2 februarie 2012

Medicamente infestate cu HIV au fost comercializate in cunostinta de cauza?


După ce, de bine, de rău, a reglementat neplăcuta afacere legată de medicamentul anticolesterol Lipobay (care a cauzat moartea mai multor sute de persoane în întreaga lume), renumitul concern farmaceutic BAYER trebuie să facă faţă, în Statele Unite, unor noi şi grave acuzaţii, relatează ediţia on-line a cotidianului francez Le Monde. Despre ce este vorba?

Firma BAYER, prin filiala ei americană CUTTER BIOLOGICAL, este acuzată că a pus în vânzare, cu bună ştiinţă, medicamente contaminate cu virusul HIV, cel care provoacă maladia cumplită numită SIDA.

Doctorul Sidney M.
Wolfe, director al centrului de cercetări privind sănătatea publică din Washington, susţine că, din cauza medicamentelor infestate vândute de CUTTER BIOLOGICAL, au murit cel puţin o sută de persoane în Hong Kong şi în Taiwan. însă, în egală măsură, aceleaşi pilule ale morţii au fost comercializate şi în Singapore, Indonezia, Japonia şi Argentina.

Plasmă infestată


Doctorul Wolfe a studiat, timp de mai multe luni, diverse documente care arată fără echivoc că laboratorul CUTTER BIOLOGICAL a vândut, în deplină cunoştinţă de cauză, între februarie 1984 şi iulie 1985, în Asia şi în America de Sud, medicamente contaminate cu virusul HIV. Firma CUTTER BIOLOGICAL, care a fost achiziţionată în 1975 de concernul farmaceutic BAYER, este specializată în produse destinate bolilor sanguine şi, în 1974, a construit în oraşul Clayton (Carolina de Nord) una dintre cele mai importante uzine de tratare a plasmei. Plecând de la plasmă, firma a realizat medicamentul coagulant numit KOATE, care îi ajuta pe bolnavii de hemofilie să nu mai sângereze continuu (în cazul unor banale răni). La începutul anilor 80, medicamentul în cauză a fost obţinut din plasmă infestată.

Alerte neluate în seamă


După ce primul semnal de alarmă a fost tras, cele patru concerne farmaceutice americane care comercializau, alături de CUTTER BIOLOGICAL, medicamente pe bază de derivaţi sanguini, au început să fabrice noi produse, plecând, de această dată, de la aşa-numitul sânge încălzit, care nu mai prezenta nici-un risc din punct de vedere al unei eventuale infestări.

CUTTER BIOLOGICAL, deşi a realizat un nou medicament pe care l-a omologat la data de 28 februarie 1984, a continuat să-l vândă pe cel vechi (infestat), până în iulie 1985. Acest fapt reiese din mai multe documente interne ale firmei (faxuri, telexuri, directive comerciale, rapoarte ale unor îtruniri) care se află în mâna justiţiei americane de mai mult timp. Ele au ajuns însă în atenţia opiniei publice cu acazia proceselor pe care bolnavii de hemofilie din Statele Unite le-au intentat firmelor farmaceutice, printre care şi lui CUTTER BIOLOGICAL.

Deşi aceasta din urmă nu şi-a recunoscut vinovăţia, a acceptat să plătească reclamanţilor nu mai puţin de 600 milioane de dolari drept despăgubiri. "Produsul realizat pe bază de sânge încălzit era cât se poate de sigur, iar responsabilii de la CUTTER BIOLOGICAL ştiau asta, dar au continuat să-l vândă pe cel vechi pentru raţiuni exclusiv financiare", a afirmat doctorul Wolfe.

Autorităţile americane s-au făcut că plouă


Firma CUTTER BIOLOGICAL nu este singura care a jucat un rol cât se poate de nefast în toată această poveste. O mare responsabilitate a avut-o şi FDA (Food and Drug Administration) , autoritatea americană care are un cuvânt greu de spus în privinţa protecţiei consumatorilor.

FDA şi-a dat seama, încă din primăvara anului 1985, că firma farmaceutică în cauză nu îşi respecta angajamentul de a nu mai comercializa medicamentele infestate cu HIV. Doctorul Harry Meyer, responsabilul FDA cu controlul produselor sanguine, I-a convocat pe şefii de la CUTTER BIOLOGICAL în mai 1985, pentru a le ordona să îşi înceteze exporturile cu medicamentul în cauză.

însă el a spus, el a auzit, aşa încât doctorul Wolfe susţine azi că, la vremea respectivă, FDA a muşamalizat, pur şi simplu, toată afacerea criminală, dat fiind că nici-o măsură nu a fost luată pentru pedepsirea vinovaţilor sau pentru oprirea comerţului cu derivaţii sanguini ucigaşi.

Reclamaţii şi despăgubiri


Recentele (şi totodată vechile) acuzaţii la adresa firmei CUTTER BIOLOGICAL, şi implicit, la adresa concernului german BAYER, nu prevestesc vremuri tocmai uşoare pentru acesta din urmă. La începutul lunii mai, BAYER a anunţat că, din cele 8400 de plângeri legate de povestea medicamentului anticolesterol Lipobay, a soluţionat pe cale amiabilă 785 de litigii, plătind circa 240 milioane de dolari despăgubiri.

Rămâne de văzut cum va soluţiona noile procese intentate de familiile unor bolnavi de hemofilie din Asia, trataţi cu KOATE...

Vaccinul contra hepatitei


Toată această poveste ne duce cu gândul la campania, iniţiată pe toate posturile de televiziune de la noi, pentru vaccinarea împotriva hepatitei. Fără îndoială că hepatita este o boală de care cu toţii trebuie să ne ferim, însă există multe alte metode de a realiza acest lucru, în primul rând igienice (pentru prevenire) şi absolut naturale (pentru tratament).

Vaccinurile pot fi şi ele contaminate cu cine-ştie-ce virus (poate chiar HIV?) mai ales că acum este clar pentru toată lumea modul în care a apărut SIDA prima dată în lume: prin vaccinarea anti-hepatită în comunităţile de homosexuali din Statele Unite.

SIDA nu are nici-o legătură cu maimuţele din Africa, iar doctorul Strecker şi doctorul Horowitz au demonstrat cu prisosinţă că virusul HIV a fost dezvoltat în laboratoarele farmaceutice occidentale în secolul trecut, ca armă biologică.

Un comentariu:

 1. Iar virusul HIV e o mare pacaleala...cititi cartea lui Peter H. Duesberg, Inventing the Aids.
  În această carte P. Duesberg, în particular afirmă: ”Lupta cu SIDA s-a terminat cu înfrângere. Începând cu 1981, mai mult de 500000 americani şi mai mult de 150000 europeni au fost diagnosticaţi cu SIDA”. Contribuabilii americani au plătit mai mult de 45 miliarde dolari, dar, în acest răstimp nu a fost descoperită nici o vaccină, nici o metodă de vindecare şi nu s-a inventat nici o profilaxie eficientă. Nici un pacient cu SIDA nu a fost lecuit.” Profesorul Duesberg consideră că SIDA contrazice toate legile bolilor infecţioase. De exemplu, cercetarea soţiilor a 1500 americani diagnosticaţi cu HIV/SIDA, a arătat că niciuna nu s-a infectat cu acest virus, continuând să trăiască o viaţă sexuală deplină cu bărbaţii lor.
  Bolile infecţioase, de exemplu gripa, tuberculoza, se răspândesc prin toată populaţia, independent de vârstă sau sexul oamenilor. Cu toate astea, mai mult de 90% din infectaţii cu SIDA sunt bărbaţi – narcomani şi homosexuali cu vârstele cuprinse între 20 şi 40 ani.
  Conform concluziilor necontestate până în prezent ale doctorului Robert Koch – savantul care, în secolul 19 a izolat bacilul tuberculozei, – pentru a recunoaşte oricare microorganizm (microb, virus, etc) ca factorul patogen al unei boli, el trebuie să fie numaidecât selectat din organism, iar după infectarea cu el a altui organizm, în acesta trebuie să se dezvolte exact aceeaşi boală.

  Oponenţii doctrinei SIDA spun, că oamenilor, carora li s-a diagnosticat prezenţa ”virusului HIV”, niciodată nu li se izolează acest virus la examinarea în laborator. P. Duesberg a ajuns la concluzia, că acest virus, care se consideră ”ucigaşul sistemului imunitar”, nu cauzează SIDA, şi este inofensiv pentru organismul omului (este, cum se spune, virus-satelit). Moartea de SIDA după mulţi ani – este ceva din domeniul fantasticii neştiinţifice: acest virus are aşa o calitate înaltă de răspândire, încât deja peste două săptămâni apare în fiecare celulă a organismului, totodată, fără urmări negative pentru el.
  Este si un documentar pe aceasta tema: House of numbers.Iata si link-ul spre acest documentar http://www.youtube.com/watch?v=BwgmzbnckII&feature=related

  RăspundețiȘtergere