1 noiembrie 2010

Conspiraţia încălzirii globale: 10 mituri care au înşelat omenirea

Cred că foarte mulţi dintre noi au auzit în ultima perioadă foarte des pronunţate cuvintele “încălzire globală” sau “efect de seră”, aproape până la saturaţie. Ni se spune că, datorită activităţii omului, se degajă dioxid de carbon în atmosferă, lucru care ar duce la încălzirea planetei, ceea ce ar avea pentru viitor consecinţe dezastruoase pentru omenire. Cine n-ar putea crede ceea ce ni se spune? Dar, am invăţat din experienţa ultimilor ani, că ceea ce ni se spune nu înseamnă neapărat că e şi adevărat, şi în spatele tuturor lucrurilor se ascunde un alt adevăr. Aşa că am descoperit faptul că în spatele încălzirii globale, adevărul este altul. Să vedem împreună care este şi care ar fi motivaţia disimulării sale.

Mai întâi vom începe cu o listă de 10 mituri despre încălzirea globală, mituri care se sparg unul după altul, asemenea unui balon de săpun

MITUL NR.1: Planeta noastră este supusă în continuu încălzirii globale.

ADEVĂRUL: Măsurătorile de temperatură din ultimii ani, realizate din sateliţi sau baloane meteorologice, au arătat faptul că planeta noastră s-a răcit în ultimii ani, pierzând în doar 18 luni circa 15% din aşa-zisa încălzire globală care are loc de aproximativ un secol. De fapt, pentru a fi realişti, trebuie subliniat faptul că aşa-zisă încălzire globală din ultima sută de ani înseamnă doar…jumătate de grad Celsius în plus, iar la acest rezultat s-a ajuns şi prin erori de măsurare, temperaturile luându-se la nivelul oraşelor, unde există un “efect urban de încăzire”, la nivelul oraşelor, căldura fiind mai mare decât la nivelul altor teritorii mai puţin populate de către oameni.

MITUL NR.2: Temperaturile mai ridicate vor fi dezastruoase, căci gheţarii se vor topi, iar oamenii vor muri.

ADEVĂRUL: În Marea Britanie, fiecare iarnă mai blândă faţă de obicei salvează circa 20.000 de oameni care ar putea fi murit în urma complicaţiilor provocate de răceală. Dacă faceţi extrapolare la nivelul tuturor ţărilor nordice, puteţi constata şi singuri cât de multe vieţi omeneşti salvează fiecare iarnă mai blândă. În ceea ce priveşte topirea gheţarilor, e adevărat că acest lucru se întâmplă mai des, dar este un proces natural în istoria planetei. Dar, odată cu topirea gheţarilor, nivelul apei nu va creşte atât de mult pe cât s-ar crede (faceţi un experiment acasă: puneţi nişte apă într-un bol de apă, marcaţi nivelul, apoi puneţi bolul la îngheţat, dezgheţaţi-l şi apoi veţi constata că nivelul apei va fi mai mic decât cel iniţial). De asemenea, datele din gheţarii din zonele arctice şi antarctice au arătat faptul că în trecut temperaturile au crescut de zece ori mai mult decât actuala creştere, şi nu s-a întâmplat nimic dezastruos pentru planetă.

dioxid de carbonMITUL NR.3: Nivelul dioxidului de carbon din atmosferă este extrem de mare, cum n-a mai fost niciodată în istoria planetei.

ADEVĂRUL: Nivelul de dioxid de carbon din trecutul planetei a fost de 18 ori mai mare decât în prezent, atunci când maşinile, fabricile şi centralele electrice nu existau. Deci, nivelul dioxidului de carbon creşte şi coboară fără prezenţa vreunei activităţi umane.

MITUL NR.4: Nivelul dioxidului de carbon a crescut în special datorită activităţii umane.

ADEVĂRUL: 96,5% din totalul emisiilor de dioxid de carbon o constituie sursele naturale, omenirea fiind responsabilă doar pentru 3,5% din aceste emisii (0,6% provine din emisiile maşinilor, iar circa 1% din încălzirea clădirilor). Şi atunci, pentru ce mai plătim taxa de poluare pentru maşini, de exemplu? Ciudat e faptul că benzina sau motorina pentru autovehicole e suprataxată de 3-4 ori faţă de costul ei iniţial, în timp ce combustibilul pentru încălzirea clădirilor e suprataxat foarte puţin, deşi încălzirea pentru clădiri produce de 2 ori mai mult dioxid de carbon.

MITUL NR.5: Creşterea dioxidului de carbon din atmosferă cauzează creşterea schimbărilor de temperatură pe planetă.

ADEVĂRUL: Un articol apărut într-o revistă ştiinţifică, folosindu-se de informaţiile da arătat faptul că, de la ultima eră glaciară, de fiecare dată când temperatura globală şi nivelul dioxidului de carbon s-au schimbat, nivelul dioxidului de carbon s-a modificat după ce temperatura s-a schimbat, aşa că teoria încălzirii globale datorită activităţii umane a pus efectul înaintea cauzei, ceea ce înseamnă că reducerea nivelului de dioxid de carbon este un lucru inutil. În plus, vaporii de apă şi de metan sunt gaze care produc un efect de seră mult mai puternic decât dioxidul de carbon.

MITUL NR.6: Reducerea folosirii maşinilor va reduce nivelul de dioxid de carbon şi va salva planeta.

ADEVĂRUL: Planeta n-are nevoie de nicio salvare, iar dacă am îndepărta peste noapte toate maşinile de pe stradă, acest lucru n-ar produce nicio schimbare în nivelul dioxidului de carbon din atmosferă, aşa cum se poate vedea la Mitul nr.4. De asemenea, e inutil să încercăm să modificăm nivelul dioxidului de carbon, pentru că acesta e doar efectul, iar cauza se află în altă parte: în schimbarea activităţii Soarelui care determină o anumită creştere a temperaturii pe pământ, această creştere de temperatură determinând creşterea nivelului de dioxid de carbon care se ridică de la nivelul oceanelor.

MITUL NR.7: Vijeliile, uraganele şi inundaţiile din ultima vreme ar fi cauzate de încălzirea globală datorată activităţii umane.

ADEVĂRUL: Fenomenele extreme ale vremii din ultima perioadă se datorează ciclului activităţii solare, şi nu datorită emisiilor de dioxid de carbon sau alegerilor politice. Căderile mari de precipitaţii e un perfect exemplu care demonstrează acest lucru, căci apar atunci când activitatea solară atinge maximul ei, iar acest model se repetă la fiecare 11 ani până în anul 2045.

MITUL NR.8: Accizele pe benzină şi motorină, taxele de poluare pentru maşini şi alte taxe sunt perfect justificabile pentru a opri creşterea nivelului de dioxid de carbon.

ADEVĂRUL: Întrucât emisiile de dioxid de carbon de la maşini şi fabrici nu au decât un impact extrem de minor asupra climatului Terrei, aceste taxe n-au niciun fundament real, şi sunt doar o altă sursă de a îmbogăţi statele lumii cu taxe nejustificate impuse cetăţenilor.

MITUL NR.9: Oamenii de ştiinţă din Grupul Interguvernamental pentru Schimbarea Climatică (IPCC – Inter-governmental Panel on Climate Change) susţin faptul că această încălzire globală este un lucru real şi că omenirea trebuie să facă ceva pentru a opri acest lucru.

ADEVĂRUL: Se uită faptul că acest grup de oameni de ştiinţă sunt numiţi de către guverne. Într-unul din rapoartele IPCC, Dr. John Christy, şeful acelui raport, a recunoscut faptul că a fost adăugat pe ultima sută de metri un scenariu alarmant în care temperaturile vor creşte în viitorii 100 de ani cu circa 6 grade. Cine a avut interesul să adauge acest pessimist? Răspunsul e simplu: politicienii le-au spus oamenilor de ştiinţă ce să scrie.

MITUL NR.10: În lume, sunt doar câţiva cercetători rebeli care ar nega teoria încălzirii globale cauzată de umanitate.

ADEVĂRUL: Există circa 18.000 de semnături ale oamenilor de ştiinţă din întreaga lume pe o scrisoare denumită “Petiţia Oregon”, în care se spune că nu există nicio evidenţă asupra încălzirii globale cauzată de umanitate, care nu are nicio influenţă asupra climatului Terrei. Mulţi oameni de ştiinţă cred că Acordul de la Kyoto (acordul prin care liderii politici ai lumii au luat hotărârea reducerii emisiilor de dioxid de carbon) a fost o mare pierdere de timp, fiind unul dintre cele mai mari înşelătorii politice realizate vreodată în istoria omenirii. Aşa cum afirma cineva: “Scopul fundamental al strategiilor politice publice este acela de a menţine populaţia alarmată, care-şi doreşte astfel siguranţa, lucru ce poate fi realizat prin tot felul de gogoriţe, toate imaginare”. Dorinţa de a salva lumea înseamnă de fapt dorinţa de a conduce.

Motivaţia conspiraţiei încălzirii globale

Acum, trebuie să vedem ce i-ar impinge pe oamenii politici să propage acest neadevăr, al încălzirii globale. Ceva mai sus am arătat faptul că scopul general ar fi acela al ţinerii omenirii sub alertă. Unii au descoperit motivaţii mai precise, uneori chiar contradictorii. Să trecem în revistă câteva din ele:

- o dorinţă a unor state din Naţiunile Unite de a promova o guvernare mondială (visul de secole al francmasoneriei);

- o dorinţă a unor ecologişti de a preveni dezvoltarea industrială din Africa, şi a păstra astfel acest continent ca “virgin”;

- o dorinţă a altor ecologişti de a transfera industria poluatoare din ţările dezvoltate în ţările mai puţin dezvoltate (vezi acordul de la Kyoto care stipulează posibilitatea “cumpărării” poluării cu dioxid de carbon de către ţările bogate);

- o dorinţă a unor oameni de ştiinţă de a avea suport financiar crescut;

- o dorinţă a guvernelor de a creşte taxele la benzină, motorină şi maşini;

- o dorinţă a unei ideologii anti-americane, anti-occidentale, care crede că tot ce este industrializat este rău;

- o dorinţă a unor lideri conservatori, ca Margaret Thatcher sau Helmuth Kohl, de a promova energia nucleară, în detrimentul energiei clasice, bazate pe petrol, cărbune şi gaze.

Oricare ar fi motivaţia, trebuie să respingem această nouă farsă pusă la cale pentru a prosti omenirea şi, înainte de a crede tot ce se zboară, să mai cercetăm cu precauţie lucrurile. “Crede şi nu cerceta” e un principiu bun doar în credinţa interioară, nu şi în alte aspecte ale omenirii.

În final, iată ce declara Senatorul James Inhofe, în Comitetul Senatului SUA privind Politicile publice şi de mediu: “Cu toată această isterie, cu toate fricile induse, cu toată această ştiinţă falsă care ni se induce, n-ar putea fi încălzirea globală drept cea mai mare farsă cu care a fost manipulat vreodată poporul american?”

13 comentarii:

 1. http://www.youtube.com/watch?v=hpWa7VW-OME

  RăspundețiȘtergere
 2. asta este cel mai mare bullshit pe care l-am citit pana acum...faza cu experimentul cu gheata este PENALA...este adevarat ca in momentul in care apa ingheata isi mareste volumul si cu 9% dar axperimentul nu trebuie condus asa, se aplica multe legi ale fizicii (care nu au nici o legatura cu vreo conspiratie mondiala) si care pot demostra usor ca topirea ghetarilor poate creste nivelul oceanului planetar, care automat va ocupa o multime de terenuri unde in acest moment exista foarte multa populatie. Asta nu inseamna neaparat ca vor muri..ca asta nu se va intampla peste noapte...cat despre utilizarea excesiva a resurselor naturale, sa sutii ca este un lucru bun si fara consecinte nefaste este nu doar dezinformare ci si prostie..in fine, sunt atatea de comnetat pe baza acestui articol ca nici nu are sens , E O MARE IDIOTENIE...cu acest articol ai dat-o in bara..

  RăspundețiȘtergere
 3. cred ca nu esti zdravan la cap daca ai postat asa ceva!!!!!!!!!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 4. ai perfecta dreptate ... chiar nu vedeti ce se intampla in toata lumea ? dorinta de putere a devenit marea prioritate ... nu ii mai intereseaza de X sau de Y , doar de ei si de familiile lor
  sunt in stare sa ne minta pe fata doar sa ne mai ia niste bani in plus ...

  RăspundețiȘtergere
 5. tampenii si ineptii spuse de un idiot

  RăspundețiȘtergere
 6. Imi place, unii oameni nu gandesc cea ce spun, articolul este cat se poate de real, masuratorile astea meteo care indica temperaturi medii anuale tot mai mari de ce credeti ca este asa, s-au eliminat o gramada de stati meteo din regiuni mai reci ca sa ramana cele din zonele calde, cea ce rezulta o medie a temperaturlor mai mare. Si daca voi imi ziceti ca iarna asta in romania arata a incalzire globala, fara jignire, dar impuscate. Daca vi cu comentariu ca vara asta toata vara ne-am prajit, bine seceta a fost si pe vremea lu Ceasca si inaintea lui.

  RăspundețiȘtergere
 7. cred ca toti suntem mintiti,in toate felurile,noi trebuie sa ascultam la toti si ne informam si.....,sa facem ce credem noi de civinta

  RăspundețiȘtergere
 8. Va place sa comentati va dati parerile fara avea pic de idee chiar asa de ignoranti sí orbi sunteti

  RăspundețiȘtergere
 9. anonimu!! documentatu!!! bolovane articolul e destul de bun!!esti atat de indobitocit ca nu mai vezi nimic!!! industrializare pe plan mondial avem in ultimi 100 de ani ,dintre care 25% din populaia planetei au acces la produse si facilitati care genereaza poluare!! doar in ultimi 25 de ani!! gandestete ca sunt sate si acum in romania unde nu au nici curent electric, mai gandeste ca 75% din populatia planetei face agricultura rudimentara ca si in antichitate, nu mecanizat.sunt multe de spus dar tu vrei sa platesti taxe !! de ce nu fac energie nucleara peste tot dupa modelul francez care nu e asa de poluanta ca aceea pe baza de carbuni sau petrol!!

  RăspundețiȘtergere
 10. Tema este aidoma multora care sunt din categoria: " cine a fost intai: oul sau gaina?".Cat vreme NU sunt date certe - de nicio parte a baricadei- discutia este fara sfarsit. Oricare din noi putem sa ne dam cu parerea cata vreme nimeni nu ne cere argumente si pe care , de altfel, mici nu le avem. Apoi ca sa demonstrezi un ADEVAR iti trebuie date ce nu pot fi contrazise decat cu elemente temeinice.

  Oare printre tarile care vor sa guverneze sa nu se afle si USA? Pai tocmai USA nu a semnat acordul de la Kyoto. Si atunci?!

  Inchei prin a spune ca lucrurile pe care noi nu le stapanim ar fi bine sa nu le abordam.

  RăspundețiȘtergere