19 februarie 2011

Indubitabil, POLONIA VA MERGE SI EA IN RANDUL LUMII … Marek Belka, directorul FMI pentru Europa, a fost numit in functia de guvernator al bancii centrale a Poloniei


Marek Belka, fostul premier polonez si director al Fondului Monetar International pentru Europa, a fost numit la conducerea bancii centrale a Poloniei, potrivit AFP. Candidatura propusa de presedintele interimar, Bronislaw Komorowski, a fost aprobata cu 253 de voturi "pentru" si 184 "impotriva" de membrii Parlamentului de la Varsovia.

Marek Belka ii succede in aceasta functie lui Slawomir Skrzypek, care a murit in data de 10 aprilie in accidentul aviatic de la Smolensk.

In trecut, profesorul de economie in varsta de 58 de ani a detinut de doua ori functia de ministru de finante si in perioada mai 2004 - octombrie 2005 a fost premierul Poloniei.

In 2007, Belka a candidat pentru postul de director general al FMI, insa a fost invins de Dominique Strauss-Kahn.

Sa ne amintim ca guvernul polonez şi Banca Naţională a Poloniei, cu o zi inaintea prabusirii avionului, tocmai luasera noi masuri reale anti criza …   Miscarea cu zlotul aratase ca cei ce conduceau Polonia puneau interesele poporului inaintea intereselor Uniunii Europene, in conditiile in care deja era singura tara din UE care nu intrase anul trecut in recesiune.

Citeste si articolul Accidentul aviatic cu politicienii polonezi pentru a afla adevarul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu