31 ianuarie 2012

Basescu & Boc cedeaza gratis combinatele energetice si transforma, in sfarsit, Romania intr-o colonie

Deja nu mai e coruptie in cazul lui Basescu si a gastii sale. Este inalta tradare!

 
Abia daca s-a scris sau s-a vorbit zilele astea printre sinistratii de prin zapezi si discursuri populiste despre un subiect de o gravitate extrema – Basescu, Boc & Co. pregatesc discret, dar cu mare iuteala de mana, lovitura de gratie pe care o vor aplica in urmatoarele luni poporului roman. Cu alte cuvinte vor sa dea aproape gratis unor “investitori strategici” toate companiile profitabile si/sau strategice aflate inca, dupa 22 de ani de jafuri sistematice, de stat, in portofoliile Ministerului Economiei si Ministerului Transporturilor. Va prezentam mai jos lista intreprinderilor care vor fi date gratis (“cu discount semnificativ”, potrivit formularii Ministerului Economiei) asasinilor economici din jurul clicii mafiote FMI-BM care a pus stapanire pe Romania prin intermediul cuplului Basescu-Isarescu si a acolitilor acestora.

Va rugam sa remarcati termenele stranse pentru “privatizarea” perlelor coroanei, care va avea loc, hoteste, un fel de alba-neagra in ultimele luni de mandat. Cele privatizate integral vor fi oferite prin negociere directa, deci fara licitatie, unor “investitori” alesi pe spranceana.
Practic, toate intreprinderile profitabile construite de poporul roman in zeci de ani sunt date acum gratis unor asasini economici internationali de un presedinte ilegitim, care nu reprezinta in niciun caz interesele poporului roman.

Calendarul listarilor pe bursa a pachetelor de actiuni ale societatilor din portofoliul Ministerului Economiei. Date limita – aprilie, iunie, octombrie, decembrie:


OMV Petrom- Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 9,84% pana la finele anului 2012

Transelectrica – Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii aprilie 2012

Transgaz - Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii aprilie 2012;

Romgaz – Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii iunie 2012;

Nuclearelectrica- Oferta Publica Primara (IPO) in vederea majorarii de capital cu 10% in cursul anului 2012

Hidroelectrica- Oferta Publica Primara (IPO) in vederea majorarii de capital cu 10% pana la sfarsitul lunii octombrie 2012.

Calendarul vanzarii pachetelor majoritare ale societatilor din portofoliul Ministerului Economiei:
Oltchim S.A: vanzarea actiunilor publice catre un investitor strategic in prima parte a anului 2012

CUPRU MIN: privatizare integrala in prima parte a anului 2012

Electrica Serv: privatizare majoritara a tuturor companiilor regionale in curs de infiintare pana la finele anului 2012

Electrica Furnizare: privatizare majoritara pana la finele lunii octombrie 2012

Electrocentrale Bucuresti: privatizare majoritara pana la finele anului 2012

Complexul Energetic Oltenia: privatizare majoritara pana la finele anului 2012

Complexul Energetic Hunedoara: privatizare majoritara pana la finele anului 2012
Despre companii, pe scurt:

Primul grup de companii getioneaza resursele energetice ale Romaniei. Vorbim aici de resurse de petrol, de gaze si de energie electrica.
Toate aceste companii sunt extrem de profitabile, mai ales in contextul crizei energetice care se prefigureaza in urmatorii ani.

Sa pierzi controlul asupra resurselor energetice ale tarii in acest moment echivaleaza cu o crima in masa. Si acesta nu este un eufemism.
Exista deja precedentul Petrom si instrainarea pe nimic a resurselor de petrol si capacitatilor de rafinare ale Romaniei, cu efecte dezastruoase asupra consumatorilor, soferilor in acest caz, care au putut vedea pe pielea si pe buzunarul lor ce inseamna monopolul asupra resurselor energetice. Pretul carburantilor in acest caz, a ajuns pana la cer fara ca cineva sa poata interveni in vreun fel.
De ce? Pentru ca se poate, pur si simplu! Ce ni s-a intamplat cu carburantii ne asteapta cum cu gazele si cu energia electrica. Numai ca, de data asta, efectele vor fi mult mai profunde si mai grave pentru ca vor afecta mase mari de oameni adusi intre timp la sapa de lemn.

Aceste societati sunt falimentate in mod deliberat printr-un management defectuos si corupt din mai multe motive:
- pentru a se justifica privatizarea lor
- pentru a putea fi vandute ulterior pe nimic
- pentru a intretine mitul ultrademonetizat al “baietilor destepti”
- pentru a fi mulse de camarilla politica
In conditiile unui management independent de mocirla politica actuala aceste companii ar putea fi extrem de profitabile chiar si cu un management de nivelul aceluia al unui butic. Vorbim practic de companiile care exploateaza, produc si “transporta” energia electrica si gazele in acesta tara. Vorbim de Hidroelectrica si de Nuclearelectrica, care produc cea mai ieftina energie din tara din apa si energie nucleara si de o infrastructura construita in zeci de ani de poporul roman.

Al doilea grup de companii reprezinta crema industriei chimice din Romania, cu aplicatii in numeroase domenii (Oltchim), cea mai mare exploatatie de cupru din Europa (Cupru Min), companii care produc si furnizeaza energie electrica, cum ar fi Electrocentrale Bucuresti pentru Capitala dar si complexele energetice Oltenia si Hunedoara care furnizeaza energie electrica produsa din carbune si care pot avea adevarate pozitii de monopol in conditii de seceta cand Hidroelectrica si chiar Nuclearelectrica isi reduc drastic acivitatea sic and multe unitati sunt oprite din cauza debitelor scazute ale raurilor.
De ce sunt privatizate:
Este simplu! Pentru ca sunt apetisante. Pentru ca se poate. Pentru ca asasinii economici care graviteaza in jurul clicii Basescu, Boc, FMI, CE, BM au pus ochii pe ele. Pentru ca odata cu privatizarea acestor companii, care au pozitii de cvasimonopol, se ia prizoniera o intreaga tara care va fi prinsa ca intr-un lagar si va fi complet dependenta de sefii ei straini care le pot creste sau scadea pretul la gaze sau la curent electric sau chiar le pot opri gazele sau lumina dupa bunul plac.
De ce ni se spune ca sunt privatizate:
Pentru ca ar fi nevoie chipurile de un investitor strategic care sa retehnologizeze aceste companii. Numai ca acestea sunt atat de profitabile incat nu au nevoie de niciun asa-zis investitor. Au nevoie doar sa fie lasate in pace. Sau, pentru a scapa de asa-numitii “baieti destepti” in fond capusele politice legate ombilical de asa-numitele partide politice, care le-au finantat de-a lungul timpului.
In ceea ce priveste asa numita retehnologizare cu care a venit investitorul strategic nu trebuie decat sa urmarim cazul Petrom, o companie vanduta pe nimic unui asa numit investitor strategic care apoi nu a facut altceva decat sa exploteze rezervele de petrol si sa inchida pur si simplu combinatul Arpechim Pitesti. Cam la asta s-au rezumat investitiile OMV.
La polul opus avem cazul Ungariei al carei premier patriot si responsabil, Viktor Orban, a negociat dur cu rusii pentru preluarea celor 20% din actiunile MOL vandute anterior tot la “sugestia” binevoitoare a UE intr-un exces de febra a privatizarilor cu orice pret.

Comunicatul halucinant al OPSPI:
“Modalitatile de privatizare ale companiilor mentionate vor fi recomandate de catre consultantii de privatizare desemnati in baza contractelor, in urma realizarii unor analize diagnostic vizand aspecte juridice, tehnice, financiare, comerciale, resurse umane si de mediu”, precizeaza OPSPI.
In ceea ce priveste oportunitatea privatizarii companiilor de stat intr-o perioada dificila pe plan international, reprezentantii OPSPI spun ca intregul proces va tine cont de realitatea pietelor.
“Potrivit prevederilor din noul proiect de Scrisoare de Intentie aferenta Aranjamentului Stand-By de tip preventiv dintre Romania si Fondul Monetar International, privatizarea acestor companii se va realiza printr-un proces care va tine cont de realitatea pietelor si care se va desfasura cu consultarea reprezentantilor FMI si ai CE. Consultantii de tranzactie vor avea sarcina de a elabora rapoarte de evaluare si de a recomanda si justifica pretul la care se ofera actiunile in vederea incheierii unor tranzactii de succes”, mai precizeaza OPSPI.

Nu s-a incercat nicio clipa eficientizarea lor:
Aceste companii cu un potential de dezvoltare imens au fost tinute intentionat in acesta stare de precaritate. Nu s-a incercat nicio clipa eficientizarea lor. Nu s-a incercat nicio clipa sa fie aduse la conducerea acestora echipe de management profesioniste si, mai ales, nu s-a dorit ca ele sa fie profitabile. Si, cu toate acestea, aceste companii au reusit sa se mentina ani de zile pe linia de plutire tocmai pentru ca au o mare valoare intrinseca.
Cum sunt privatizate:
Financial Times compara recent vanzarea acestor companii importante pentru economia romaneasca cu situatia unui bogatas care, ajuns, la limita resurselor, isi vinde argintaria din casa. Nimic mai adevarat. Numai ca acesta vanzare este, de fapt, o simpla donatie, o schimbare de proprietar.
Sunt cele mai interesante societati care au mai ramas de furat in Romania, de care nici macar lacustele rosii PSD-iste nu au indraznit sa se atinga. In plus, bursele sunt la pamant in acest moment iar vanzarea unro pachete de actiuni pe bursa echivaleaza cu un adevarat cadou facut asa-numitilor investitori.
Cine le vrea atat de tare:
Exista un interes crescut venit din partea unor concerne din SUA si Europa, apropiate FMI, CE si BM. Aceste concerne fac presiuni extraordinare pentru vanzarea acestor pachete de actiuni.

De ce sunt vandute pachete de 15%? Metoda “calului troian”
Un pachet de 15% este suficient de mic pentru a induce opiniei publice imaginea ca statul inca controleaza aceste companii, insa suficient de mare pentru ca pachetul majoritar de actiuni sa fie preluat de catre “investitor” dupa una-doua majorari succesive de capital la care statul, evident, nu va participa.
Participatia “investitorului” va creste apoi la 30% iar apoi la 50-60%. Acest model a fost “brevetat” in cazul Petrom sau in cazul Fondului Proprietatea unde statul era initial proprietar.

In cazul Petrom, statul a pastrat initial un pachet de actiuni de 40%, insa dupa cateva majorari successive de capital, participatia s-a diminuat pana la 9%, statul roman pierzand, astfel, o sursa extrem de importnata de venituri in conditiile in care valoarea actiunilor companiei a crescut fantastic pe fondul crizei energetice.
Mai mult, Guvernul este umilit acum in incercarea de a-si vinde pe bursa si ultimele actiuni la Petrom pentru ca acest caz déjà nu mai are miza. Jocurile sunt déjà facute iar proprietarul este bine stabilit.

In cazul Fondului Proprietatea, care a fost creat, de fapt pentru despagubirea fostilor proprietari, jaful a fost si mai mare. In cadrul acestui fond au fost incluse actiuni la companii foarte apetisante (multe si din lista de mai sus). De la o detinere initiala de 100%, statul a ajuns la 80%, apoi la 40%, prin majorari succesive de capital ale actionarului minoritar la care statul nu a participat, pentru ca acum sa nu mai detina nimic la Fondul Proprietatea. O alta teapa data fostilor proprietari care isi asteapta despagubirile si acum, dupa mai bine de 20 de ani.

De vanzare “cu discount” in cele mai proaste conditii de piata:
Sa vinzi perlele coroanei in aceste conditii de piata echivaleaza cu o crima indreptata impotriva poporului roman. Orice guvern cat de cat responsabil ar fi amanat acesta decizie asteptand conditii de piata mai bune. Nu si cuplul Basescu-Boc! Presati de creditorii internationali, acestia trebuie sa urmeze docili agenda acestora si sa vanda ACUM! In orice conditii! Ca si cum ridicolul nu ar fi suficient de mare, Basescu, inspirat de escul listarii Petrom, vrea sa vanda acum chiar si cu discount.

Industria, pe taraba, cu discount:
Actiunile cuplului Basescu-Boc sunt de-a dreptul ostile la adresa poporului roman. Nu numai ca vanzarea actiunilor are loc in cele mai nefavorabile conditii de piata, insa acestea sunt vandute chiar “cu discount” ca la mall, numai sa fie vanduta odata. In acest sens, OPSPI da un comunicat care suna cam asa: “sunt urata, bolnava si saraca, dar vreau sa ma castoresc acum!”. Efectul: transferul de proprietate gratis din proprietatea poporului roman in cea a bancherilor internationali, prietenii lui Basescu.

Pretul, stabilit de consultanti. Basescu se spala pe maini:
Consultantii alesi pe spranceana pentru acesta privatizare fac parte din marea finanta internationala, mult blamata in tota lumea, precum J.P. Morgan sau Goldman Sachs. Acestia vor “recomanda” pretul de vanzare dupa o analiza a “realitatilor economice”. Practic, acesti consultanti ii vor spune lui Basescu la ce pret trebuie sa vanda acestor actiuni chiar prietenilor lor apropiati de FMI, probabil, unul derizoriu. Iar Basescu, dupa mintea lui, se va spala pe maini, pasand reponsabilitatea asupra consultantului.

Inselaciunea la adresa poporului roman, premiza pentru o viitoare renationalizare:
In orice sistem de drept, un bun dobandit prin inselaciune, prin doll adica, trebuie returnat proprietarului initial. In acesta situatie tentativa de furt este mai mult decat clara iar presiunile pentru vanzarea in acest moment, pe ultima suta de metri, de catre un Guvern corupt si ilegitim, sunt dovedite. In aceste conditii, cu siguranta aceste intreprinderi vor reveni poporului roman. Trebuie sa se intample asa.

Responsabilitatea este individuala:
Exista un precedent istoric. Unul dintre capetele de acuzare in procesul lui Nicolae Ceausescu a fost subminarea economiei nationale. Pare hilar astazi cand ne gandim ca, chiar sub mandatul lui Ceausescu, au fost construite aceste intreprinderi. Pentru acesta acuzatie, puerila, de altfel, Ceausescu a fost executat si i s-a confiscate intreaga avere! Mai mult ca sigur ca gasca ilegitima care a vandut Romania in doar doua mandate va avea o soarta similara. Mai devreme sau mai tarziu.
De data acesta raspunderea este individuala! Cu atat mai mult ca, in cazul lui Basescu, au existat semnale ca ar putea fi un agent infiltrat (activitatea sa la Anvers l-a expus riscului recrutarii de catre agentii straine) la varful statului inca de acum 20 de ani cand sefii lui de afara i-au ordonat sa lichideze flota maritima, o concurenta redutabila pentru ei in acele vremuri. Si, s-a conformat rapid. Dupa 20 de ani a primit ordinul sa dea lovitura de gratie Romaniei si sa transforme tara intr-o colonie. Si, de asemenea, s-a executat rapid.

Manipularea penibila:
In interventiile sale televizate, la saptamani dupa inceperea protestelor impotriva sa, Basescu ne-a vorbit despre fluturi, baloane si alte bazaconii. Nu a scos un sunet, insa, despre jaful pe care l-a pus la cale. S-a gandit probabil, ca nu-i intereseaza pe romani pe mana cui ajunge energia tarii. A tinut, insa, sa precizeze ca nu a gresit nimic pana acum, ca a facut doar ce a trebuit sa faca. Pusa in acest context, declaratia sa este halucinanta!

Lipsa de consultare a poporului:
Orice guvern responsabil n-ar fi privatizat in nicio situatie intregul sistem energetic al tarii. In cel mai rau caz, supus fiind la presiuni externe, ar fi organizat un referendum pe acesta tema extrem de importanta pentru viitorul Romaniei. Nu, in schimb, cuplul Basescu-Boc a preferat sa joace alba-neagra cu poporul roman si sa profite de lipsa lui de atentie. Pana acum!

Mesajul presedintelui in primul discurs dupa demonstratiile impotriva sa. No comment:
“S-a creat impresia falsa ca presedintele nu-i mai reprezinta pe romani in relatia cu institutiile statului. Pentru romani, obligatia presedintelui de a-i reprezenta continuu e unul din imperativele majore, fiind vorba de un preedinte ales direct. As vrea ca romanii sa inteleaga ca imi e extrem de clara situatia in care se afla. Stiu ca masuri precum cresterea tva, reducerea salariilor bugetare, restructurarea sectoarelor bugetare, introducerea contributiilor pentru sanatate la pensiile de 750 de lei i-au facut sa iasa in strada ca urmare a traiului greu. Stiu in acelasi timp ca aceeasi abordare o au si milioane de romani care n-au iesit in strada. E clar pentru mine ca prima obligatie e aceea de a restabili legaturile de incredere intre mine si acea parte a populatiei care si-a pierdut increderea in preedinte.“

Mass-media vanduta si cumparata:

Probabil ca abia daca ati vazut cate o relatare palida in presa despre acest adevarat jaf care ni se pregateste. Ne-am fi asteptat la dezbateri furtunoase pe acesta tema si la mii de articole scrise. In schimb, nimic!
Televiziunile au profitat de zapada ca sa ne manipuleze si sa ne impuna false probleme, nu inainte de a analiza pe toate partile discursurile penibililor Ponta si Antonescu. Jaful din energie nu este interesant. Nu e de mirare ca actionariatul majoritatii televiziunilor apartine cam aceleiasi minoritati entice, care vrea ca acesta alba-neagra in care perdantul este poporul roman, sa aiba succes.

Studiu de caz – Romgaz – Transgaz:
Comunicate Ministerul Economiei
Bucureşti, 24 ianuarie 2012
COMUNICAT DE PRESĂ
În data de 24 ianuarie 2012, a avut loc deschiderea Ofertelor Financiare ale Ofertanţilor care au îndeplinit condiţiile de eligibilitate şi ale căror Oferte Tehnice au întrunit punctajul minim precizat prin Caietul de Sarcini, în cadrul procesului de selectare a Intermediarului Ofertei Publice Secundare Iniţiale de vânzare a pachetului de acţiuni emise de S.N.G.N. ROMGAZ S.A., reprezentând 15% din capitalul social existent al societăţii, derulat de către Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (O.P.S.P.I.), pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti, si anume:
- Consortiul format din:
o Erste Group Bank AG,
o Goldman Sachs International,
o Banca Comerciala Romana,
o Raiffeisen Capital & Investment
- Consortiul format din:
o B.R.D. – Groupe Societe Generale,
o Citigroup Global Markets Limited,
o ING Bank N.V. London Branch,
o Societe Generale,
o ING Bank N.V. Amsterdam-Sucursala Bucuresti
-
Consortiul format din:
o Unicredit CAIB Securities Romania,
o Unicredit Bank AG-London Branch,
o Alpha Bank Romania,
o Alpha Finance Romania,
o BT Securities,
o JP Morgan Securities Ltd.

Comisia numită prin ordin al ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, împreună cu consultanţii care acordă serviciile de asistenţă juridică în cadrul acestui proces, respectiv Societatea Civilă de Avocaţi „Salans, Moore şi Asociaţii” împreună cu Cabinetul Individual de Avocatură „Septimiu Stoica”, in urma punctajului total obţinut de către Ofertanţi, au declarat Ofertă câştigătoare cea a Consorţiului de intermediere constituit din Erste Group Bank AG, Goldman Sachs International, Banca Comerciala Romana si Raiffeisen Capital & Investment, acesta fiind declarat Ofertant selectat.
În perioada imediat următoare, vor avea loc negocieri cu Ofertantul selectat în vederea încheierii Contractului de intermediere.

Biroul de presă al MECMA
INFORMARE DE PRESA
Bucuresti, 25 ianuarie 2012: Astazi a avut loc semnarea contractului de intermediere cu Sindicatul de Intermediere constituit din RAIFFEISEN CAPITAL & INVESTMENT S.A., WOOD & COMPANY FINANCIAL SERVICES şi BT SECURITIES S.A., ofertant selectat pentru intermedierea Ofertei Publice Secundare de vânzare de acţiuni a unui pachet de acţiuni de 15% emise de Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ S.A. Mediaş, derulată de către Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie.
În perioada imediat următoare vor fi demarate serviciile financiare şi de consultanţă necesare pregătirii, derulării şi închiderii cu succes a Ofertei Publice Secundare de vânzare de acţiuni la Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ S.A. Mediaş.

 

 

24 de comentarii:

 1. mana pe arme si pe ei baaaa ca nu se mai poate.

  RăspundețiȘtergere
 2. Mda şi Băsiescu şi tîmpiţelu de Boc, dacă li se cere să mănînce rahat, mai iau şi poziţie de drepţi.

  RăspundețiȘtergere
 3. Şi mafiotu de Patriciu vorbea anu trecut de vînzarea acestor ultime valori ale ţării. Spunea că dacă el ar fi prim-ministru, ar vinde tot.

  RăspundețiȘtergere
 4. Daca aceasta tara nu mai are intelectualitate,nu mai are patrioti,ci are numai oameni care se gandesc cum sa plece-afara pentru ca lor li s-a luat- primii-resursele de trai-tocmai cu acest scop...Intai ni s-a bagat in minte ideea ca industria este inapoiata tehnologic,ca trebuie modernizata-si ne-au vandut pe bani grei utilajele lor vechi de 20-30 de ani,apoi au privatizat pe nimic obiective unice in sud-estul Europei, distrugand astfel industria -unul dintre pilonii de sustinere a tarii-apoi au desfiintat armata-ca de -trebuia sa intram in NATO-sau sa nu ne mai putem apara-alt pilon de sustinere a tarii-apoi au trecut strategic la dasfiintarea invatamantului si indobitocirea,inclusiv prin masmedia( si programele audio-video),care au devenit porno-violente,alt pilon de sustinere a tarii,apoi au trecut la atacul final-genocidul prin desfiintarea sistemelor de sanatate si sociale-in general...Si iata tabloul general al viitorului fost stat,,independent si suveran" ROMANIA!!!CEI CARE AR FI TREBUIT SA SE TREZEASCA PRIMII,AR FI FOST INTELECTUALII!!!PANA NU VOR FACE EI ASTA,NU SE REZOLVA NIMIC!!!Mai sper sa nu fie prea tarziu pentru-acest popor!!!Oamenii ,,fara carte" degeaba vad toate astea,fiindca de ei nu se tine seama,nu au nici un cuvant de spus-pot doar sa fie de sacrificiu...Si credeti-ma sunt multi care vad,dar sunt neputinciosi!!!DACA NE-AM UNI FORTELE poate am mai reusi sa salvam ceva...

  RăspundețiȘtergere
 5. Basescu si Boc sunt cei mai prosti conducatori pe care i-a avut poporul roman in intreaga existenbta. Au distrus si furat tot ce se putea in tara asta, altfel cum va puteti explica existenta unor averi colosale facute in mai putin de 20 de ani. Averi pe care altii in strainatate le fac abia in 2-3 generatii.

  RăspundețiȘtergere
 6. Plecatul peste hotare reprezinta doar o solutie de moment. Trebuie sa NE UNIM FORTELE si sa schimbam ceva in tara asta. NIMIC NU SE FACE FARA SACRIFICIU

  RăspundețiȘtergere
 7. Chiar nu-i poate opri nimeni pe ticalosii astia? SRI, SIE,si cati or mai fi ce fac? Din toti responsabili acestia nu se mai gaseste nimeni sa traga un semnal de alarma de tot ce se intampla? Intelectualii acestei tari ce fac? Stau in birourile lor caldute si dorm?

  RăspundețiȘtergere
 8. Va salut,
  O sugestie am si eu.Schimbati scrisul din alb pe negru in negru pe alb ca se citeste groaznic.
  Cu stima

  RăspundețiȘtergere
 9. Incredibil...am ramas masca...Se rasucesc in mormant marii patrioti ai neamului.

  Trebuie doar ca cineva sa ia initiativa ca apoi toti vor iesi si le vor cere socoteala.
  Eu nu inteleg de ce dorm serviciile secrete!si intelectualii!
  Oare ei nu se gandesc la viitorul copiilor lor?

  RăspundețiȘtergere
 10. Degeaba tot dai vina pe Basescu,ai vostri PSD-isti au f.u.t.u.t. tara!!! Ei au făcut-o bucati! Si dacă le da aproape gratis,ce? Nu mai aveți de unde fura?!? Hai ,marș!! Credeam ca site-ul asta nu se ocupa cu așa ceva...adio!!! Dacă as fi doar o zi președinte,v-as amaneta pe toți si nu m-ați prinde!!!

  RăspundețiȘtergere
 11. Sa dea armata LOVITURA DE STAT,sunt o gramada de genrali ce au coloana vertrebala dreapta, ei sunt iubitori de neam si tara.TRAIASCA ROMANIA LIBERA...

  RăspundețiȘtergere
 12. Sa-i ia Sarsaila pe toti dracii de politicieni. Am ajuns a nimanui. Toti rup din noi cum pot si de unde se poate. Sa-i ia dreaqu de golani ordinari . de jigodii si javre imputite. Au furat toti si astia vand si capacul de pe oala goala. Eu nu mai inteleg ce asteptam, ce naiba mai asteptam..!? Groapa o avem deja sapata.Uniunea Excrocilor(UE)= FMI (Furam,Mintim,Indobitocim).

  RăspundețiȘtergere
 13. Un singur cuvant ne defineste pe MAJORITATEA oamenilor din intreaga tara:EGOISMUL,asta e radacina tuturor relelor in intreaga planeta,fiecare se gandeste sa-i fie numai lui bn si familiei lui si ATAT si cu asta am zis TOT!!!!

  RăspundețiȘtergere
 14. NENOROCITILOR !!!!!!!!! HAI LUME IN STRADA !!!!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 15. TOTI SUNT NISTE NENORICITI. TRADATORI AI POPORULUI !!!!!! USL, PDL, ETC....

  RăspundețiȘtergere
 16. USL-PDL=ACEEASI MIZERIE USL-PDL=FURA PRIN ROTATIE.ISARESCU IMPREUNA CU TOTI ACESTI HOTI NENOROCITI AU JEFUIT ROMANIA BUCATA CU BUCATA.FMI-UL LE IMPUNE ACESTE PRIVATIZARI STIIND CA SUNT FOARTE PROFITABILE IAR PDL-UL ARE DE CASTIGAT MILIARDE DIN ACEST ULTIM JAF.EXISTA INFORMATII CA BASESCU AR PUNE MANA PE CUPRU-MIN CARE PRODUCE 55 MILIARDE EURO PE AN.IN NICI O ALTA TARA DIN LUME NU S-A FURAT ATAT DE MULT CA LA NOI SI NICI UNDE NU S-A MAI PRIVAT CENTRALE NUCLEARE SI HIDROCENTRALE.NASTASE A INSTRAINAT PETROM SI ACUM VEDEM CAT DE MARE ESTE PRETUL CARBURANTILOR RAPORTAT LA SALARII.DACA ASTIA APUCA SI PRIVATIZEAZA SI CE A MAI RAMAS,SUNTEM PIERDUTI FRATILOR.PE MINE MA INGRIJOREAZA GANDUL CA ATUNCI VOI FI NEVOITA SA PLEC DIN TARA SI SA FIU O STRAINA PRINTRE STRAINI.UNICA SOLUTIE DE SALVARE A NOASTRA ESTE SA SCHIMBAM PRIN VOT TOTUL SI SA VOTAM PP DAN DIACONESCU SINGURUL OM BOGAT CARE NU A FURAT SI SINGURUL ROMAN ADEVARAT CARE II PASA DE TARA SI DE NOI.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asta , de-si zice comandant de nava* daca o fi fost vreodata asa cum zice* trebuie aruncat peste bord sau legat cu laturi si bagat in cala. Nu ar fi singura ocazie pentru el. Nu e ceva nou pentru el. Nu a gresit niciodata directia pentru ca a stiut mereu care este directia. Normal...ca ne duce unde si-a fixat directia.

   Ștergere
 17. REVOLTATOR SI TRAGIC ESTE FAPTUL CA DACA JEFUIESC TOT CE A MAI RAMAS DE FURAT,STRAINII NE VOR DICTA PRETURILE LA ELECTRICITATE,PETROL,GAZ.PDL-UL ARE DE PRIMIT MULTE MILIARDE DIN ACEST JAF SI MA INDOIESC CA II VOR REFUZA DOAR ASA PENTRU CA SE GANDESC LA TARA.APROPO STITI CU CAT A INDATORAT BASESCU ROMANIA?CU 100 MILIARDE EURO.VINE 4.570 EURO PENTRU FIECARE ROMAN.MA INTREB DE CE CEAUSESCU A FOST CONDAMNAT LA MOARTE PENTRU;SUBMINAREA ECONOMIEI,GENOCID,TRADARE?CAND DE FAPT TOTI CEI CE AU JEFUIT ROMANIA DE 22 DE ANI INCOACE AR TREBUI SA FIE JUDECATI DE UN TRIBUNAL AL POPORULUI SI SA FIE EXECUTATI FARA MILA IN PIATA PUBLICA.

  RăspundețiȘtergere
 18. Stiti ca pretul la giga calorie s-a dublat pe luna ianuarie? De la 4 sute si ceva s-a facut 8 sute si ceva. De draci ce am nici nu am retinut exact. De unde dreaqu fac astia preturile? Cum se justifica aceste preturi? De parca ar avea cui sa dea justificare! De unde sa le platim daca ne-au scazut salariile si pensiile? Eu cred ca special fac ca sa puna mana pe apartamente pe preturi de nimic . Nu le pasa ca lasa lumea in strada.Astia toti sunt armata lui Scaraotzchi.

  RăspundețiȘtergere
 19. Oameni buni avem jugul pus pe gat. Trebuie sa facem ceva cu totii.

  RăspundețiȘtergere
 20. Asta , de-si zice comandant de nava* daca o fi fost vreodata asa cum zice* trebuie aruncat peste bord sau legat cu laturi si bagat in cala. Nu ar fi singura ocazie pentru el. Nu e ceva nou pentru el. Nu a gresit niciodata directia pentru ca a stiut mereu care este directia. Normal...ca ne duce unde si-a fixat directia. Directia dorita de el. Ce nenorocit, un handicapat si la propriu si la figurat.

  RăspundețiȘtergere
 21. o singura persoana trebuie declarata TRADATOR,MUGUR ISARESCU

  RăspundețiȘtergere
 22. Inafara de aceste comentarii inutile mai sunteti in stare de ceva?
  Tara de cacat ca si locuitorii ei.Atat stim sa mancam cacat pe net.De ce dracu nu iesim in strada toata tara?Simplu ,o tara de lasi,cocalari manelizati,ciori pline de aur si tarani umblati pe afara dar nu au invatat nimic.Mi-e sila de poporul asta desi sunt nascut si crescut aici.Las ca ne vor conduce ciorile si manelistii...

  RăspundețiȘtergere
 23. Poporul roman poate fi clasificat in 3 categorii : cei carora le pasa si vor sa faca ceva dar nu au curaj, cei care sunt total indiferenti si cateva mici exceptii. E adevarat ca TREBUIE sa facem ceva, dar cu o simpla iesire sau chiar cu mai multe iesiri in strada nu am rezolva prea multe, pt ca ei tot fac ce vor din noi,in ochii lor suntem niste biete animale care vorbesc alta limba decat a lor si avem nevoie sa fim dusi la abator, iar ei ne imping intr-acolo fie ca vrem fie ca nu. Stiti cum luptam cu focul nu i asa? foc contra foc, ei vor sa ne omoare, ii omoram si noi pe ei. ok. Usor de zis greu de facut. Sacrificii ca si la Revolutie trebuiesc facute si acum, nu ca atunci nu s-ar fi petrecut si lucruri de care nici azi marea majoritate nu stie absolut nimic.
  Protestele nu ajuta, daca scapam de base, o sa vina altu in locul lui si o sa i continue munca.Romanii nu stiu sa fie uniti, se pare ca asa e natura noastra si se pare ca, "conducatorii" nostrii stiu asta foarte bine si normal ca se folosesc de informatie.vechea zicala :dezbina si cucereste.
  primul pas: aruncati televizorul.
  pasul 2 : invatati sa va iubiti aproapele si sa stiti sa lucrati impreuna, restul va veni de la sine..

  RăspundețiȘtergere