3 noiembrie 2011

Se pregateste reinstaurarea monarhiei cu ajutorul printului Charles al Marii Britanii,... viitor rege al Romaniei?!?

Demersul atacurilor fără precedent la adresa regalităţii, realizate de preşedintele Băsescu în ultimele luni, încep să fie devoalate prin dezvăluiri uluitoare despre unul dintre scenariile elaborate în laboratoarele establishment-ului marilor puteri cu privire la România şi Bulgaria.
O posibilă revenire la monarhie a celor două ţări este luată ca variantă de lucru pentru viitor.

Prinţul moştenitor al Regatului Unit, care se pregăteşte să renunţe la tron în favoarea fiului său, William, ar putea deveni viitorul rege Carol al III-lea al României. SIE şi SRI în alertă maximă.

În 2006, Prinţul de Wales era invitat să devină şeful unui stat pe care l-a îndrăgit: România, scria un istoric britanic. În ultimele 6 luni, surse diplomatice au declarat pentru ZIUA de CLUJ că scenariul principelui străin este unul - printre multe altele - care continuă să fie discutat în mediile europene. În acelaşi timp, Casa Regală din România, înrudită cu cea din Regatul Unit, este atacată din toate poziţiile de preşedintele Băsescu, iar Prinţul Charles face pe Travel Chanel cel mai mare serviciu României: îşi descoperă descendenţa comună cu Vlad Ţepeş şi vorbeşte despre Transilvania, unde are câteva proprietăţi, ca despre o comoară unică în Europa. Associated Press merge mai departe când vorbeşte despre legăturile Prinţului de Wales cu fostul domnitor român: Charles devine "o miză în viitorul României".

Ideea unui principe străin în România apare pentru întâia oară în 2006 şi este redată de un reputat istoric. Conform surselor diplomatice ale ZIUA de CLUJ, posibilitatea este discutată şi acum în mediile europene înalte. Tom Gallagher, reputatul istoric şi publicist britanic, unul dintre specialiştii cu greutate în istoria României, nota într-un editorial din România Liberă, pe 30 iunie 2006, că a fost adresată o invitaţie Prinţului Charles de a "deveni şeful unui stat" pe care l-a îndrăgit, adică al României. Contextul era mai larg, în editorialul intitulat "Acarul Păun european", însă iată fraza completă: "Iar dacă, utopic vorbind, Alteţa Sa Regală (Prinţul Charles - n. red.) ar fi decis să renunţe la a mai aştepta ca mama sa să treacă la nefiinţă, ar fi învăţat româneşte şi ar fi hotărât să dea curs invitaţiei de a deveni şeful unui stat pe care l-a îndrăgit - vizitele sale regulare şi gesturile de protejare a unui patrimoniu deseori ameninţat - poate că se dovedea în final chiar cel mai bun domnitor de care România ar fi avut parte de la marele Carol I încoace". (Articolul mai poate fi găsit doar în formă tipărită, în arhiva electronică a României Libere nemaiexistând, cu toate că apar editorialele aceluiaşi autor din ediţiile din 29 iunie şi din 2 iulie 2006. Cel din 30 iunie 2006 nu mai este de găsit niciunde, cu nici un motor de căutare - n. red.).

Cea mai bună reclamă turistică a României....
...este acelaşi Prinţ Charles. Duminică, pe 30 octombrie, peste două zile, pe canalul de televiziune Travel Chanel, într-o serie de 4 episoade, va fi difuzat filmul "Wild Charpatia" (Carpaţii sălbatici). Filmul va fi tradus în 20 de limbi şi va putea fi vizionat în 119 ţări ale lumii. O avanpremieră a producţiei a avut loc în clubul bucureştean Luft Lounge, în prezenţa reprezentanţilor Casei Regale a României şi a ministrului Turismului, Elena Udrea. Producătorul principal al documentarului este Paul Lister, alături de fundaţia pe care o conduce, The European Nature Trust. Coproducătorul şi prezentatorul documentarului, Charlie Ottley, se aventurează în inima munţilor Carpaţi şi a pădurilor carpatine puţin cunoscute. Aceasta e poate ultima mare zonă sălbatică din Europa, unde trăiesc urşi, lupi şi râşi greu de zărit, conform capital.ro. În trailer-ul filmului, Charlie Ottley apare intervievându-l pe Prinţul Charles la reşedinţa acestuia din Scoţia, unde Prinţul de Wales arată că prin arborele său genealogic curge şi sângele lui Vald Ţepeş. "După ce am filmat o scenă foarte frumoasă în care am reuşit să surprindem păsări în sălbăticie chiar lângă casa pe care Prinţul Charles a restaurat-o în Valea Zălanului, am mers şi am vorbit cu el în Scoţia, la casa sa de lângă Belmont. Pe drum am condus printr-o zonă de sălbăticie, unde nu este nimic, nu sunt copaci, este foarte arid. În timpul documentarului puteţi vedea contrastul uimitor dintre ceea ce poţi vedea în România în comparaţie cu ce poţi vedea în Scoţia", a declara pentru gandul.info Charlie Ottley, prezentatorul şi coproducătorul "Wild Carpathia".

"Iubesc la România veşnicia ei. Un lucru atât de remarcabil. Este aproape ca în poveştile copilăriei. Oamenii de aici îşi doresc acest sentiment de apartenenţă la ţinuturile lor. Trebuie să redescoperim aceste trăiri, să ne reîntoarcem la ele, iar eu vreau să mă asigur că modul lor de viaţă va dăinui", a declarat Charles, Prinţul de Wales, un cunoscut susţinător şi promotor al valorilor româneşti. "Arborele meu genealogic arată că sunt descendentul lui Vlad Ţepeş, aşa că am ceva legături cu România", mai spune prinţul.

Associated Press: Charles este "o miză în viitorul României"
De altfel, biroul din Londra al Associated Press publica ieri, sub titlul "Prinţul Charles îşi clamează rudenia cu Vlad Ţepeş", următorul material: "Adevărul iese la iveală: Prinţul Charles este legat de Vlad Ţepeş. Succesorul tronului britanic spune că este legat de Vlad Ţepeş, crudul domnitor român din secolul al XV-lea, cel care a inspirat nuvela «Dracula» (1897), a lui Bram Stoker. El a făcut aceste comentarii în show TV, care urmează să apară pentru a-şi promova interesul în a proteja pădurile din Transilvania. Charles spune că genealogia arată legăturile sale cu Vlad Ţepeş, conferindu-i o miză în viitorul României. Prinţul militează de multă vreme pentru conservarea pădurilor şi şi-a cumpărat o casă în Transilvania. Într-o vizită de la începutul anului în România, prinţul a numit Transilvania o comoară naţională datorită peisajelor nealterate şi a tradiţiilor agricole de secole."

Cu Transilvania în sânge: stră-stră-străbunica e din zonă
"Transilvania este probabil în sângele meu", a afirmat Prinţul Charles, care a spus că apreciază Transilvania ca fiind "un ţinut special", informa Mediafax în mai 2008, cu ocazia unei vizite a prinţului. Charles a spus că stră-stră-străbunica lui, Contesa Claudia Rhedley, este înmormântată în Mureş, iar de la Saschiz va merge la mormântul acesteia, la Sângeorgiu de Pădure, ca să depună flori. Prinţul Charles a spus că, dincolo de legătura de familie, are un interes special pentru acest ţinut, mai ales pentru zona Carpaţilor "care este aproape neatinsă". Prin Fundaţia "Mihai Eminescu", Prinţul Charles finanţează restaurarea mai multor edificii arhitectonice ale Transilvaniei, asigurând o parte dintre fondurile pentru restaurarea Palatului Banffy din Bonţida.


Orice e posibil, dar trebuie referendum
În opinia contemporaneistului Virgil Ţârău, conferenţiar universitar în cadrul Catedrei de Istorie Contemporană şi Relaţii Internaţionale de la Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB), orice modificare a formelor de exercitare a puterii trebuie să urmeze căile contituţionale, inclusive cele de modificare a legii fundamentale, prin referendum. "Acum există un mecanism constituţional. Forma de guvernământ a fost decisă în 1991 prin Constituţie şi tot acolo sunt şi mecanismele de modificare a acesteia, însă este obligatoriu apoi referendumul. E în puterea unui popor a-şi alege forma de guvernare, inclusiv monarhia", a apreciat istoricul clujean. În opinia sa, un principe străin - idee pe care o vede drept scenarită - se înscrie aceleiaşi voinţe a poporului, prin referendum.

Succesiunea există
Rectorul UBB, profesorul Andrei Marga, susţine că aducerea unui principe străin s-a consumat odată şi ea a produs deja o succesiune. "Aducerea unui principe străin în România s-a produs prin venirea lui Carol I, care a produs deja o succesiune, aşa că nu ştiu cum s-ar ieşi din ea", a precizat rectorul. El a opinat însă că în România ar trebui să fie tratată problema formei de guvernământ. "În Italia, de exemplu, a fost luată o decizie în materie. La noi a fost amânată după 1989. Cred că ar trebui ca România să ia o decizie în acest sens, dacă poporul vrea republică ori monarhie", a conchis rectorul UBB.

Case Regale înrudite
Prinţul de Wales este rudă cu Regele Mihai I al României, care este verişor de gradul al III-lea cu Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii.

Băsescu, atac din senin la rege
Pe 22 iunie 2011, aparent fără nici un context care să prevadă acest lucru, preşedintele Traian Băsescu ataca extrem de virulent Casa Regală Română, într-o emisiune la B1 TV. "Continuăm să considerăm că abdicarea Regelui Mihai a fost un mare act patriotic? Nu, a fost un mare act de trădare a interesului naţional al României", a afirmat Băsescu. Acesta a mai spus că, pentru toată lumea, generalul Ion Antonescu rămâne responsabil de holocaustul împotriva evreilor şi ţiganilor, însă toată lumea uită că România avea un şef de stat. "Pentru toată lumea Antonescu rămâne responsabil de holocaustul evreilor şi ţiganilor, ducerea lor în Transnistria, dar nimeni nu spune că Statul Român avea un şef de stat atunci, ăsta era doar premier", a declarat Băsescu.
"Unora le dăm averile, iar pe alţii îi considerăm criminali de război. Şeful de stat şi premierul, doar fiindcă unul a fost slugă la ruşi şi a lăsat ţara prin abdicare, îl iertăm de toate păcatele", a conchis preşedintele, referindu-se la Regele Mihai I. O a doua referire la Regele Mihai a fost făcută de preşedintele Băsescu cu o zi înaintea împlinirii vârstei de 90 de către Majestatea Sa, zi ce a coincis cu invitarea sa în Parlamentul României, după mai bine de şase decenii. Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu va participa la eveniment pentru că nu are motiv. În ceea ce priveşte un eventual mesaj al şefului statului cu această ocazie, replica sa a fost fără echivoc. "Un mesaj care să spună ce?", s-a întrebat Băsescu. În opinia sociologului Mircea Comşa, atacurile lui Băsescu la adresa regelui nu ţin de o "teamă" de o eventuală restaurare monarhică. "Au fost măsurători de-a lungul vremii, însă populaţia cu vederi pro-monarhice este limitată undeva la 10%, cu diverse variaţii în funcţia de institutele de sondare. Deci nu cred că există o susţinere pentru monarhie în sensul preluării puterii", a afirmat Comşa. Sociologul pune atacurile lui Băsescu mai degrabă pe seama raţiunilor electorale ori "altele, care nu ţin de sociologie". "Probabil că preşedintele nu ar vrea să fie considerat un susţinător al monarhiei, fie sunt legate (atacurile - n. red.) de alte considerente, ce nu ţin de sociologie", a declarat Comşa.

Încă un atac la regalitate
A doua zi după discursul regelui, autointitulatul prinţ Paul de România - nerecunoscut ca atare de Casa Regală - a continuat atacurile, într-o scrisoare deschisă: "Aţi folosit cuvinte mari şi frumoase, unele aşezate interesant, chiar poetic, altele cu tâlc, în nişte fraze care ar trebui să rămână în memoria acestui popor. Însă, înainte de orice, din sumele anilor pe care v-aţi grăbit să-i socotiţi şi în care spuneţi că aţi servit naţiunea română, trebuie să scădem cei 50 de ani de comunism în care nu aţi făcut nimic pentru acest popor, în afară de a le transmite un Crăciun Fericit sau un Paşte Fericit!", scria Paul, citat de Hotnews. El este nepotul nelegitim al Regelui Carol al II-lea - este fiul lui Carol Mircea Grigore de Hohenzollern (fiu nelegitim al lui Carol al II-lea şi fratele vitreg al Regelui Mihai), potrivit aceleaşi surse. De altfel, pe Băsescu şi pe Paul de România îi mai uneşte ceva: preşedintele a botezat un copil de-al lui Paul anul trecut...
(D.P.)

Cale regală pentru România?


Jubileul special al împlinirii de către Regele Mihai a vârstei patriarhale de 90 de ani a prilejuit o mare emoţie patriotică şi a evidenţiat un consens naţional privind importanţa istorică a Monarhiei în formarea şi consolidarea naţiunii române moderne. Boicotarea acestei sărbători de către puterea executivă - guvern plus preşedinte - a relevat şi o mare dezbinare istorică, cum preciza agenţia Reuters.
Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat cu multă vehemenţă pe Regele Mihai în ultima vreme, l-a acuzat de trădare a ţării prin actul său de abdicare de la 1947, l-a numit slugă la ruşi. Această atitudine anti-regală vindicativă şi agresivă a produs oprobiu în opinia publică, dar a şi mobilizat loialiştii băsişti, care au încercat să reanimeze şi să capitalizeze resentimentele populiste anti-monarhice pe care le credeam îngropate de la începutul anilor ‘90. Preşedintele şi câţiva sicofanţi au trecut apoi de la argumentele pseudo-istorice ale unei aşa-zise vinovăţii regale la acuzaţia că Regele ar fi manipulat de jocuri politice ale opoziţiei. L-a atacat furibund, disproporţionat pe Prinţul Duda pentru că ar submina Constituţia României, scoţând din context nişte remarci inofensive făcute într-o emisiune de televiziune. De unde atâta venin împotriva unui prinţ consort care a avut o tentativă de candidatură la Preşedinţie în 2009? Chiar dacă acesta ar avea o influenţă disproporţionată asupra regelui, de ce să rişti prin mârlănie şi lipsă de respect faţă fostul suveran să stupefiezi marea majoritate a celor cu opţiuni republicane? Evenimentul Zilei a lansat chiar un scenariu elucubrant privind ziua de naştere a regelui, 25 octombrie, cum vechii duşmani ai preşedintelui ar încerca o lovitură de stat parlamentară folosind prilejul alocuţiunii regale către Camerele Reunite ale Parlamentului, pentru a reinstaura monarhia. Regizorii sunt mogulul Dan Voiculescu în cârdăşie cu liberalii, care au avut ideea şi iniţiativa invitării regelui în parlament.

Emil Hurezeanu, singurul jurnalist aflat în suita Regelui Mihai în timpul vizitei istorice de Paşti din 1992, povestea la Realitatea TV că în 1992 au existat propuneri venite dinspre nişte generali ca Mihai să încerce un puci şi să preia puterea. Regele i-a refuzat politicos, din respect pentru democraţia şi Constituţia ţării. Ştiu din surse confidenţiale sigure că lideri politici importanţi cu vederi pro-monarhie au încercat să-l convingă pe Mihai I de oportunitatea pregătirii Prinţului Nicolae, nepotul său, fiul Principesei Elena, pentru destinul de prinţ moştenitor al dinastiei. Era un proiect important care implica aducerea prinţului în România, instruirea lui aici, naturalizarea, familiarizarea lui cu realităţile româneşti, cu poporul. Exista un precedent, Boris Elţin. Liderul rus cu origini comuniste a luat singur iniţiativa de a-i cere Marelui Duce Vladimir, descendent al Familiei Imperiale a Rusiei, să-l trimită pe nepotul său să studieze la Academia Navală de la Sankt Petersburg şi să devină un rus adevărat. Mihai sau poate membrii influenţi ai familiei şi anturajului au fost refractari şi la acest proiect. A existat o ipoteză lansată în mass-media că adversitatea obstinată a lui Băsescu la adresa regelui s-ar datora accesului privilegiat al şefului statului la un document sau mai multe recent declasificate sau încă nu din arhivele unor sevicii secrete, fie ele FSB, fost KGB sau MI 5 sau 6 britanice, care l-ar incrimina pe rege mai mult sau mai puţin subiectiv privind un aspect sau altul al carierei sale.
Posibil, nici un rege nu e înger, dar nu e destul pentru preşedinte să se pună în răspăr cu consensul importanţei istorice a lui Mihai prin prisma actului de la 23 august 1944, în urma căruia am întors armele împotriva Germaniei naziste, şi să sfideze respectul unanim de care se bucură în Vest şi Est ultimul şef de stat supravieţuitor din Al Doilea Război Mondial. Discursul regelui din faţa Parlamentului, simplu, concis, dar şi penetrant, plin de idei politice privind marile probleme ale statului şi societăţii româneşti a generat ecouri excepţionale în ţară şi în afara ei. Un contestatar al regalităţii ca Ion Cristoiu scria că a fost un discurs al unui monarh în exerciţiu, nu un mesaj jubiliar la 90 de ani, încercând astfel din nou să întărească ipoteza unei conspiraţii politice, cu dedesubturi oculte. Sociologul Vasile Dâncu scria că monarhia nu are nici un viitor politic în România, e doar resuscitarea unei nostalgii identitare şi că sondajele de opinie arată că doar 12% din romîni ar avea sentimente monarhiste.

Toată presa mondială a reflectat generos momentul istoric, de la New York Times la Izvestia. Nu s-a mai scris atât de mult şi pozitiv despre România într-o singură zi, de mult timp. Cotidianul Le Monde dedica o pagină întreagă regelui numindu-l Omul Săptămânii, The Economist de la Londra scria însă că, din nefericire, e prea puţin, prea târziu, despre destinul tragic al unui rege nefericit aplaudat acum de membrii unei clase politice care după Revoluţia din decembrie 1989 l-au hulit, l-au ponegrit, despre tânărul rege ostatic al lui Antonescu, apoi al comuniştilor, care la maturitate a fost copleşit de dominanţa matriarhală din jurul său, alienat de tatăl său, care îi insuflase o educaţie regală, şi dăruit doar cu fete. Presa internaţională a subliniat la unison boicotul actualei puteri al jubileului regal. Au fost alături de rege regele şi regina Suediei, regina Spaniei, Marea Ducesă Maria a Rusiei, regele Simeon al II-lea al Bulgariei, prinţul moştenitor al Serbiei, Alexandru al II-lea. La dineul regal, la stânga lui Mihai a stat Prinţesa Muna a Iordaniei din dinastia haşemită, foarte apropiată elitelor diplomatice şi de securitate de la Washington şi Ierusalim.
Au participat la festivităţile regale mult mai mulţi ambasadori şi diplomaţi decât anunţaseră iniţial, care au afişat însemnele plenipotenţiare ale statutului lor de reprezentanţi oficiali ai statelor lor. De unde frica şi panica lui Băsescu? Chiar crede sincer că Dan Voiculescu sau chiar Călin Popescu Tăriceanu îl pot manipula pe rege în jocurile politice ale opoziţiei? Printre cei mai influenţi sfetnici ai celui mai longeviv cap încoronat în viaţă se află Jonathan Eyal, politolog reputat, fost profesor la Oxford, născut în România, fluent în limba română, cel mai important specialist britanic în afacerile politico-militare ale Europei de Est, şeful departamentului de securitate internaţională al RUSI, institutul de geo-politică şi strategie al forţelor armate regale britanice. Cert este că ziua de 25 octombrie relansează o dezbatere privind legitimitatea alternativei monarhice pentru România şi developează pregnant incertitudinea constituţională a republicii semi-prezidenţiale în care trăim.

Este greu să fii rege în România, scria The Economist, dar eu cred că e foarte nesustenabil să fii şi republican,
când republica este o creaţie a statului-marionetă sovietizat care a uzurpat Regatul României în 1947. Poate Băsescu trepidează datorită zvonurilor recente despre reactivarea în culisele puterii euro-atlantice a scenariului unei restauraţii monarhice în România cu vărul de gradul IV al lui Mihai, Prinţul Charles de Wales, pe tron. Această ipoteză lansată prima oară de Tom Gallagher în 2006 are darul să înfierbânte imaginaţia politică autohtonă şi să răstoarne clişeele abulice ale inadecvării şi caducităţii monarhiei pentru ţara noastră. Prinţul moştenitor al Regatului Unit al Marii Britanii ar putea deveni Regele Carol al III-lea al României. Coincidenţă sau nu, se întâmplă ca în orele în care scriem aceste rânduri presa britanică să dezvolte o depeşă Associated Press despre dezvăluirea legăturii de sânge dintre Charles şi domnitorul Valahiei Vlad al III-lea, cunoscut şi ca Ţepeş. Moştenitorul Coroanei Britanice afirmă că această genealogie legitimează legăturile sale profunde cu România şi îi conferă o miză în viitorul nostru. Prinţul de Wales este dedicat profund patrimoniului natural şi istoric al României.

El a manifestat o reverenţă sensibilă faţă de spiritualitatea noastră. A făcut mai multe pelerinaje la mănăstiri ortodoxe din Bucovina şi Oltenia. A declarat recent că în Transilvania există o relaţie unică şi extraordinară între ecosistemul natural şi sistemul cultural uman. Această simbioză, a spus Alteţa Sa, este extrem de importantă pentru că oamenii au nevoie acum, mai mult ca niciodată, de acest sens al apartenenţei, identităţii şi comunităţii. Istoricul Doru Radosav crede că înrudirea între sângerosul prinţ valah şi Casa de Windsor vine pe filiaţiile matrimoniale ale nobilimii transilvane şi regalităţii maghiare. Vlad, născut la Sighişoara, a fost căsătorit prima oară cu o prinţesă Bathory, apoi cu o membră a clanului Szilagy, iar a treia soţie a fost o verişoară a Regelui Matei Corvin. Într-un discurs ţinut în Anglia în aprilie 1989, Charles a criticat aspru politica lui Ceauşescu de sistematizare a satelor, afirmând că are şi o implicare personală pentru că strămoaşa sa, Claudina Rhedey, are mormântul la Sângeorgiu de Pădure.

Ziarul Daily Mail scrie astăzi că mai există o caracteristică împărtăşită de familia regală britanică cu legendarul Vlad: o boală, porfiria, o carenţă sanguină de fier, care ar sta în spatele mitului vampirismului. Există şi legături oculte prin genealogia societăţilor secrete între Vlad Ţepeş, cel imortalizat ca Dracula, şi dinastiile britanice. Sir Laurence Gardner, istoric şi genealogist scoţian, afirmă că voievodul român a fost alături de Sigismund de Luxemburg, Împăratul Romano-German, fondatorul Ordinului şi Curţii Dragonului Regal şi Imperial. Creată după formarea Ordinului Templier, această fraternitate avea scopul să unifice puterea aristocraţiei sub egida Sfântului Imperiu Romano-German împotriva puterii pontificale a Vaticanului. Sângele albastru al Europei este departe de a fi impotent. Ordinul Dragonului este legat direct de Consiliul European al Prinţilor, o organizaţie de elită a nobilimii europene care a participat la crearea think-tankului Bilderberg. Se spune că majoritatea preşedinţilor ameicani s-ar înrudi cu regalitatea britanică sau franceză. E o teorie controversată, susţinută de Burke's Peerage & Baronetage, numită şi "biblia aristocraţiei", un breviar al genealogiilor nobiliare şi dinastice din Marea Britanie şi Irlanda, care acoperă ultimele sute de ani. În cazul actualului ocupant al Casei Albe, Barack Obama, Robert Barrett, genealogist britanic, scrie în numărul din 3 martie 2008 al revistei People că mama preşedintelui, Ann, este înrudită cu Walliss, ducesă de Windsor.

Pe site-ul infowars.com se scrie că atât John Kerry, cât şi Bush, candidaţi la prezidenţiale în 2004, membri ai ordinului Skull and Bones, creat la Universitatea Yale, sunt descendenţi ai lui Vlad Ţepeş. Revenind în zone mai profane, Casa Regală a României se înrudeşte cu Dinastia Windsor pe două direcţii. Regina Maria, bunica lui Mihai, soţia regelui Marii Uniri, Ferdinand, a fost principesă de Edinburgh, fiica lui Alfred de Saxa - Coburg Gotha, al doilea fiu al Împărătesei Victoria. Mama reginei noastre a fost Marea Ducesă Maria, fata ţarului Alexandru al II-lea al Rusiei.
Şi pe linie maternă, Mihai se trage din Victoria. Aceasta a fost o adevărată cloşcă a monarhiilor europene. Radosav mai crede că monarhia poate fi o soluţie pentru România datorită faptului că dinastiile au fost primul liant al unei Europe unite, o prefigurare a Uniunii de azi, prin natura lor de reţea, simbiotică şi rizomatică. Am mai avea nevoie de monarhie, spune el, pentru că regele este unificator, el emană doar iubire şi generozitate faţă de cetăţeni, nefiind produsul unui proces electoral adversativ, atât de coroziv în România. Radosav a încheiat în legătură cu această filieră româno-britanică: "Discursul regelui a fost de Oscar, în continuarea nunţii foarte abil înscenate a unui adevărat urmaş la tron, a Prinţului William, care, ca şi jubileul regal de la Bucureşti, reenergizează ideea monarhică. În spatele ambelor evenimente se ghiceşte un marketing dinastic măiestrit elaborat."

Ultima oră: Printul Charles vrea să salveze pădurile lui Dracula
Prinţul de Wales s-a alăturat unei campanii de salvare a "pădurilor de poveste" din România, amintind tuturor că arborele său genealogic coboară până la Vlad Ţepeş. Misterioasele păduri ale Munţilor Carpaţi, care odinioară au inspirat legendele cu vampiri, sunt printre ultimele zone de sălbăticie din Europa rămase virgine, notează The Telegraph.

29 de comentarii:

 1. Varianta asta va seduce pe multi! de ce? Fiindca oamenii sunt in asteptarea unui "salvator"! E adevarat si ca am dovedit in istorie ca nu ne putem "autoguverna"! Cred, ca indiferent de varianta, lucrurile evolueaxa in BINE!

  RăspundețiȘtergere
 2. CINE STIE CE CAUTA ENGLEZII CU ADEVARAT. O POARTA DESCHISA IN ROMANIA ACUMA CA SI-AU ATINS OBIECTIVUL INAUGURAREA COMUNISMULUI, INLATURAREA IAR ACUM PUTERE TOTALA PRINTR'UN REGE ALES DE EI

  RăspundețiȘtergere
 3. propun sa se infiinteze un campionat de fotbal anglo-roman ..sa vedem manchester united la 2sapt in romania

  RăspundețiȘtergere
 4. nu sunt mare fan de-al lui Base dar are mare dreptate, ne-am "judecat" si executat unul dintre cei mai mari patrioti si iubitori de tara (nicidecum nazist sau fascist, caci altfel nu mai apara ultima fasie din tara invingandu-i chiar pe germani) si anume....Maresalul Antonescu. Daca era asa nazist dc nu a trimis un singur evreu la Auschwitz? El chiar s-a opus de mai multe ori cererii lui Hitler de a face asta.

  RăspundețiȘtergere
 5. Controversele din istoria noastra sunt multe si e drept ca ni s-a ascuns mai mereu adevarul,ca in scoala am invatat ceva ,iar realitatea a fost alta... Mereu m-am intrebat, ce cauta printul Charles in Romania si de unde atata dragoste subita fata de pamantul romanesc...Din toate dominioanele britanice nu si-a ales niciunul in care sa-si manifeste abilitatile de mare conducator.Oare de ce tocmai Romania?Oare in toata Romania nu se gaseste o minte suficient de luminata cat sa o poata conduce???Oare in continuare acest pamant sa fie condamnat la a fi condus-fie de catre altii,fie de catre hoti si rau-voitori?Oare fii acestui popor sa fie condamnati a fi mereu slugile altora? Eu ma gandesc, ca Romania sa revina la monarhie,dupa ce Statele Unite si vor fi ales ,sau LE VA FI IMPUS REGELE...Pana atunci SA NE RUGAM DOMNULUI SA NE SCAPE SI SA NE APERE DE RELE! DAR SI NOI TREBUIE SA FACEM CEVA PENTRU ASTA-DE EXEMPLU SA FIM UNITI SI SA NU NE MAI LASAM DEZBINATI SI MANIPULATI! Ar fi un prim lucru de care avem nevoie...Poate ca indemnul imnului nostru ar trebui urmat DESTEAPTA-TE ROMANE!-nu numai din somn,ci si la minte!!!

  RăspundețiȘtergere
 6. De ce sa nu-l alegem rege pe Michael Jackson,fiindca atunci cand va reveni,va avea si mai multa notorietate si in plus,omul nu e prost deloc ba chiar dimpotriva,s-a dovedit a fi un bun manager si om de mari afaceri...

  RăspundețiȘtergere
 7. Nu inteleg de ce sunteti impotriva un rege strain , eu as fi cu totul de acord pt. ca atata timp cat Romania va fi condusa de romani .. EI VOR FURA .. nu va ajung 21 de ani de hotie pe fatza a conducatorilor nostri ? va mai trebuie inca 20 sa va convingeti ca ne trebuie conducator strain ? chiar vreti ca mizeria din tara sa continue ? chiar nu v-a place cum se traieste in UK ?

  RăspundețiȘtergere
 8. nu, chiar nu-mi place cum se traieste in uk, mai verifica netul

  RăspundețiȘtergere
 9. am impresia ca tu verifici prea mult netul .. incearca sa ajungi acolo ...

  RăspundețiȘtergere
 10. Mai oameni buni,nu intelegeti ca ei ne primesc in tara lor doar pt a face munca pe care ei nu vor sa o faca,pe care o considera dezonoranta,ca suntem desconsiderati si umiliti si de ce sa nu incercam sa ne ajutam pe noi aici in tara in loc sa ne lasam umiliti de ei...O fi bine si frumos in strainatate,dar ca aici nu va fi niciunde,oricati bani ati avea...Desi scoala romaneasca A FOST mai temeinica ca a lor motiv pt care a-au straduit sa desfiinteze invatamantul romanesc nu vedeti ca tot nu e recunoscuta si apreciata la justa valoare decat foarte tarziu si in urma multor umilinte indurate?Nu vedeti ca ne iau pana si pamantul de sub case ca sa nu mai ridicam capul?TREZITI-VA ODATA PANA NU-I PREA TARZIU SI APARATI GLIA CAT MAI AVEM CE!!!

  RăspundețiȘtergere
 11. asa sunt tratati toti emgirantii din toate rarile din europa .. nu numai in UK si nu numai romanii :) primesc joburile pe care ei nu vor sa le faca ... oameni buni .. mai iesiti si voi din tara .. mai scoateti capul de la cutie ... voi preferati sa fiti condusi de niste in hoti .. doar doar sa nu dati o sansa macar unui strain .. ca deh ... noi suntem romani ... suntem buni la toate ;)

  RăspundețiȘtergere
 12. daca lasam romania unui strain nu vor mai fi furati romanii ci toata tara pentru ca ei vreau ce avem noi nu vor nimic de la noi . Daca dam tara unui strain vom fi fantome in propria tara..acum suntem sclavi sistemului,cel mai bine este sa ne unim cei care muncesc se cunosc

  RăspundețiȘtergere
 13. nu doar de hoti e vorba, cei care muncesc au intemeiat si sustinut dacia , romania este un nume ales pentru gunoaiele facute de altii varsate pe noi, sa nu ne pierdem crezand ca suntem un popor prapadit doar pentru ca asta vedem la tv si auzim la radio non stop asta se vorbeste dar ce e frumos la noi in tara se vede pe dealuri munti campii pesteri .. hotii nostri nu fura din mine .. asteptati sa fie rosia montana roma part 2 cand neau luat 5000 de tone de aur in schimb la armata acuma in schimb la un scut anti racheta care nici nu va fi anti rachetelor lor etc.

  RăspundețiȘtergere
 14. toti astia care conduc lumea bancherii si familia regala britanica si nu numai au in desfasurare un plan de sute poate mii de ani de a prelua controlul populatiei intregei planete. Printul asta charles este unul dintre cei importanti intre astia si ce se intampla acum cu asa zisa lui dragoste fata de romania nu prea miroase a bine, face cu siguranta parte tot din planul asta,e naspa dar vom vedea,astia toti vor sa ne controleze pe toti ca niste roboti si deja sunt aproape spre finalul planului lor..... care vrea sa afle mai multe uitativa http://www.youtube.com/watch?v=X_WJDPjIpl8

  RăspundețiȘtergere
 15. si daca ar vrea sa ne controleze ca pe niste roboti .. nu ar putea faceo pentru ca ne apara pacalicii nostri de presedinti ? sau ? what is your point ? Ati luato randeaua cu toti ...

  SA VA INTRE BINE IN CAPATANILE ALEA GOALE .. UN REGE STRAIN AR FI FOARTE BENEFIC PT ROMANIA . Incetati cu porcariile gen : " Asta vrea sa conduca Romania pt ca astea sunt planurile Illuminati" si alte porcarii de genu, sunt o tara mica , economie inexistenta , putere armata de asemeni inexistenta .. pe scurt nu avem cum sa facem intr-un fel sau altul din planurile NWO . Daca se face ceva .. se face peste capul nostru , nu avem nici o putere de decizie .

  RăspundețiȘtergere
 16. mai oameni buni cind a venit carol in romania pentru a prelua puterea a intrat in noroi pina la genunchi si la scos un ajutant de al lui apoi inainte de al doilea razboi mondial exportam locomotive in toata europa leul era mai puternic ca dolarul bucurestiul se numea micul paris asta nu au facuto comunisti ei au stricat totul toti eroi nostri mari oameni ai tari ún ,mihai un cuza un tepes etc au vrut ceva pt tara in schimb iam lasat sa nii omoare alti sau iam exilat deci cei ce scriu contra sigur sint cu iertare spun mostenitori ai celor ce au facut aceste rele romaniei noastre da este bine cu monarhie pentru ca atunci votezi doar primul ministru nu til alege tov presedinte trezitiva fratilor regele este cel mai bun afacerist pentru ca orice tara stie ca un cantract cu el este valabil toata viata in schimb cu tov presedinte 4 ani daca vor sa te distruga te distrug ia doua minute ne urca inflatia si gata dar cine vrea asta sint proprii nostri guvernanti atat le doresc la aceste hienne lor si familiilor lor ce ei iau dorit tarisoarei asteia dumnezeu sa le de lor un roman din spania care isi lasa sudoarea in alta tara din cauza hienelor mitica ma numesc dumnezeu sa ne ajute

  RăspundețiȘtergere
 17. un rege este mai bine dar cand au existat regi adevarati ei au fost alesi dupa cum se remarcau in lupta si dupa comportamentul lor de oameni de incredere. Un rege ales de o tara care nu a facut ce facem noi adica noi sedentari ei cotropitori.Ce credeti ca vor sa faca daca asta este cazul? si la urma urmei depinde de rege daca asculta de ei sau nu.Ce alianta cu ei tre sa faca acel rege ca sa ii fie frica de ei mai mult decat de popor sa vanda poporu. fara alianta acea nu va fi ales la putere deci e greu de crezut ca va fi mai bine daca punem speranta intr;un om azi.

  RăspundețiȘtergere
 18. zi daca astazi suntem peste tot nu pentru ca cotropim ci pentru ca suntem respinsi financiar, psichologic in mod sistematic din tara, impoisibil sa nu fie intentionat din alta sursa ca toti romanii din strainatate le e dor de tara dar putini vor sa revina.

  RăspundețiȘtergere
 19. ~`Antonescu nu era de al nostru sa lasat pacalit de bani si putere.Noi facem munca, noi suntem puterea iar am fost vanduti comunismului de acel om care a pus pistolul la cap unui rege. Sa faca asta nu trebuie el sa fie instruit din alta parte decat romania care era condusa de rege? Si puterea ce a urmat rapid sa instalat deci imposibil sa nu fie planuita cu ani inainte.. este lasitate si cei care au suferit in acel sistem care sunt traumatizati pe viata o stiu bine, a dat o imagina frumoasa prin sclavie fortata cu blocuri strazi si oameni care se parasc unii pe alti pentru castig si pierderi de libertate.

  RăspundețiȘtergere
 20. planuri,conspiratii,;;toti ne vror binele;; oare?vror onducerea? de ce???transilvania-muntii rominiei--undei adevarul? vror sa

  ne arate ca se trag din stramosii nostrii,posibil?! dar ce-ar fi sa ne intoarcem mai in urma. oare ce sa-r descoperii? cine au fost adevaratii stramosii ai rominilor- ce spun descoperirile arheologicee- cine au fost adevaratii locuitori ai acestor meelaguri frumoase si bogate pe care multi doresc sa le stapineasca si conduca. pt binele lor si pt ei nu pt noii-nu incercati sa va pacalit crezind ca ne vror binele -nu se gindesc si nu se vor gindii la noii rominii --ce vror ei e acest pamint acest loc sfint. in numele si singele lui yahshuah dumnezeu tatal cel sfint si atot puternic sai opreasca si sa le dejoace planurile lor ori care ar fii ele amin halleluyah. nu-s de acord cu; crede si nu cerceta;dar sustin,;crede si vei avea;ce vrem noi cei care ne-am nascut pe acest; meleag ;cei-ai caror stramosi si au dat viata pt aceste meleaguri -paaminturi-si nu uitati ce am invatat de la un mare conducator si aparator al lor. NU SINT ALE NOSTRE- CI A URMASILOR NOSTRII--CE VOM LASA/? COPIILOR NOSTRII ?CE MOSTENIRE/?LIBERTATEA ;CAPATATA'' IN 1989?????LASA;DEDORIIT; CINEVA SCRIA INAINTE-DESTEAPTATEA ROMINE-NU DOAR DIN SOMN-CI SI LA MINTE- NU VA MAI LASATI CONDUSI'MINTAL''

  RăspundețiȘtergere
 21. traiesc in uk cu familia de 3 ani .daca vreti o sa va povestesc cum e cu scoala aici pentru ca fiica,mea a inceput scoala aici acum 3 ani.dezastru.totul e de o putreziciune de nedescris.sant oameni la 20 de ani caree nu stiu sa citeasca......in scoala se vine cu paduchi.trebuie sa.mi controlez copilul de fiecare data cand vine sa vad daca nu cumva a luat.cei care traiesc aici stiu.o mizerie morala mai mare nu exista nicaeri pe pamant.si nu numai morala.fac baie o data pe luna de frica sa nu vina factura la apa si curent mult,dar in schimb dau pe bautura ultimul ban.atatea fete si famei bete pe strada cred ca nu exista nicaeri in lume.si nu vorbesc din filme,traiesc aici si vad asta zilnic.nu ai mai ridicati in slavi ca sant cei mai inculti zegosi si depravati oameni de pe pamant.

  RăspundețiȘtergere
 22. asta chearles in traducere sharla, este cel mai vestit dintre toti reptilienii ce conduc aceasta lume... imbecilii nu au decat sa se duca in anglia sa-i slugareasca dc simt nevoia... refuzsa cred ca o reptila e urmasul unui domniot viteaz ca Vlad care tot iei i-au pus numele de Dracula, el nefiind cu nimic mai sangeros decat ceilalti domnitori ai vremii lui si n-a varsat niciodata sange nevinovat. astia pur si simplu vor sa ne suga de tot

  RăspundețiȘtergere
 23. aceasta tara s-a numit DACIA !Iar locuitorii sai s-au numit DACI!Si ei aveau rege.Si ei erau cei mai harnici si mai viteji dintre traci! Alte rase au venit la furat si s-au bagat intre noi sa ne dezbine.Si au reusit.Atentie la cine va da sfaturi!

  RăspundețiȘtergere
 24. Incredibil cum un site care si-a facut reclama pe CANCAN are acum asa multi vizitatori.

  RăspundețiȘtergere
 25. DOVADA CA SUNTEM DACI ESTE LA NOI IN INIMA SI NICI UN ALT POPOR NU SE POATE ASOCIA IN NICI UN FEL CU NOI DACA NU SUNT CA NOI.PANA LA URMA NICI NUMELE DACIA NU ESTE MAI MARE DECAT CEA CE AM INVATAT NOI DE LA DUMNEZEU SI AM PURTAT CU NOI AM TRANSMIS IN CONTINUARE, CEA CE ESTE BUN.|

  RăspundețiȘtergere
 26. Oare chiar au decis cei ce tin fraiele lumii (mai bine zis sforile }sa -si incoroneze odrasla in Romania ? ...sau presedintele nostru iubit tine neaparat sa nu ne uitam la noi in ograda mai bine zis la tampeniile pe care le face el si partidul lui.Dar sa zicem ca UK are nevoie de Romania ,Bulgaria sa insemne asta ca cei din umbra ies in fata ?Dar pe noi nu ne intreaba nimeni ,nu trebuie sa votam ? Si ma gandesc ca inca avem creier si ceva coloana vertebrala (care avem )care nu are se va lasa atras de cadourile facute de partidele noastre ,numai daca nu ne se impune asa ceva ,dar ma indoiesc .Parerea mea este sa ne iubim in continuare DACIA noastra si poporul ei cu relele si bunele lui si sa ne dam seama ca schimbarea trebuie sa o facem noi (si sa se tina cont de asta )si pt noi sa ne creem o soarta mai buna ,Creeatorul ne-a dat o tara bogata si sunt sigura ca va veni ziua in care noi vom sti sa beneficiem de bogatiile ei .Sunt foarte bucuroasa sa vad pe acest sait (pe care-l vizitez de 6luni)ca tot mai multi oameni isi descopera patroitismul si il manifesta deschis e o mare realizare suntem tot mai multi si sper sa vina ziua cand vom spune STOP ne vrem tara si viata inapoi.

  RăspundețiȘtergere
 27. Eu nu citesc CANCAN,dar tot ce am gasit aici pe blog se leaga cu ce stiu si am citit inca de acum 30 de ani si -ghiciti ce-lucrurile chiar se intampla in realitate!Numai ca suntem atat de inchisi la minte ca nu vedem pe ce lume traim!Ma vad insa nevoit sa dau dreptate cuiva pe care nu-l simpatizez din cale-afara(ca sa nu spun ca DELOC)care spunea o data ca ,,pic cu pic se face lac!"Daca ne-am uni fortele poate am mai rezolva ceva...Tara asta a ajuns de izbeliste din cauza noastra,datorita faptului ca nu am sprijinit niciodata pe cei ce si-au cerut drepturile, fiindca nu am fost in cauza,doar ca si randul nostru a venit mai repede decat am fi crezut si ne aflam cu totii acum in aceeasi galeata...DESTEAPTA-TE ROMANE!!!

  RăspundețiȘtergere
 28. Din cate am citit intr-un art. anterior, despre familiile iluministe care conduc intradevar destinul omenirii , (in nr de 13), casele regale, inrudite, fac parte dintre acestea. In aceste conditii, daca este real , poate acesta este scopul,de a influenta si mai mult o tara ortodoxa, dar daca e asa , atunci nu este bine pentru noi.

  RăspundețiȘtergere
 29. Cine a fost si a locuit o vreme in Anglia,va poate spune adevarul(ma refer la cei care s-au integrat in societatea engleza la un nivel mai ridicat, nu la cersetorii si cei care accepta orice plata si conditii). In universitatile de top varfurile sunt din Romania, japonia, india, etc La inginerie tot est-europenii si asiaticii tin fruntea, vest-europenii sunt mai mult pe umane pentru ca tehnica presupune munca multa. Betiile studentilor englezi si orgiile se tin lant, iar asazisa lume buna nu facerabat de la asa ceva. Am vazut seara in parcuri fete tinere bete facand din picioare ca tigancile. Vinerea dupa amiaza in metrou 1/2 este deja beata, iar 1/4 e pe cale sa se imbete. Cand incerci sa porti o discutie intelectuala, cei prezenti fac ce fac si ajung la discutia de baza sexul. Distractia aici incepe cu mersul la bar sau in cluburi unde drogul si bautura sunt la ele acasa. Mass-media promoveaza acelasi tip de persoana decazuta ca si in Romania. Coruptia exista si aici dar este mai ascunsa( Colegii mei de bani gata mi-au relatat multe in acest sens). Posturile cheie in companii sunt luate tot de beizadele dar se mai adauga si consilierii sau directorii care stiu meserie pentru a nu se duce compania la vale (spre deosebire de romania). Salariile sunt mari, fata de RRomania, dar cei care au astfel de bani nu se bucura de ei ,pentru ca daca vrei sa-ti pastrezi un post bun ziua de lucru se incheie noaptea, iar de concediu de boala sau altele nu poate fi vorba ca intotdeauna exista un candidat la panda sa-ti ia locul si uite asa nu esti acasa cand copilul creste, cand este nevoie sa-l educi, pierzi legatura de familie, intalnirile cu sotia sunt ca intalnirile de afaceri scurte si la obiect, copii ti-i educa mass-media (asa cum doresc cei ce ne conduc si cei ce ne iau banii) si asa ajungi la o varsta si te intrebi cu ce ti-a imbunatatit tie viata statul intr-o tara ca Anglia ? Cand visez despre Romania ma gandesc la o tara cu oameni uniti , la familii bine inchegate , la copii educati cu valori morale bine alese , la un stat creat si condus in spiritul acestor valori Dea Domnul ca macar copii nostri sa apuce un stat ca in visul meu. Si inca ceva, eu spun cu mandrie ca sunt roman,Lumea te judeca si dupa modul in care tu insusi te privesti . Daca tu iti blamezi tara ce astepti de la straini? Toti spuneti tara de rahat, popor de rahat dar voi va intrebati ce ati facut ca tara aceasta sa nu fie asa? Mi-a placut un discurs al lui JFK, pe care il adopt si pentru romani si Romania: Nu va intrebati ce poate sa va dea tara voua ci vedeti ce puteti sa-i dati voua tarii.Decat5 sa ne plangem sa ne unim si sa incercam sa schimbam ceva. Dpdv as dori ca FMI sa plece din Romania.Unde au fost au adus doar dezastru si au inrobit financiar oamenii. Sunt un organ al nenorocitilor ce ne conduc> Sa-l ia si pe acolitul de la BNR

  RăspundețiȘtergere