24 februarie 2011

Conspiratia Facebook. Un manifest care circulă pe net îl acuză pe Zuckerberg de spionaj pentru Israel

Scandalul declanşat nu demult în SUA datorită violării grave a datelor particulare ale utilizatorilor "Facebook", se întinde: în vreme ce Mark Zuckerberg, "CEO-ul" de numai 25 de ani al "Facebook" îşi cerea scuze pentru aceasta, un IM vechi de 6 ani a ieşit la iveală. 

Zuckerberg facebookÎn acesta, Zuckerberg-băiatul-genial-şi-afacerist-înnăscut, îşi exprima sentimentele faţă de zecile de mii de utilizatori ai sitului precursor, "The Facebook" , care îi furnizaseră datele lor particulare, pe care el le aduna şi folosea în alte scopuri decât cele declarate, încă de pe atunci: "Ei doar mi le oferă" scria Zuckerberg pe IM. "Nu ştiu de ce. Au încredere în mine. Tembelii dracului". Fraza folosită pentru a-i descrie pe utilizatorii Facebook era de fapt chiar mai urâtă ("dumb fucks" ).

Atât Facebook, cât şi celelalte situri de "socializare", nu sunt decât instrumente prin care Mossadul israelian şi alte servicii occidentale, află tot ce vor să afle despre milioane de oameni care în mod naiv îşi oferă numele real, adresa, lista de prieteni, religia, ba chiar şi preferinţele lor culinare, pe tavă!
Cea mai simplă operaţiune de spionaj de anvergură, e una în care victimele ei se auto-raportează. În felul acesta, când serviciile au nevoie de un ţap ispăşitor pentru o operaţiune murdară, doar răsfoiesc Facebook până dau de cei cu profilul cel mai potrivit. Regula de bază este următoarea: socializarea se face faţă în faţă, nu pe IM sau Hi5. Sunt conştient că prietenii pot fi de departe şi că e necesar şi bine să ţinem legătura cu ei, dar totul trebuie făcut în mod inteligent. Un nume fictiv pentru adresa de e-mail e mai bun decât cel real. Când trimitem e-mail mai multor persoane, nu îi punem pe toţi în câmpul "To", sau "Cc", ci doar pe noi înşine ca şi destinatar. Toţi ceilalţi intră la "Bcc", astfel încât să nu se vadă unii pe alţii şi nici un ochi străin să nu-i ia ca din oală, pentru sofisticatele lor baze de date relaţionale, care stabilesc într-o fracţiune de secundă cine-e-prieten-cu-cine. Dovada e chiar IM-ul lui Zuckerberg de acum 6 ani, pe care tare şi-ar mai fi dorit să nu-l fi scris!
Pe vremuri ştiam sigur că printre cei care-ţi intră în casă (cititori de contoare, poştaşi etc.) sunt unii însărcinaţi să raporteze ce văd mai neobişnuit. Astăzi o facem noi înşine, mai ales prin generaţia adolescenţilor care habar nu au în ce lume trăiesc "dar toţii prietenii mei au cont." Explicaţi-le frumos cum stau lucrurile, apoi desfiintati contul. Veţi fi surprinşi să aflaţi câte lucruri pe care nici Dvs. nu le ştiaţi, le oferă copiii Dvs. în mod voluntar unor străini ca şi Zuckerberg

16 comentarii:

 1. Aveti conturi pe facebook sau pe alte site-uri de socializare? Stergeti-le!

  RăspundețiȘtergere
 2. Dar oare se vor sterge...
  Parerea mea este ca este deja prea tarziu pentru cei care au astfel de conturi...
  Sunt deja stocati intr-o baza de date comuna, baza de date ce ...in mod sigur beneficiaza de servicii de back-up ... astfel incat se fac zilnic copii ale acestor baze de date... cine opereaza opereaza pe aceste copii ...nu pe cea in uz pentru ca le-ar afecta sistemul...
  E atat de usor sa stochezi profile ca nu va puteti imagina. Toti beneficiem de o cheie, de un index si de un profil asociat acestei chei.
  Daca dezactivam contul nu inseamna ca nu mai existam pentru ei...
  Mi-am facut propriul server de e-mail, si am constatat ca este foarte usor sa gastionez toate mesajele ce pot fi rulate pe acest server, le pot redirectiona pe toate intr-o baza de date pentru ca mai apoi sa caut ce doresc prin ea....
  Ati observat ca fiecare mare provider de adrese de mail gratuite gen yahoo, google, hotmail, ofera posibilitatea utilizatorului de a-si cauta singur printre mesajele lui anumite mesaje in functie de cuvinte cheie?
  Stiti cat de usor te pot cauta EI pe tine de anumiti termeni?
  Stiti ca majoritatea providerilor de internet blocheaza traficul pe portul 25 tocmai pentru a "interzice" utilizatorului casnic sa isi faca singur propria casuta postala?
  Stiti ca daca faci cerere sa-ti deschida acest port ei iti pot verifica ce ajunge la tine?
  E complicat pentru multi dar atat de usor pentru cei care sunt in spatele unor astfel de servicii....

  RăspundețiȘtergere
 3. mda...asta asa este...eu una am avut facebook timp de 3 ani,mi-a fost putin greu sa il sterg din cauza prietenilor...vb fff mult pe facebook ;dar mi-am dat seama de fapt ca este doar o manipulare globala...ar fi mai bn sa deschidem ochii cu totii si sa ne schimbam datele pers sa ne stregem pozele si sa schimbam si mail si tot:d.deci conclizia e ca nu e prea tarziu pt nimenia...

  RăspundețiȘtergere
 4. da ;mi-am dat seama cn esti:)multzumesc de adresa.eu unul inca nu lam stres dar o so fac chiar acum.te pup:*:*:*:*:*si felicitarile mele

  RăspundețiȘtergere
 5. nea prostit in ultimul hal .cum pot sa il sterg?

  RăspundețiȘtergere
 6. Zuckerberg nu face alcv decat sa vanda informatiile noastre de pe facebook!!!

  RăspundețiȘtergere
 7. ce chestie.......eu cu siguranta o sa-mi dezactivez contul.nu ma face pe mine facebook-ul:-p

  RăspundețiȘtergere
 8. va sfatuiesc sa faceti la fel:)

  RăspundețiȘtergere
 9. Acuma sincer, a-ti intrat in panica degeaba, in ziua de azi se poate localiza lumea k un telefon, nu e nevoie de un profil Facebook :)))) pentru simplul fapt k esti autonom, o firma deschisa sau o simpla amenda de trafic iti apar datele personale, eu cred k nu e dracu chiar asa de negru pe cum pare si in ziua de azi e adevarat k nu mai exista intimitate, dar ne-am obisnuim sa traim asa in societatea actuala, eu nu vad nici un rau k israelienii imi vad mesajele mele sau preferintele pentru k nu am nimic de ascuns, nu sunt o terorista sau nu am un laborator chimic privat in gradina :)))) NU MAI INTRATI IN PANICA PE DEGEABA :))))))) pentru mine profilul Facebook e un loc in care public poze si raman acolo k amintire, nu am nici o problema sa ma vada intreaga lume pentru k nu pozez nud :)))))) e frumos sa te relationezi k familia oriunde te-ai afla si sa te joci jocuri online k amicii din copilarie, ganduri bune :*:*:*

  RăspundețiȘtergere
 10. fiecare are dreptul de a alege...!nu avem nimic cu nimenia...doar pt faptul ca au facebook:))aibe!aici sunt sfaturi care sunt adevarate.eu unul pierdeam timpul...asta e adv pierdere de timp!si in legatura cu comentariile de mai sus in legatura cu Mark Zuckerberg e adv!!!ne vindem informatiile si i le oferim lui pe tava..sa faca altii ce vor cu viata noastra..dar nu confundati lucrurile ca intram in panica si chesii de genu:)dj asta e cu totul alcv:)asa ca dragi prieteni asteptam in continuare sa postati comentarii. fiecare are dreptul de a alege!ramaneti cu bn:)

  RăspundețiȘtergere
 11. lavinia monica stamatin .....
  Dupa cum scrii imi dau seama ca esti inca adolescenta si nu prea intelegi nimic din lumea asta in care te afli . Aici este vorba despre incalcarea drepturilor omului , dreptul la intimitate si libertate , nu este vorba despre cel care are ceva de ascuns si cel ce nu . Iar faptul ca doar cu telefonul poti fi localizat ... asta nu inseamna ca EI se opresc doar la metoda asta dar e ok ... joaca in continuare jocuri online "k" amicii !

  RăspundețiȘtergere
 12. Personal, tot ce inseamna telefon, pc, internet, tv,carduri bancare,cartela SIM din telefon...etc, toate aceste lucruri au cipuri si fel de fel de aparate prin care suntem spionati fara a ne da seama. toate acestea sunt facute de marile puteri(de guvernele acestora). chiar daca stergeti adresa de email,conturile de pe retelele de socializare sau conturile bancare...toate datele sunt stocte in fiecare secunda.

  RăspundețiȘtergere
 13. lavinia monica stamatin "eu cred k nu e dracu chiar asa de negru pe cum pare si in ziua de azi e adevarat k nu mai exista intimitate, dar ne-am obisnuim sa traim asa in societatea actuala, eu nu vad nici un rau k israelienii imi vad mesajele mele sau preferintele pentru k nu am nimic de ascuns, nu sunt o terorista sau nu am un laborator chimic privat in gradina :)))) NU MAI INTRATI IN PANICA PE DEGEABA :))))))) pentru mine profilul Facebook e un loc in care public poze si raman acolo k amintire, nu am nici o problema sa ma vada intreaga lume pentru k nu pozez nud :)))))) e frumos sa te relationezi k familia oriunde te-ai afla si sa te joci jocuri online k amicii din copilarie, ganduri bune.""---imi pare rau pt tine lavinia dar nu-ti di sema de gravitatea lucriurilor.

  RăspundețiȘtergere