23 decembrie 2011

Printre dusmanii cei mai aprigi ai Romaniei, Laszlo Borbely, da unda verde proiectului Rosia Montana

 
“La Rosia Montana va fi cea mai moderna si mai sigura investitie in sistem inchis din Europa”, a anuntat astazi ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely.

Cu prilejul unei conferinte de presa organizate la sediul Ministerului, intrebat despre proiectul minier Rosia Montana, Laszlo Borbely a explicat ca in acest moment el mai asteapta doar o adresa de la Ministerul Culturii si Patrimoniului National, privind descarcarea de sarcina arheologica a zonei aurifere.
Imediat dupa aceea, Ministerul Mediului ar urma sa emita avizul de mediu pentru redeschiderea minei:
“Nu o sa dau drumul la acest proiect pana ce nu voi fi convins, suta la suta, ca respecta cele mai bune standarde din UE”, a promis Laszlo Borbely.

Ministrul roman al Mediului a declarat ca a facut presiuni asupra investitorului canadian, firma Gabriel Resources, si ca acesta i-a promis ca nivelul de cianuri din iazul de decantare va fi sub 3 mg / litru – o concentratie care deja nu mai poate fi masurata prin mijloace tehnice obisnuite. “In SUA limita admisa este de 50 de miligrame, iar in UE limita este de 10 miligrame”, a reafirmat ministrul Borbely.
Pe de alta parte, el a sustinut ca “nu exista nici o tara in lume care sa aiba 300 de tone de aur si 1600 de tone de argint (cantitatile de la Rosia Montana – n.n.) si sa nu doreasca sa le exploateze”.
Pentru a explica decizia de redeschidere a minei, Laszlo Borbely a atras atentia asupra faptului ca la Rosia Montana “s-a facut minerit de 2000 de ani”, iar in ultimii 12 ani, desi activitatea miniera a fost suspendata, poluarea continua sa existe. “Este apa acida, abia la insistentele mele s-a pus un filtru”, a explicat Laszlo Borbely. Aceleasi motive le invoca si presedintele Basescu. Oare Laszlo Borbely ar putea fi noul presedinte? Vai de noi!

5 comentarii:

 1. Eu nu stiu unguerste,dar oare in aceasta limba ,,a exploata" este sinonim cu ,,a da altora de geaba,bogatiile ROMANIEI pe NIMIC"????Se pare ca da!DUMNEZEU SA-I PEDEPSEASCA SI SA-I BATA PE TOTI VANZATORII DE NEAM SI TARA CA AU PACATE MULTE FATA DE ACEST POPOR!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Munţii noştri aur poartă. Noi cerşim din poartă-n partă. Vai de capul nostru, popor de slugi.

  RăspundețiȘtergere
 3. nu este prima data . pe vremea romei au luat 5000 de tone de aur...acuma pretextu e cine are atata aur de ce sa nu exploateze prin altu pentru ca noi sa avem banii lor de hartie iar ei aurul nostru, singuru lucru diferit inainte aveam monede de aur cu fata romei din auru nostru acum nici macar hartii din lemn ci din plastic.sa le dam painea la flamanzi fara stapan ca sa putem avea si noi bucatica noastra.

  RăspundețiȘtergere
 4. interesul isi poarta fesul...romanii de acolo vor avea de munca insa rezultatul muncii lor va merge la altii,ne aruncam la un castig pe termen scurt k alti sa beneficieze pe termen lung

  RăspundețiȘtergere
 5. ce putem face sa oprim asta?

  RăspundețiȘtergere