9 noiembrie 2010

Compania farmaceutică Baxter a confirmat că a vândut un produs infectat cu virusul gripei aviare


Într-un laborator din Cehia au murit mai multe animale de laborator (dihori albi) injectate cu un vaccin produs de compania Baxter. Incidentul a trezit suspiciuni, care s-au dovedit îndeptăţite: analizele au dovedit că produsele respective conţineau virusul activ H5N1, cel care produce temuta gripa aviară. Mai mult decât atât, s-a dovedit că vaccinul era simultan infectat şi cu virusul care produce gripa umană, H3N2!

Ancheta Organizaţie Mondiale a Sănătăţii nu a fost încă finalizată, declaraţiile oficiale exprimând intenţia de a elucida cauzele acestui incident extrem de periculos. Problema rezidă nu doar în livrarea unor produse contaminate cu virusul gripei aviare, ci în combinarea acestuia cu virusul gripei umane, practică despre care experţii în biosecuritate afirmă că ar trebui complet interzisă, deoarece poate duce la apariţia de mutaţii pentru a infecta fiinţele umane cu gripă aviară. În acest mod s-ar putea ajunge la pandemia despre care s-a vorbit atât de mult în ultimii ani.

Vaccinul infectat simultan cu virusul gripei aviare şi umane a fost vândut de compania Baxter firmei AVIR Greenhills Biotechnology din Austria, care la rândul său a comercializat-o către alte patru firme din Cehia, Slovenia şi Germania. Astfel a ajuns produsul respectiv la laboratorul din Cehia. Purtătorul de cuvânt al firmei Baxter a dat o declaraţie, care practic confirmă contaminarea vaccinului cu H5N1, punând-o pe seama unor erori şi a faptului că vaccinele destinate animalelor nu sunt verificate ca şi cele pentru oameni!

Iată declaraţia lui Brenn-Vogt, purtătorul de cuvânt al Baxter: „ Deoarece această substanţă nu a fost produsă pentru a fi folosită la oameni, rutina de fabricaţie nu implică testarea pentru potenţiale contaminări. Baxter a trimis această substanţă firmei AVIR Greenhills în Austria, iar ei, la rândul lor, au raportat că au trimis-o mai departe către patru laboratoare cu care au contracte. Infectarea produsului nu s-a datorat unei probleme de securitate, ci datorită unei combinaţii unice de erori de proces, tehnice şi umane, în procedura specifică acestui proiect de cercetare.”

Deşi declaraţiile oficiale vorbesc despre erori şi accidente, cazul revelează faptul că se fac experimente care vizează crearea în laborator a virusului gripei aviare, care să afecteze fiinţele umane, generând astfel o teribilă pandemie.

5 comentarii:

 1. Pune si link-ul care dovedeste sau sustine cele afirmate in articol. Ca fara dovada, articolul nu are nici o valoare.

  RăspundețiȘtergere
 2. as pune cu mare placere link-ul.dar problema e ca intre timp a fost sters de pe youtube sau bannnat...nu stiu exact care e problema si am zis ca nu are rost sa mai pun linck.acum voi decideti daca sa mai las sau nu acest articol

  RăspundețiȘtergere
 3. Lasa-l. Macar spune ceva plauzibil si inteligent ( spre deosebire de popii aia care bat campii cu dracu' )

  RăspundețiȘtergere
 4. popii aia sunt niste sfinti, dar probabil ca tu inca dormi, si e greu sa observi asta.

  trezeste te!

  RăspundețiȘtergere