5 ianuarie 2014

Olimpicii României câştigă tot! Top 10 domenii în care ţara noastră a dominat mapamondul în acest an.

 
Se iau la întrecere cu sute de colegi din toată lumea şi se întorc acasă cu medalii. Şi anul acesta, olimpicii noştri s-au clasat printre primii, cu performanţele lor internaţionale.


Fie că vorbim de matematică, fizică, ştiinţe sau chimie, nu a existat lot al României, care să nu fie medaliat cu aur, argint şi bronz. Iată, pe scurt, o listă a câtorva dintre cele mai importante medalii obţinute de elevii români.

 1.   Matematică

olimpiada-internationala-de-matematica
   România a cucerit trei medalii de argint şi trei de bronz la cea de-a 54-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică. Ediţia din acest an a reunit 547 de participanţi din 103 ţări.
   Elevii români au făcut legea şi la Balcaniada de Matematică din Turcia. Lotul olimpic de juniori al României a cucerit două medalii de aur şi patru de argint. În clasamentul neoficial pe naţiuni, ţara noastră a ocupat prima poziţie. Lotul olimpic a dominat Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori. Elevii români au câştigat patru medalii de aur şi două medalii de argint.

 2.    Informatică

olimpiada-internationla-de-informatica
   România a înregistrat rezultate de excepţie şi la Olimpiada Internaţională de Informatică care a avut loc în Australia. Elevii români au obţinut două medalii de aur, una de argint şi una de bronz. În urma rezultatului, România s-a clasat pe locul 5 pe naţiuni, după China, Rusia, Coreea de Sud şi SUA.
   Olimpiada de Informatică a Europei Centrale a fost de bun augur pentru liceenii români care s-au aflat printre participanţi. Adolescenţii români s-au întors acasă cu o medalie de aur, o medalie de argint şi două medalii de bronz,
   Elevii români au obţinut nouă medalii la competiţiile regionale de informatică. E vorba de Olimpiada Balcanică pentru juniori şi Turneul internaţional Shumen. Astfel, lotul României s-a întors acasă cu două medalii de aur, 6 de argint şi una de bronz. La Olimpiada Balcanică de Informatică seniori am bifat o medalie de aur şi trei de argint.

 3.   Fizică

olimpiada-internationala-de-fizica
   Olimpicii români ne-au adus pe primul loc în Europa la Olimpiada Internaţională de Fizică. Şi asta după ce elevii români au obţinut cinci medalii la a 44-a ediţie a competiţiei. Mai exact, două medalii de aur şi trei medalii de argint.

4.   Chimie

olimpiada-internationala-de-chimie
   Şi la Olimpiada Internaţională de Chimie am stat bine în clasament. Elevii români au obţinut trei medalii de argint şi una de bronz. La Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev”, lotul olimpic de chimie al României a obţinut o medalie de aur, două medalii de argint şi trei de bronz.

5.   Astronomie şi Astrofizică

olimpiada-internationala-de-astronomie-si-astrofizica
   Lotul olimpic de Astronomie al României a obţinut cele mai bune rezultate din istoria participărilor la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică. Mai exact, două medalii de aur, două medalii de argint şi trei medalii de bronz. Ediţia de anul viitor a acestei olimpiade va fi găzduită de România, la Suceava.

6.   Geografie

olimpiada-internationala-de-geografie
   România este prima ţară din lume la Olimpiada Internaţională de Geografie. Asta după ce elevii români au câştigat trei medalii de aur şi una de argint la ediţia de anul acesta a competiţiei. În 2012, România s-a clasat pe locul doi.

7.   Ştiinţe

olimpiada-de-stiinte-a-uniunii-europene
    Elevii români ne-au făcut cinste la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori. România a obţinut trei medalii de argint şi trei de bronz. Practic, toţi cei şase componenţi ai lotului au reuşit performanţa de a intra în posesia unei distincţii.
    De la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului din India, elevii s-au întors cu o medalie de aur şi trei de argint. Iar cei cei care au participat la cea de-a XI-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene au obţinut o medalie de aur şi o medalie de argint.

 8.   Biologie

olimpiada-internationala-de-biologie
   Participanţii la a XXIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, au reeditat performanţa de anul trecut, obţinând trei medalii de bronz. Olimpiada Internaţională de Biologie din acest an a reunit 240 de concurenţi din 60 de ţări.

9.   Olimpiada pluridisciplinară

olimpiada-internationala-pluridisciplinara
   Olimpicii români au reuşit o nouă performanţă la a 19-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada. Aceştia au câştigat 13 medalii, dintre care 9 de aur la informatică, matematică, fizică şi chimie. Este cel mai bun rezultat din ultimii ani.

10.   Lingvistică

olimpiada-internationala-de-lingvistica
    România a obţinut locul 3 în proba pe echipe şi două menţiuni individuale la Olimpiada Internaţională de lingvistică care a avut loc la Manchester.
    În anul şcolar 2012 – 2013, la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale, elevii români au obţinut 53 de medalii de aur şi premii I, 65 de medalii de argint şi premii II, 48 de medalii de bronz şi premii III şi 35 de menţiuni.

22 de comentarii:

 1. Suntem f.buni dar ce folos ca in Romania nu poti realiza nimic mai ,tirziu,

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. si care e problema? Un copil destept se va descurca si pe o insula pustie.Sa nu ne pierdem increderea si speranta

   Ștergere
  2. pesimismul e una din problemele noastre (ale romanilor)........felicitari tuturor,multumim pt faima

   Ștergere
 2. Sunt copii de aur! Păcat că alte țări vor beneficia de nestematele din creierele lor. SUCCES, indiferent unde vor ajunge!

  RăspundețiȘtergere
 3. o tara mica cu asemenea valori si noi ne ducem de rapa! paradox mai mare decat Romania nu exista!

  RăspundețiȘtergere
 4. FELICITARI .......... MII DE FELICITARI......... SUNTETI FALA TARII

  RăspundețiȘtergere
 5. Aviz celor care se tem de "INVAZIA ROMANILOR"

  RăspundețiȘtergere
 6. Bravo copii !!!... ma mandresc cu voi de cate ori am ocazia!!!!

  RăspundețiȘtergere
 7. Felicitari dragi copii,sa mai spuna cineva ca in Romania nu se invata,cine doreste ajunge si mare! BRAVOOO!!!

  RăspundețiȘtergere
 8. muntii nostri aur poarta..................felicitari lor,profesorilor si parintilor.

  RăspundețiȘtergere
 9. Felicitari, Olimpicilor! Insa munciti degeaba. Cand va terebui sa va angajati, posturile voastre vor fi ocupate de altii, adevarate nulitati, lipitori de afise electorale sau copiii altor nulitati ajunsi in functii de conducere

  RăspundețiȘtergere
 10. bravo dragilor,pacat ca televiziunile de peste hotare, arata numai " orasele de sub oras",puscariasii si criminalii romaniei.Ar trebui cineva sa faca reportaje cu si despre voi,sa vada toata lumea cine sunt romanii.suntem mandri de voi .spania

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma bucur nespus sa citesc rindurile dumneavoastra intradevar ar trebui sa dim vazuti si din perspectiva asta

   Ștergere
 11. Ce amuzante sunt "povestile" astea cum ca am fi buricul lumii.
  Baaa, si culmea tocmai in era informatie cand orice tont are acces la informatie si poate vedea ca romania (cu r mic) nici macar in top 10 nu apare.

  RăspundețiȘtergere
 12. Si acum ma intreb, rezultatele astea, sau realitatea a 65000 incapabili sa promoveze bacalaureatul sunt ceea ce avem de fapt. Acesti tineri extraordinari sunt florile cu care nu se face primavara. Ei ar reusi oriunde. Si ceilalti?!?

  RăspundețiȘtergere
 13. Locuiesc in Germania. Aud la tv numai ex. urite despre ROMANIA.M-ie ciuda de mor cind aud si vad numai negativisme despre romani.Avem multe ex cu care ne purtam cistea de roman.Un mare ex . de actualitate este acestaOLIMPICII nostrii. BRAVO VOUA!!!.NE MINDRIM CU VOI!!! Voi sinteti STELELE DE AUR ALE ROMANIEI.Sinteti mindria parintilor, rodul muncii profesorilor si zacamint de aur ptr. tara noastra.MII DE FELICITARI!!!

  RăspundețiȘtergere
 14. Da, exact asa este! Din pacate! De asta avem datoria sa postam pe facebook, etc..tot ce exista frumos despre Romania. Si eu locuiesc in Germania, sunt profesoara si stiind ca elevii mei "ma spioneaza" pe fb, am postat toate articolele gasite despre olimpicii nostrii (in limba romana). A doua zi, curiosi, au intrebat!

  RăspundețiȘtergere
 15. Sunteti bucuria si mandria noastra a tuturor celor de afara ,trageti tare copii si nu descurajati ca viata va avea grija de pregatirea voastra tot ceea ce astazi a-ti invatat miine va va fii de ajutor garantat .invatamantul romanesc ma face sa fiu mandra ca sint romanca
  Felicitari

  RăspundețiȘtergere
 16. Felicitari lor pentru munca depusa. Stiu ce inseamna sa muncesti pentru a ajunge olimpic. Ore multe de "sacrifiu", multa ambitie si vointa. Sper ca principala motivatie a lor a fost pasiunea, si nu nevoia de a iesi din mediul sarac romanesc . Adevaratii oameni de stiinta au realizat maretii datorita curiozitatii, nu prin conditionare.

  RăspundețiȘtergere