5 decembrie 2011

Vaticanul promotorul Noii Ordini Mondiale!Vaticanul a cerut, pe 26 octombrie, o reformă radicală a sistemului financiar mondial, inclusiv crearea unei autorităţi politice globale care să administreze economia şi a unei bănci centrale mondiale, anunţă cotidianul Washington Post. 
Propunerea, înaintată luni de Consiliul Pontifical pentru Justiţie şi Pace al Vaticanului, urmează unui enciclice, mesaj adresat tuturor catolicilor, a Papei Benedict al XVI-lea din 2009, care a denunţat mentalitatea profitului cu orice costuri ca fiind responsabilă de prăbuşirea financiară.
Noul document subliniază că "economia are nevoie de etică" şi sugerează ca procesul de reformă să înceapă cu Organizaţia Naţiunilor Unite ca punct de referinţă.Vaticanul cere înfiinţarea "unei autorităţi publice globale" şi a unei 'bănci centrale mondiale" care să conducă sectorul financiar, întrucât acesta a devenit depăşit şi deseori ineficient în a face faţă crizelor, potrivit Reuters, citată de Mediafax.
"Criza economică şi financiară prin care trece lumea impune tuturor să analizeze în profunzime principiile şi valorile morale şi culturale aflate la baza coexistenţei sociale", se arată în document.Vaticanul condamnă ceea ce numeşte "idolatrizarea pieţelor" şi "gândirea neoliberală", care caută doar soluţii tehnice la problemele economice.
"Criza a scos în evidenţă comportamente precum egoismul, lăcomia colectivă şi acumularea de bunuri la scară mare. Dacă nu sunt găsite soluţii la diferitele forme de nedreptate, efectele negative care vor urma la nivel politic, economic şi social vor crea un climat de ostilitate tot mai mare şi chiar violenţă, iar în final vor submina fundamentele instituţiilor democratice, chiar şi pe ale celor considerate foarte solide", avertizează documentul.
Vaticanul cere înfiinţarea unei "autorităţi supranaţionale" active la nivel global şi cu "jurisdicţie universală" pentru a dirija politicile şi deciziile economice.O astfel de autoritate ar trebui să înceapă cu Naţiunile Unite ca punct de referinţă, dar să devină mai târziu independentă, şi să aibă puterea de a împiedica ţările bogate să exercite "o putere excesivă asupra statelor mici".


FMI nu mai are forţa sau abilitatea de a stabiliza sistemul financiar mondial prin reglarea lichidităţilor şi nu mai poate veghea asupra riscurilor asumate de sectorul financiar.Lumea are nevoie de "un set minim de reguli comune pentru adminitrarea pieţei financiare mondiale" şi de "o formă de management monetar la nivel global".
"În fapt, se poate observa o necesitate tot mai mare pentru un organism care să îndeplinească funcţiile unui fel de «bancă centrală» care reglează sistemul şi fluxul tranzacţiilor monetare similar băncilor naţionale", potrivit experţilor Vaticanului.În document, care a fost prezentat luni într-o conferinţă de presă, se recunoaşte că astfel de schimbări vor întâmpina rezistenţă şi se pot face în câţiva ani.

6 comentarii:

 1. De-a lungul istoriei umanitatii papalitatea si Vaticanul au insemnat MOARTE SI RAUTATE,nu ca noi ortodoxii am fi mai buni!ASTA ESTE INSA O NOUA FATA A INCHIZITIEI, dupa parerea mea!

  RăspundețiȘtergere
 2. Mue papa de la vatican !!! Un excroc si un nenorocit!

  RăspundețiȘtergere
 3. dupa cate stiu eu papa de la roma acest personaj negativ ar fi trebuit sa se ocupe de cele sfinte,dar dupa cate se vede rolul lui este cu totul altul

  RăspundețiȘtergere
 4. Niciodata-de-a lungul istoriei-papa nu s-a ocupat-decat la suprafata de cele sfinte.In principal s-a ocupat de politica,iar cele mai mari intrigi politice au fost coordonate de papalitate.Cavalerii Templieri sunt chiar predecesorii masoneriei...

  RăspundețiȘtergere
 5. PAPA.... PEDOFIL, AFURISIT, POPONAR, ANTICRIST!!!!!!!!!!!!!!!!! P.A.P.A. ASTA ESTE!!!!!!!!!!!
  P-edofil
  A- afurisit
  P- oponar
  A-nticrist
  = PAPA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  CHINURILE IADULUI SA I MANANCE SUFLETUL!!!!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 6. Nu mai vorbiti atatea prostii, ca nu cunoasteti voi nimic. Vorbiti doar de ce vedeti la televizor, ce auziti si ce cititi in presa.Chiar credeti ca se mediatizeaza adevarul??? Puteti doar sa faceti presupuneri dar nu sunteti siguri pe ceva, nu aveti dovezi clare. Eu zic sa nu va mai faceti pacate judecand.

  RăspundețiȘtergere