existenta in Centura Fotonica. Cu alte cuvinte, va avea loc o mare selectie naturala pe baza spirituala amintita.

Orice fiinta este alcatuita in primul rand din energie. Iar energia este informatie, si invers. Corpul material este doar invelisul altor corpuri energetice. Omul se incadreaza si el, fireste, in organizarea universala. “Animal cu (oaresce) ratiune”, fiinta umana a fost inzestrata cu capacitatea de a avea o paleta larga de trairi, sentimente si ganduri.

Dovada ca acestea sunt energii in stare pura ne este oferita de constatarile de-a lungul timpului si cercetarile stiintifice din ultimile doua secole. Trairile si sentimentele negative creeaza energia negativa, nefasta, iar gandurile se pot chiar si materializa, dupa cum s-a reusit in proiectul Montauk. Ca orice energie, sentimentele, trairile si gandurile umane au o anumita vibratie. O energie negativa nu poate avea, evident, decat o vibratie joasa, pe principiul universal al evolutiei.

In Univers, nimic nu este intamplator iar totul este subordonat unui singur scop: perpetuarea si evolutia vietii. Materia insasi este inzestrata cu o inexplicabila capacitate de a crea viata! Exista legi universale chimice, fizice, astronomice si chiar juridice. Ele nu sunt insa stricte, pentru ca Universul nu este Armata Poporului iar cuvantul de ordine este diversitatea. Viata trebuie sa evolueze prin forte proprii, fara dirijari cazone, sa se confrunte cu cele mai dificile situatii.

Cine invinge merita sa mearga mai departe. Chiar si razboaiele au rolul lor in programul universal. Nu sunt de dorit, in general, dar determina unitatea unei natii, planete sau chiar unei galaxii (?) si evolutia stiintifica, aducand o presiune si o urgentare sporita in acest sens. Tot ele, aduc un examen energetic major, o separare intre “baiatii buni si baietii rai” – dupa gandirea simplista americana.

Fiindca totul este energie, nici Universul nu face exceptie de la regula. Asa cum el a fost creat prin explozia colosala a unui… atom, tot asa exista surse de energie pozitiva ce alimenteaza galaxiile iar de la acestea, prin sori, sistemele solare. Aceste energii sunt de frecventa foarte inalta, pentru a putea strabate distanele imense, pana la sorii captatori.

Pe de alta parte, planetele, sistemele solare si galaxiile se afla intr-o continua miscare, parca pentru a beneficia toate de aceste izvoare de energie a evolutiei. Miscarea are insa si un reflux: catastrofismul… periodic. Nu intamplator, galatenii Ioan Farcas si Ilie Ghetu au devenit subiect pentru “Discovery” TV, teoria lor fiind cu adevarat revolutionara. Conform acestora, la 180-200 milioane ani, Galaxia noastra sufera, permanent, transformari radicale iar sistemul solar de trei ori in acest interval.

O data la 60-70 milioane de ani, modificarile de pe Terra sunt atat de radicale incat, spun cei doi, “pana si istoria nu poate fi considerata o observatie continua”. Toate aceste modificari sunt ciclice si… obligatorii si se datoreaza permanentei miscari a galaxiei si sistemului solar. Doar izvoarele de energie pozitiva par a avea o anumita stabilitate.

2012 pe Terra

Am tot mentionat ca trecerea prin Centura Fotonica duce la o schimbare radicala a vietii pe Terra. Ce inseamna insa aceasta, concret? Centurile de siguranta, va rog! Centura Fotonica atat de imensa, incat trebuie strabatuta timp de 2000 ani, emite o intensa radiatie electromagnetica, atat in spectrul vizibil, cat si in cel invizibil, de inalta frecventa (inclusiv raze X).

Fotonii Centurii vor exercita o multipla si socanta influenta asupra materiei terestre. In primul rand, se va constata fluorescenta tuturor corpurilor iar ca rezultat… nu va mai exista noapte timp de 2000 de ani!!! Corpurile vor emite o lumina fara temperatura si nu vor avea umbra.

Intregul sistem solar isi va schimba structurile moleculare ale materiei iar energia fotonica nu va mai da dureri de cap la NASA, va deveni sursa majora de energie libera si nepoluanta (gandita de Tesla).

Planeta va suferi o scadere progresiva a densitatii si isi va schimba “bataia inimii”. Dupa ce a avut o valoare constanta timp de milenii, “rezonanta Schumann” a Terrei a inceput sa creasca, din 1980, de la 7,8Hz, apoi sa se accelereze, ajungand la 12 Hz, nivelul de astazi. Aceasta inseamna ca, data fiind cresterea frecventei vibratorii a Pamantului, cele 24 de ore de viata ale unei zile sunt… doar 16 ore reale! Deocamdata este inca bine si acceptabil, desi explica de ce nu mai avem suficient timp, suntem tot mai grabiti si mai obositi.

Ce se va intampla in momentul intrarii in Centura Fotonica, in 2012 sau in alt an, este pur si simplu de neinchipuit: intreaga planeta, inclusiv omenirea, va trece intr-o alta dimensiune! Inca neclar? Mai concret: 24 de ore vor fi… 0 ore efective, deci timpul terestru nu va mai exista!!! Iar pentru ca o nenorocire nu vine niciodata singura, in acel “Punct Zero” se vor inversa si Polii Magnetici ai Pamantului. Veste buna este, repet, ca Sfarsitul Timpului nu inseamna Sfarsitul Lumii

Semn ca momentul este relativ aproape, intensitatea plasmei stralucitoare de la marginea sistemului solar a crescut recent de 10 ori. Prin intermediul Soarelui, planetele au primit si ele o energie sporita.

Mayasii ne retransmit si ei informatiile primite de la zei despre schimbarile ce vor urma

- intregul sistem solar se va sincroniza cu Galaxia si intregul Univers, cu efecte benefice;
- vom depasii tehnologia actuala si ce cunoastem despre Timp si Spatiu;
- banii vor disparea ca necesitate;
- vom intra in Dimensiunea a 5-a;
- ADN-ul uman va fi reprogramat, ajungand la 12 spirale, de la 2 in prezent.

In ce priveste fiinta umana, schimbarile vor fi deci, colosale in sens pozitiv. Insotite totusi de simptome neplacute (inca o veste buna – este semnul ca organismul se purifica):

- migrene, dureri de cap, oboseala, ameteala sau palpitatii;
- simptome specifice racelii (febra, transpiratie, dureri osoase etc.) ce nu pot fi tratate prin tratamente clasice;
- slabiciune musculara, respiratie greoaie, oboseala nejustificata;
- modificari in sistemul limfatic si imunitar, neliniste, depresii, stres si fascinatia trecutului.

In momentul intrarii in Centura Fotonica se va produce un amplu proces de rearmonizare, de recalibrare a frecventelor propriului corp uman cu cele de referinta din Univers, ducand la o crestere a celor umane. Este asa-numita “inaltare”, “ridicare la Cer”, de care vorbesc si vechile scrieri.

“Inaltarea” fiind brusca si puternica, cei cu vibratii joase, negative (rautate, egoism etc.) nu vor rezista transformarii. Frecventele genomului uman si ale ADN-ului sunt foarte inalte, vibratiile foarte fine. Sunt in fapt lumina, ceea ce explica vizibilitatea aurei la zei si sfinti.

Dr. Berrende Fox a constatat ca, de 20 de ani, oamenii au inceput sa se schimbe la nivel celular iar unii chiar si-au dezvoltat noi lanturi in structura ADN-ului, fapt observat prin teste de sange.

Bine, bine, vor intreba oamenii de afaceri, si eu ce castig de aici?! Sa vedem daca le place:

- intuitia si capacitatile paranormale se dezvolta mai repede;
- folosirea unei parti mai mari din creier, peste 10-15% cat in prezent;
- toate bolile incurabile vor disparea, inclusiv SIDA si cancerul;
- se vor inmulti bioterapeutii si telepatii;
- corpul fizic va incepe sa se schimbe si probabil vom vedea(cei care scapa!) o aura de lumina ca sfintii de pe peretii bisericilor.

Ideea este ca 2012 este foarte aproape de noi si majoritatea vor ajunge cu siguranta sa vada daca aceasta profetie este reala sau falsa.

10 comentarii:

 1. intrebare....de unde stii tu toate astea??? hmm? is vise eroice....ce spui aici.....

  RăspundețiȘtergere
 2. Da' ce, n-ar fi frumos sa se intample asa ceva? :) ..sa nu mai existe materialism si rautate, minciuna, invidie si ipocrizie, toti oamenii sa fie egali, prietenosi si iubitori. Deja visez cu ochii deschisi la o lume perfecta. :) Si chiar de nu va fi asa, de ce sa nu fim fericiti visand frumos? E mai bine oare sa ne facem griji si sa ne panicam cu tot felul de scenarii apocaliptice? :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Simona,doar cei care profita de pe urma faptului ca in lume exista rautate,minciuna,etc. nu viseaza la o lume perfecta,care sa fie prietenoasa si iubitoare :) in rest toti visam la asa ceva,macar odata.iti doresc o zi buna

  RăspundețiȘtergere
 4. ar fi foarte frumos sa evoluam si sa depasim nesimtirea si nestiinta in care traim acum si felul in care suntem manevrati de diversi pentru interese propii , si faza cu disparitia banilor sunt in acord total cu aceasta idee - banii nu sunt ceva benefic pentu soceatea umana mai mult ne adancesc in propia noastra sclavie moderna

  RăspundețiȘtergere
 5. te rog cauta ceva , cu informatii clare ca tot ce este dovedit stiintific este scris in Coran de acum 1500 de ani..spre ex...legat de apa ( ca intre apa dulce si cea sarata este o membrana) cand savantul a descoperit s-a convertit..si cate exemple sunt..pt ca multi oameni cred in stiinta si uita de DUMNEZEU...trebuie sa stie ca totul are o logica EL le-a lasat asa si le-a lasat si scris

  RăspundețiȘtergere
 6. Tot ce ai scris in acest articol stiu de ceva timp de la matusa mea. Plus cateva lucruri in plus legate de menirea mea pe acest pamant. As vrea sa putem vorbi mai pe larg daca se poate. Madalina

  RăspundețiȘtergere
 7. Tot ceea ce gasim aici pe intreg site-ul este o combinatie intre niste lucruri adevarate si foarte importante si niste minciuni pentru a crea confuzie si ratacire in fata a ceea ce ne asteapta de fapt.

  RăspundețiȘtergere
 8. Pe langa obositele clisee cu previzionarea lui 2012 iata si o cugetare care darama sigur si lumea stiintifica dar si cea nestiintifica :
  " Materia insasi este inzestrata cu o inexplicabila capacitate de a crea viata!"
  Bravo Darwinel tata ! Mergi inainte...esti pe drumul cel bun !

  RăspundețiȘtergere
 9. Anonimule tata!daca se adeveresc cele relatate mai sus ,esti primul care dispare :)))).

  RăspundețiȘtergere
 10. am anvatat la anatomie ca lantul ADN are 6 spire, .....acum vad ca cineva a descoperit ca are 2

  RăspundețiȘtergere