10 februarie 2011

Ceea ce companiile de telefonie mobila nu vor sa stii"This is London" din 6 august 2007 anunta ca Orange a acceptat sa renunte la turnul de antene montat pe acoperisul unei cladiri de 5 etaje din Londra, dupa ce sapte din locatarii blocului au fost diagnosticati cu cancer.

Rata de imbolnavire cu cancer in randul locatarilor de la ultimul etaj al cladirii este de 20 % (de 10 ori mai mult decat nivelul national de 2 % din Marea Britanie).

Turnul de antene, un adevarat "tun de microunde", a fost montat in anul 1994, odata cu un altul ce apartine companiei Vodafone. De atunci, rezidetii din cladire se lupta cu cancerul, migrenele, si alte probleme de sanatate care sunt cauzate de radiatia cu microunde a turnului. Trei dintre locatari au murit de cancer, in timp ce alti patru sunt diagnosticati cu cancer.

Atat Organizatia Mondiala a Sanatatii cat si alte agentii au afirmat ca... nu exista niciun risc de radiatie de la astfel de turnuri de antene, astfel incat companiile nu au niciun fel de obligatie de a renunta la ele.

In august 2007, dupa o lunga "batalie" prin tribunale, Orange a acceptat sa isi ia turnul de pe cladire si sa-l mute intro alta zona locuita, in apropierea unei biblioteci publice si a unei scoli.

Vodafone nu are de gand sa renunte la turnul sau, si chiar perfecteaza un nou acord de lunga durata cu locatarii blocului!

"Cu exceptia cazului in care locuiesti intro zona incredibil de indepartata, sansele sunt foarte mari pentru ca si tu sa fii bombardat zilnic, non-stop, cu unde radio sau microunde care poarta informatie "negativa" ce submineaza functionarea optima a corpului tau", afirma dr. Mercola.

Aceste emisii de unde radio s-au intensificat in ultimii ani in mod exponential, atat datorita telefoniei mobile, dar si noilor tehnologii WiFi, WiMax, BlueTooth, etc. Pentru majoritatea oamenilor, stricaciunile datorate acestei expuneri non-stop la undele radio vor apare dupa ani sau chiar zeci de ani, ele nu sunt imediate.

In cazul expus, semnele cancerului au aparut pe parcursul celor 8 ani de la constructia turnului si pana la prima actiune legala.

Probabil ca nici nu realizezi ca locuiesti in apropierea unui astfel de turn. Astfel de constructii pot arata ca atare, sau pot fi camuflate sub o aparenta de copac. Daca privesti atent, vei gasi astfel de turnuri pe scoli, blocuri, case sau chiar in parcuri.

Numai in SUA exista peste 175.000 de astfel de turnuri, dar acest numar este preconizat sa creasca cu 48 % pana in 2010, conform CTIA (Asociatia Internationala pentru Industria Telecomunicatiilor fara fir).

De ce astfel de turnuri sunt periculoase?

Toata lumea este ingrijorata de efectele radiatiilor de microunde emise de astfel de dispozitive, fie ca sunt telefoane mobile sau instalatii de antene. Expertii sustin insa ca efectele termice generate de nivelele actuale de emisie sunt absolut neglijabile, sau chiar nu exista.

Ceea ce nu se spune este insa ca NU radiatia in sine afecteaza corpul uman, pentru ca ar fi nevoie de nivele foarte mari, ca in cazul cuptoarelor cu microunde.

Aproape toate efectele distructive observate asupra bilogicului provin de la INFORMATIA care este transmisa avand ca suport semnalele radio sau de microunde. Aceste modulatii ale undelor electromagnetice rezoneaza cu cele produse de corpul uman.

Frecventele "de lucru" ale oricarui organism viu pot fi detectate in conditii de laborator cu o aparatura performanta de specialitate. Aceste frecvente au un nivel al semnalului foarte mic, abia detectabil, si prin urmare, orice emisie venita din exterior perturba foarte usor si duce la o functionare defectuoasa a intregului sistem biologic.

Aceste frecvente "straine" de corpul uman interfereaza cu cele proprii (biologice) si stimuleaza suplimentar celulele vii cauzand o intreaga gama de efecte patologice care culmineaza cu oboseala, anxietate si cancer.

Situatia existenta este deosebit de ingrijoratoare pentru ca, daca nu cumva locuiesti intro zona indepartata de "civilizatie", esti expus la astfel de unde electromagnetice non-stop, indiferent daca folosesti sau nu un telefon mobil.

Numeroase studii au aratat legatura dintre expunerea la radiatiile electromagnetice si probleme de sanatate. Chiar si asa, este foarte posibil sa nu-ti dai seama ca simptomele de care suferi sunt in legatura cu undele radio, pentru ca astfel de simptome sunt adesea atribuite altor cauze.

In afara de cancer si tumori pe creier, emisiile de unde radio pot provoca: boala Alzheimer, senilitate si dementa, boala Parkinson, autism, migrene, insomnie si oboseala, slabirea memoriei, lipsa de concentrare si o proasta orientare spatiala.

Acum ma auzi? Adevarul pe care industria de telefonie mobila nu vrea sa-l stii

Unul dintre expertii incontestabili in siguranta telefoanelor mobile este Dr. George Carlo. Ceea ce am aflat ma face sa spun ca sistemul telefoniei mobile este cu mult mai periculos decat fumatul.

In anii 1990 dr. Carlo a primit o bursa de 28 de milioane de dolari de la industria de telefonie mobila pentru a "inchide gura" celor care afirmau ca telefoanele mobile dauneaza sanatatii. Din pacate, ceea ce a descoperit nu era deloc ceea ce asteptau sa gaseasca cei care l-au platit. Telefoanele mobile dauneaza foarte mult sanatatii.

A primit o oferta de 1 milion de dolari pe an ca sa taca, dar el a refuzat si a pus bazele unui institut non-profit numit "Safe Wireless Initiative" pentru a informa oamenii asupra pericolului demonstrat.

Incercand sa anunte publicul in legatura cu efectele negative asupra sanatatii cauzate de undele radio, dr. Carlo a participat la un interviu care s-a materializat in 20 de minute de inregistrare in care arata evidentele fara niciun dubiu. Cu toate acestea, s-au difuzat numai patru secunde, si acestea scoase din context si cenzurand complet probele.

Sfaturi pentru a limita distrugerea sanatatii cauzata de undele radio

Fara ocolisuri, nu exista nicio limita sigura dincolo de care undele radio devin periculoase, contrar a ceea ce se spune. Astfel incat nu le poti evita 100 %.

Cu toate astea, poti sa faci ceva:

 • 1. Limiteaza timpul petrecut la telefonul mobil sau la cel fara fir (de tip DECT);
 • 2. Foloseste telefonul mobil pe functia de difuzor, astfel incat il vei putea tine cat mai departe de cap;
 • 3. Dispozitivele BlueTooth trebuie evitate cu orice pret;
 • 4. Limiteaza-ti expunerea in vecinatatea dispozitivelor WiFi. Localizeaza-le si stai cat mai departe de ele;
 • 5. Limiteaza convorbirile in interiorul cladirilor, pentru ca telefonul dispune de un semnal mai slab si este nevoit sa creasca puterea de emisie a microundelor;
 • 6. Foloseste telefonul doar atunci cand e nevoie, si cu precadere in spatii deschise;
 • 7. Limiteaza folosirea telefonului de catre copii si adolescenti, sau (si mai bine), interzice-le folosirea telefonului mobil.

Asadar, ce facem?

Viata pe aceasta planeta a evoluat in milioane de ani, iar acum este amenintata datorita inconstientei "in masa"! Pe de-o parte avem lacomia celor extrem de bogati si puternici din industria telefoniei mobile. De cealalta parte avem prostia, ingamfarea si egoismul la nivel de masa a celor care sunt atat de dependenti de mica lor "arma de distrugere in masa" (telefonul mobil) incat refuza sa se descotoroseasca de ea.

Fara sa exagerez, impotriva intregii vieti de pe aceasta planeta se petrece o crima inimaginabila prin folosirea tehnologiei telefoniei mobile. Singura solutie reala este sa renuntam la aceste jucarii electromagnetice si sa cerem demolarea turnurilor de antene.

Insa depinde de nivelul de constienta al populatiei daca aceasta se va produce sau nu. Daca dorim o viata mai buna, schimbarea trebuie sa vina chiar de la tine, cititorule. Fiecare suntem responsabili de situatia creata. Gandeste-te daca nimeni nu ar mai cumpara telefoane mobile, daca nimeni nu le-ar mai folosi, ce ar face companiile gen Orange sau Vodafone?

Tu trebuie sa faci acest pas. Doar un iresponsabil se asteapta ca altcineva sa vina si sa-i rezolve problemele. Chiar trebuie sa scapam de aceste dispozitive ale mortii, pana cand se vor gasi solutii mai sigure care nu ne afecteaza sanatatea, cum ar fi comunicatiile pe fibra optica.

Asa cum albinele si pasarile au inceput sa dispara, nici noi nu mai avem mult pana o luam pe urma lor, daca nu facem nimic.

Daca tot iti place sa afli informatii interesante de pe internet, foloseste Google pentru a cauta articolul cu titlul "Are The Microwaves Killing the Insects, Frogs, and Birds? And Are We Next?" (traducere: Microundele chiar ucid albinele, broastele si pasarile? si noi urmam?)

Supliment

Campul electromagnetic de radiofrecventa 3G (UMTS, 1950 MHz) induce efecte genotoxice in vitro in fibroblastele umane, dar nu in limfocite (16 februarie 2008).

Sistemul universal de telecomunicatii mobile (UMTS) a fost recent introdus ca standard in Europa cu numele comercial "3G", fara niciun test sau cercetare asupra efectelor biologice si genotoxice a acestor emisii electromagnetice de inalta frecventa. Dezamagitor, pentru ca standardul precedent GSM (aflat inca in functiune in multe tari), are efecte genotoxice demonstrate.

Celule fibroblaste de provenienta umana recoltate de la 3 donatori diferiti au fost expuse la radiatii tip UMTS (3G) de 1,95 GHz (in gama de microunde) la nivele aflate sub limita oficiala de absorbtie SAR de 2 W/Kg. Ca metodologie, s-au masurat efectele genotoxice prin testul micronucleului si cel alcalin.

Cate cinci sute de celule din fiecare lamela de observatie au fost evaluate vizual la testul alcalin, iar cate o mie de celule au fost evaluate in testul micronucleului. Toate evaluarile s-au desfasurat fara lumina ambientala, in conditii de laborator.

Rezultatele arata ca expunerea celulelor umane la radiatii UMTS a deteriorat starea acestora, atat in testul alcalin cat si in testul micronucleului. La o valoare SAR de 0,05 W/kg primele semne genotoxice au aparut dupa 24 de ore. La o valoare SAR mai mare, de 0,1 W/Kg, aceste efecte au aparut dupa numai 8 ore!

Concluzia este evidenta: expunerea la radiatiile de microunde generate in sistemul de telefonie mobila 3G (UMTS) determina alterari genetice (genotoxicitate) in celulele fibroblaste umane.

theparliament.com anunta ca nivelul de cancer european a atins cote epidemice, citandu-l pe britanicul John Bowis. Deputatul englez afirma ca "un milion de cetateni europeni mor anual de cancer". Acesta s-a pronuntat pentru alocarea de fonduri suplimentare in bugetele tarilor UE pentru prevenirea cancerului, afirmand ca "o treime din cancere pot fi prevenite, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii".

Antonios Trakatellis, europarlamentar grec, a spus ca "prevenirea si diagnosticarea precoce a cancerului sunt elementele esentiale in strategia de lupta cu aceasta boala".

15 comentarii:

 1. nimeni nu detine adevarul absolut, toti vin cu noi informatii, una mai plauzibila decat alta
  mai nou cercetarile infirma cele spuse mai sus...
  e drept ca sunt multi care vor sa conduca si sa indobitoceasca lumea pe deoparte si multi adepti ai teoriei conspiratiei mondiale pe de alta parte..
  acum nu inseamna ca toti trebuie sa fim intr-una dintre cele doua tabere
  ar trebui sa fim mai rationali si sa selectam informatiile,ori pe baza unor adevaruri general acceptate ori mergand pe inteligenta sau doar pe intuitie
  sincer, ce scrie mai sus, suna a 'indobitocire' in egala masura cu informatiile pe care le contrazici cu atata vehementa..
  inca nu m-am lamurit daca articolele de pe blogul tau sunt doar compilatii si traduceri sau incluzi si parerile tale personale

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Primul Anonim,esti spalat pe locul unde ar trebuii sa ai creierul.Numele sitului nu este ales intamplator!Daca "inca" nu ai cancer nu inseamna ca nu esti expus riscului.Am stat intr-un bloc unde era instalata o antena gsm si efectele au fost "palpabile".Dupa inrautatirea starii de sanatate lacexpunere(de 6 luni) am fost nevoit sa ma mut si starea mea s-a inbunatatit instantaneu!

   Ștergere
 2. adevarul este unul singur! dureros dar real..un nou razboi mondial poate prelungi viata acestei planete, un nou razboi mondial poate asigura continuitate acestei omeniri si poate reda speranta copiilor nostri, sau copiilor copiilor nostri..! suntem prea multe guri pentru o productie atat de mica..lucrurile au scapat de sub control de mult timp..iar haosul si urmarile lui sunt inevitabile..! sa ne bucuram fratilor de aceste momente de pace..care sunt numarate din pacate! sa fiti iubiti!

  RăspundețiȘtergere
 3. deci chestia cu releele de telefonie e vrajeala pt aia de la ultimul etaj... eventual pentru cei ce vad direct, cel ce stie ce inseamna propragare radio mai ales in banda aia isi da seama ca vorbiti aiurea.... iar cancer de la ultrascurte mai greu... poate ca face bine la inima si la oase dar nu cancer... sa fim seriosi totusi. :)

  RăspundețiȘtergere
 4. esti un bolovan prost informat habar nu ai ce scrii lasa nee

  RăspundețiȘtergere
 5. articolul este foarte adevarat. si tatal meu este profesor in fizica si mi-a dovedit in nenumarate feluri existenta acestor unde nocive.
  este mai trist faptul ca nu ne putem proteja, orbeste preferam sa credem ca nu este nimic nociv in tot ceea ce se intampla.

  RăspundețiȘtergere
 6. adevarul e ca daca nu ne schimbam va fi un mare dezastru, daca vom fi mai buni fiecare din noi vom putea salva planeta si umanitatea. Problema e ignoranta noastra, si motivele alea gasite aiurea...exemplu: ,, defapt nimeni nu stie care e adevarul, distreaza-te cat poti, baga-ti picioarele si vezi-ti de treaba ta" sa fim mai buni si avem grija de planeta noastra nu inseamna sa nu ne distram, clipe minunate pot fi traite in armonie .. natura, animal, om. e foarte important sa iubim si sa lasam fricile deoparte...

  RăspundețiȘtergere
 7. numai aneii care cred in sistemul monetar ca in dumnezeu spun ca singura solutie ar fii un al 3 lea razboi mondial ... de asa ceva s`ar intampla nici macar un singur om de pe aceasta planeta nu ar supravietuii dat fiind faptu ca un minim de 100 rachete nucleare poate curata fatza locuita a pamantului de vreo 10 ori

  o alternativa ar fii o schimbare de sistem ... dar multi nu vor sa accepte ca putem traii si fara bani , banii nu sunt o necesitate decat in interiorul sistemului ... in afara lui banul este irelevant .

  RăspundețiȘtergere
 8. imi plac f mult comentariile semidocte ale anonimilor...NOT

  RăspundețiȘtergere
 9. eu sincer cred ca tu asta cu site`u nu esti normal la cap;)

  RăspundețiȘtergere
 10. interesant blogul tau , dar stii ce-mi place mie cel mai mult , ca ai un asemenea articol , dar blogul tau se "hraneste" din reclame la tel, ai in dreapta o reclama la emag la un iphone :)

  RăspundețiȘtergere
 11. Comentariile par sa demonstreze ca ati atins un punct "sensibil", eu zic sa nu va descurajati!

  RăspundețiȘtergere
 12. ai dreptate der multi merge inaite ca bou la taiere

  RăspundețiȘtergere