9 februarie 2012

Noi toti suntem suspectii!

Suspect Nation - documentar in limba romana despre monitorizarea totala a umanitatii

http://www.enational.ro/wp-content/uploads/2011/10/camere-de-supraveghere-pentru-exterior-1.jpg

Camere video de supraveghere pretutindeni, softuri de analiza si identificare a imaginilor, identificare biometrica, monitorizarea comunicatiilor prin telefonie mobila si internet, cipuri RFID in cartelele de transport, in cardurile bancare, in produsele supermarketurilor, in pasapoarte, in carti de identitate si implantate sub piele, baze de date agregate ce contin toate informatiile culese. Toate acestea nu mai sunt doar tehnologii science-fiction ori care sunt prea scumpe pentru Romania. 

Desi lumea se zbate intr-o criza economica si financiara, in mod "miraculos" se gasesc intotdeauna bani pentru aplicarea tehnologiilor de supraveghere a populatiei, iar Romania a preluat fortat aceste metehne ale statelor occidentale desi la noi nu au existat asa zise amenintari teroriste. Aceste metode de supraveghere nici macar nu si-au dovedit eficienta in reducerea infractionalitatii sau cresterea securitatii, ba din contra ele usureaza contrafacerea electronica, fraudele sau abuzurile unor terti, in plus fata de cele ale statelor care le-au implementat cu incalcarea drepturilor civile si constitutionale .

Evident scopurile acestor masuri ce incalca in mod flagrant prezumtia de nevinovatie, sunt altele decat cele declarate si numai cei lipsiti de inteligenta nu-si dau seama in ce directie se indreapta lucrurile.3 comentarii:

  1. Suprevegheaza natiunile spre realizarea profilului social. Astfel pot anticipa si manipula populatia spre bunul lor plac. Chiar daca suna de domeniul fantasticului,acesta chiar functioneaza uimitor de bine. Stiind ce fel de persoana esti, o sa stie cum sa te trateze.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun documentar pe aceasta tema !

    RăspundețiȘtergere
  3. Ieri m-am plimbat prin oras (Bucuresti) si am constat ca pe cladiri sunt camere ,fara a avea un obictiv clar de urmarire ( cum ar fi o intersectie , o parcare ,etc ) sunt pur si simplu pluse acolo.Si in metrou in drum spre casa, ma gandeam cati oameni costientizeaza ce se intampla? Putini ,plus ca mai sunt printre cei la urechile carora au ajuns informatii de genul acesta , care spun senini ca: nu e nicio problema ,nu au nimic de ascuns ... trist .

    RăspundețiȘtergere