7 august 2014

Pact cu diavolul !


Daca in martie 2010 ,Victor Viorel Ponta , sustinea sus si tare ca "Nu vom accepta ca în România să existe autonomie pe criterii etnice" si ca Tinutul secuiesc nu exista.....se pare ca odata cu candidatura la prezidentiale si goana dupa voturi, il face pe "scumpul" nostru premier sa-si mai piarda din memorie si din ceea ce spunea cu ani in urma. (adevarul.ro


In urma cu cateva zile , prefectul de Harghita ,Adrian-Jean Andrei a fost schimbat din functie de catre Guvernul Ponta.
Printr-o hotarare de guvern semnata de premierul Victor Ponta si de ministrul de Interne, Gabriel Oprea, Executivul l-a retrogradat pe Andrei subprefect si l-a pus in locul sau in functia de prefect pe Petres Sandor, sustinut de UDMR. Sandor ocupa functia de subprefect de Harghita, din 28 mai, iar inainte a fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Harghita, din partea UDMR.

Motivul???


Adrian-Jean Andrei, atacase in instanta o serie de hotarari de consilii locale din judet privind autonomia asa-numitului Tinut Secuiesc.

Deci cum e domnule premier?Sustinem sau nu sustinem "Tinutul Secuiesc"? Alegem si noi un drum sau ne schimbam dupa cum bate vantul?

Pe 5 august , premierul a fost prezent la manifestările din Pasul Nyerges, judeţul Harghita, care au comemorat o bătălie în care o unitate secuiască a fost zdrobită de alianţa contra-revoluţionară habsburgo-ţaristă, în cea de a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

Ceremonia a fost deschisă de intonarea imnului de stat al Ungariei, de către o fanfară. Când a venit rândul imnului României, organizatorii au preferat să pună o înregistrare cu “Deşteatptă-te române”, fie că muzicienii de etnie maghiară nu ştiau cântecul, fie că au refuzat să îl intoneze.

Mai grav este ca in spatele scenei pe care a urcat Viorel, au fost doar steagurile Ungariei si asa zisului Tinut Secuiesc.

Cu toate ca ne aflam pe pamantul Romaniei, cu toate ca era prezent premierul Romaniei , drapelul Romaniei a fost "uitat"

Pai bine "fă" Viorele.....cand ti-ai lansat candidatura la prezidentiale la Craiova spuneai ca esti mandru ca esti roman?

Pai cum dracu esti mandru ,daca tu nici macar nu ai cerut sa apara drapelul Romaniei la respectiva manifestatie?

Sau ai facut pact cu diavolul pentru niste voturi in plus???

Calculul electoral al prezidențiabilului Victor Ponta este foarte simplu: bazinul său electoral este concentrat în Moldova, Muntenia și Oltenia. Singurele voturi pe care Ponta se poate baza în Transilvania sunt cele ale electoratului UDMR, motiv pentru care Victor Ponta nu are absolut nicio problemă să facă pe plac formațiunii extremiste maghiare.

Doar că nu suntem cu toții orbi în fața ticăloșiei premierului Victor Ponta. Pentru că doar ticăloșia poate justifica prezența premierului Victor Ponta la comemorarea unor secui uciși de austrieci în condițiile în care secuii și maghiarii i-au asuprit secole de-a rândul pe românii din Transilvania. Doar trădarea națională poate justifica prezența premierului Victor Ponta la comemorarea unor secui în condițiile în care secuii s-au opus brutal idealului național al românilor din Transilvania și au pus umărul la masacrarea a zeci de mii de români după 1848. Doar stupiditatea și fățărnicia l-au putut motiva pe Victor Ponta să participe la acest eveniment în condițiile în care liderii UDMR nu participă la niciun eveniment public organizat de Ziua Națională, Ziua Drapelului sau Ziua Imnului.

De când e în funcție, premierul Victor Ponta nu a participat la nicio comemorare a românilor masacrați de unguri la Ip și Trăznea sau în alte părți ale Transilvaniei. Duminică însă, Victor Ponta a participat, alături de președintele UDMR, Kelemen Hunor, la comemorarea unor secui omorâți de austrieci acum 165 de ani. Victor Ponta nu are timp însă pentru românii masacrați de unguri în Transilvania pentru simplul fapt că românii din Transilvania nu votează PSD și nici Victor Ponta.

Sper însă într-o solidaritate a românilor din Oltenia, Muntenia și Moldova cu românii din Transilvania atât de grav insultați de Victor Ponta și PSD

Un comentariu: