10 decembrie 2013

Zi neagra pentru Romania. 6 legi cel putin suspecte, pe masa Parlamentului

 https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1475972_625940354135942_1147143192_n.png

Poate parea o exagerare, dar situatia chiar nu are precedent! In momentul de fata grupari de natura interlopa din Parlamentul Romaniei insceneaza o tentativa de a trece DE URGENTA urmatoarele legi, mizand probabil pe lipsa de vigilenta a cetatenilor. Legile au fost in cea mai mare parte APROBATE in comisii si urmeaza sa intre in plen!

Accesul este interzis la balconul Camerei Deputatilor – toate locurile pentru cetateni au fost rezervate in avans de catre USL. Se transmite live pe internet aici, desi transmisiunea a fost intrerupta de cateva ori pana acum.

1. Legea privind scutirea de impozite a jocurilor de noroc: aceasta lege are menirea de a stimula functionarea salilor de jocuri (?!) dar in realitate va transforma Romania intr-un paradis al spalarii de bani. Ganditi-va un pic, bani murdari obtinuti din mita, trafic de stupefiante, arme si persoane sunt trecuti prin sali de jocuri si devin bani curati, fara ca statul sa opreasca ~30% din castiguri asa cum face acum.


biziday.ro

2. Legea privind amnistierea si gratierea unor infractiuni de 6 si, respectiv 7 ani.

Aceasta lege va scoate toti criminalii si coruptii din puscarii, ii va ierta de puscarie si pe tradatorii recent condamnati, precum si pe cei care inca n-au fost descoperiti. Practic toata activitatea DNA si DGA este stearsa cu buretele, ba chiar si faptele comise pana acum si inca netrimise in judecata sau nedescoperite devin iertate. Persoane politice recent iesite din inchisoare isi vor redobandi drepturile civile si politice (de a alege, de a fi ales) care urmau sa le dobandeasca peste cativa ani si scapa de interdictiile rezultate din condamnare.

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-16172572-legea-amnistierii-votata-secret-catre-deputatii-juristi-noile-modificari-amnistiere-pentru-infractiunile-inchisoarea-pana-6-ani-gratiere-intregime-pedepselor-inchisoarea-pana-7-ani.htm

3. Legea privind activitatea de lobby: dupa cum multi dintre voi cu putin simt al ridicolului stiti, lobby-ul este un eufemism pentru activitatea de mituire a politicienilor. Este adevarat ca si in Statele Unite activitatea de lobby este reglementata, insa si acolo este o haina draguta pentru mita. In realitate, primirea de foloase necuvenite si traficul de influenta trebuie cat mai aspru pedepsite, nu scutite de un paravan!

hotnews.ro

4. Legea minelor, sau legea Rosia Montana refacuta: este legea speciala pentru Rosia Montana care a fost refacuta pentru a fi aplicabila la toate exploatarile miniere, insa prevederile abuzive raman – expropriere privata, trecerea peste avize, etc. Legea a fost redactata in secret, pusa ieri pe masa comisiei, astazi intra in plen pentru a fi votata urgent.

gandul.info
5. Legea privind eliminarea infractiunii de conflict de interese: legea care elimina practic continutul infractiunii de conflict de interese prevazuta la la art. 253 cod penal pedepsibila cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.

Practic, prin sintagma “[infractiunea] nu se aplica in cazul emiterii, aprobarii sau adoptarii actelor normative” se elimina orice raspundere a politicienilor care emit acte normative (i.e. Parlamentul, Guvernul).

hotnews.ro

6. Legea pentru puteri sporite la Camera de Comert: se vrea centralizarea aprobarii functionarii firmelor si controlul brevetelor si marcilor la Camera de Comert. Pana acum treburile astea erau raspandite la prea multe autoritati. Vor ramane in continuare la aceste autoritati (Registrul Comertului, OSIM) dar se adauga un strat in plus de control politic. Regimul devine restrictiv pentru firme, va trebui aprobata chiar si participarea la targuri si expozitii!

hotnews.rosursa: rezistenta.org


2 comentarii:

  1. sa fiti de ras nici o tara nu e mai rau ca romania si nici nu o sa fie cu o tara de curve si hotii papa

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum dorm ,,alesii" noaptea,cand stiu ce fac acestei tari???Dar DUMNEZEU ARE SCARA DE URCAT,DAR SI DE COBORAT.CAND VOR COBORI ISI VOR RUPE GATUL!!!

    RăspundețiȘtergere