30 iulie 2014

Stenogramele despre Rosia Montana


Baronul PSD de Mehedinți Adrian Duicu a intermediat, în septembrie 2013, participarea Rovanei Plumb (ministru al Mediului) într-o emisiune la B1 TV despre cazul Roșia Montană, în care acesteia urma ”să i se ridice mingea la fileu”. Acest lucru rezultă dintr-o convorbire telefonică a lui Duicu cu Rovana Plumb, transcrisă în rechizitoriul din dosarul președintelui Consiliului Județean Mehedinți.

Conform rechizitoriului procurorilor DNA, Duicu i-ar fi plătit realizatorului B1 TV Adrian Bădin 5.000 de lei pentru a opri seria de emisiuni în care Rovana Plumb era atacată. Convorbirea dintre Duicu și Rovana Plumb a avut loc după ce Andrei Bădin ar fi încasat banii și nu a mai atacat-o pe fostul ministru al Mediului


Fragment din rechizitoriu:

Semnificativă pentru schimbarea de atitudine manifestată de Bădin Andrei-Dan faţă de subiectul „Rovana Plumb” este următoarea convorbire purtată de Duicu Ioan-Adrian şi Plumb Rovana, în contextul campaniei publice care era în desfăşurare privitor la exploatarea minieră de la Roşia Montană.

Astfel, în ziua de 11-09-2013, la ora 17:23:54, între Duicu Ioan-Adrian şi Plumb Rovana s-a purtat următoarea convorbire telefonică:


ROVANA PLUMB: Alo!

DUICU IOAN-ADRIAN: Sărut-mâna şefa

ROVANA PLUMB: Bună şefu, bună…

DUICU IOAN-ADRIAN: Ce faci?

ROVANA PLUMB: Uite aici la minister…după şedinţă…

DUICU IOAN-ADRIAN: Mă sună BĂDIN, intraţi mâine seară cu Roşia Montană, dar vă ridică mingea la fileu şi vă face emisiune bună pe treaba cu Roşia Montana…

ROVANA PLUMB: Ştii că nu prea mă lasă să mai ies pe Roşia Montană pentru că mă atacă ăştia foarte tare…Lasă-mă să vorbesc un pic, să văd dacă îmi dă drumul pentru că s-a înţeles că susţin proiectul şi ai văzut bine ce scandal e.

DUICU IOAN-ADRIAN: Eu nu ştiu cum ieşim din balamucul ăsta.

ROVANA PLUMB: Poftim?

DUICU IOAN-ADRIAN: Eu nu ştiu cum ieşim din balamucul ăsta

ROVANA PLUMB: O să ieşim, dar şi mie îmi e foarte greu că ăia s-au baricadat în mină…

DUICU IOAN-ADRIAN: E o problemă reală acolo să ştiţi.

ROVANA PLUMB: Păi e, dar eu crezi că nu ştiu că e.

DUICU IOAN-ADRIAN: Chestiunea escaladează acolo. Pentru nişte descreieraţi care vin pe acolo prin centru şi fac balamucul acela…

ROVANA PLUMB: Şi care nici nu votează.

DUICU IOAN-ADRIAN: Şi nu au nici o treabă cu realitatea, ei nu ştiu nimic.

ROVANA PLUMB: Habar nu au ce-i acolo.

DUICU IOAN-ADRIAN: 80% nici nu ştiu ce caută acolo în Piaţa Universităţii. Să fim serioşi.


Un comentariu:

  1. Interese personale mai presus de interesele nationale. Ce viata buna am fi avut noi romanii daca cei de la putere ar fi actionat in interesul tarii, Sa distrugi e mai usor decat sa construiesti. Sperante mai sunt dar putine.

    RăspundețiȘtergere