18 februarie 2012

Va doresc un sfarsit de saptamana plin de caldura sufleteasca si iubire!

 
Bijutierul era asezat la biroul sau, privind distrat strada prin vitrina elegantului sau magazin.
O fetita se apropie si-si lipi nasul de geam. La vederea unuia dintre obiectele expuse, ochii ei albastri ca cerul se luminara. Intra hotarata in magazin si arata cu degetul spre un splendid colier de peruzele albastre.
"E pentru sora mea. Puteti sa mi-l impachetati frumos pentru un cadou?"
Patronul magazinului o fixa din ochi pe micuta clienta si o intreba: "Cati bani ai?"
Fara sa pregete, ridicandu-se pe varfuri, fetita puse pe tejghea o cutie de tinichea, o deschise si o goli. Cazusera cateva bancnote de mica valoare, un pumn de monede, cateva scoici si niste figuri "Ajung?" intreba ea cu mandrie. "Vreau sa fac un cadou pentru sora mea mai mare. De cand mama nu mai este, ea e cea care-i tine locul si niciodata nu are nici macar o clipa pentru ea. Astazi e ziua ei si sunt sigura ca o voi face foarte fericita cu acest cadou. Piatra aceasta are aceeasi culoare ca ochii ei."
Omul se duse in spate si reveni cu o hartie de impachetat nemaipomenit de frumoasa, rosie cu auriu, cu care impacheta cu grija cutia. "Ia-o", spuse el fetitei. "Si du-o cu grija."
Fetita pleca foarte mandra, tinand pachetul ca pe un trofeu.
O ora dupa aceea, in bijuterie intra o fata frumoasa cu parul de culoarea mierii si cu niste ochi albastri minunati. Puse cu hotarare pe tejghea pachetul pe care bijutierul il facuse cu atata grija si spuse: "Colierul acesta a fost cumparat de aici?"
"Da, domnisoara."
"Si cat a costat?"
"Preturile praticate in acest magazin sunt confidentiale: nu privesc decat pe client si pe mine."
"Dar sora mea avea doar cativa banuti. N-ar fi putut cumpara niciodata un colier ca acesta!"
"Bijutierul lua cutia cu pretiosul ei continut, o inchise, refacu cu grija ambalajul cadoului si-l inapoie fetei.
"Sora dumneavoastră a platit. A plătit pretul cel mai mare pe care-l putea plăti cineva: a dat tot ceea ce ea avea."

6 comentarii:

 1. La fel si meditati la faptul ca W.Houston a decedata chiar pe 11 feb ..........11????!!!!!!!!!! hmm... si a luat ea viata sau ia luat o altcineva!!!. F.I.S.-UL...(FRANCMASONII, ILUMINISTII, MASONII)!!!
  kim

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La fel ca si alte bitch , negre de astfel normal ca singura a dorit sa sfirseasca asa , urmeaza acea curva notorie de asa zisa curva curvelor profesioniste care mai isi spune Madona , deci aceasta este la rind probabil de curind o va inghite Iadul si pe aceasta jigodie inputita de curva americana.

   Ștergere
 2. Faina povestioara. Bijutierul probabil era iluminat!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Adevarat este ceva foarte frumos cind auzi cite odata cite asa frumusica poveste , care mai cite odata dece nu sa nu fie adevarata .

   Ștergere
 3. Nuuuuuu, ăia sînt evrei şi deosebiţi de zgîrciţi. Cum crezi că au ajuns să aibă mii de miliarde de $? Un afacerist ca cel din poveste nu ajunge bogat niciodată, poate bogat sufleteşte, dar în bani, deloc.

  RăspundețiȘtergere
 4. O povestioara cu un imens impact sentimental...pentru aceeia care mai au si inima nu doar nevoie de asa ceva. Este totusi uneori nevoie sa mai gandim si cu inima nu doar cu portofelul. Aceasta povestioara oarecum ne da si o invatatura....pentru aceeia care doresc sa o admita!

  RăspundețiȘtergere