26 noiembrie 2010

Internet sub lacăt! Legea COICA va permite Guvernului american să baneze orice site care nu-i convine

Internet controlatÎn Statele Unite, săptămâna trecută a fost propusă o nouă lege în Congres, lege denumită “The Combating Online Infringement and Counterfeits Act (COICA)”. Dacă ar trece, această lege ar permite Guvernului să preia controlul asupra companiilor media şi să cenzureze Internetul, aşa cum o fac acum China şi Iranul, cu diferenţa că site-urile ce vor fi cenzurate, vor fi îndepărtate complet de pe Internet (şi nu doar în SUA).

Anunţul şocant a fost făcut de site-ul The Huffington Post. Ceea ce mie mi se pare cel mai şocant e faptul că această lege se urmăreşte a fi introdusă în SUA, considerată de mulţi ca fiind “ţara cu cea mai avansată democraţie din lume”. Eu aş adăuga: democraţie pe dracu’, dacă încerci să împiedici libertatea expresiei pe Internet. Site-uri ca www.wikileaks.org, (site ce dezvăluie documente secrete ale Armatei americane) vor vor putea fi foarte uşor închise, pe motivul dezvăluirii de documente ce încalcă drepturi de autor. Orice site care publică documente sau acte ce dezvăluie secrete guvernamentale va putea fi banat definitiv de pe Internet pe acelaşi motiv al copyright-ului.

Precum previzionam acum câţiva ani, Internetul va fi uşor-uşor controlat şi interzis de forţele oculte ale lumii, care nu doresc o asemenea manifestare a libertăţii de expresie. De asemenea, previzionez că în viitor vor exista două Interneturi: unul oficial, în care ştirile vor fi super-controlate, şi un Internet de gherilă, adevăratul Internet, în care o reţea de oameni şi hackeri vor încerca să lupte împotriva oricăror abuzuri guvernamentale. Voi în ce parte aţi vrea să fiţi?

4 comentarii:

 1. este putin praf in ochiul publicului ... legea asta si sa-ti zic si de ce: de 2 ani de zile sunt in Us in partea din sud, oamenii sunt de-a dreptul indobitociti prin televizor, radio, legat de internet chestia asta functiona de foarte mult timp si inca functioneaza (delete,ban,suspend, etc.) dar nu din patea "guvernului" ci din partea companiilor ce gazduiesc respectivele domenii... ma rog e mult de discutat pe tema asta.... legat de blogul tau, felicitari multe lucruri le stiam dar sunt lucruri care nu le stiam deloc sau unele dintre ele se adeveresc ...

  O zi buna.

  RăspundețiȘtergere
 2. Hackerii sa traiasca. La noi indobitocirea a inceput prin presa (Cancan s.a.), TV (Columbeanca s.a.)si manualele scolare.

  RăspundețiȘtergere
 3. vom fi luptatori de gherila sa demascam tot

  RăspundețiȘtergere
 4. daca internetul va fi cenzurat atuni vor veveni hackeri...nu stiu daca ati auzit de acel hacker care a spart nasa.si a fost inchis...acel o ar trebui premiat pt ca e un geniu.a reusit sa treaca de fillewall.urile facute de o armata de oameni...acel o a fost o amenintare pt francmasoni iar ei lau inchis...inca o chestie pe profilul lui de facobook scria ca a absolvit THE UNIVERSITI OF WEED :)

  RăspundețiȘtergere