12 octombrie 2011

Yahoo este acuzat că blochează mesajele manifestanților mișcării de protest «Occupy Wall Street»


Yahoo este acuzat de cenzurarea e-mail-urilor manifestanților mișcării de protest ”Occupy Wall Street” („Ocupați Wall Street-ul”) din New York, după ce numeroși utilizatori ai Yahoo au postat o serie de filmulețe pe YouTube prin care au demonstrat respectiva cenzură. ”Occupy Wall Street” este o formă de protest continuă și non-violentă care a început sâmbătă (17 septembrie 2011) în districtul financiar din sudul Manhattan-ului. Manifestanții protestează, printre altele, împotriva puterii financiare a corporațiilor asupra politicii americane și împotriva absenței urmăririi penale a celor implicați în aceste manipulări financiare.
Organizatorii urmăresc să antreneze demonstrații publice în Piața Tahrir din Cairo și din unele capitale europene, însă deocamdată demonstranții au fost puțini la număr.
 
După cum se poate observa în filmulețele postate pe YouTube, Yahoo a blocat mesajele care conțineau adresa „occupywallst.org”, site înființat de protestatari.

Mesajul de eroare care apărea în urma tentativelor de a trimite un astfel de e-mail spunea: „Mesajul dumneavoastră nu a fost trimis. În contul dumneavoastră a fost detectată o activitate suspectă. Pentru a proteja contul dumneavoastră și pe utilizatorii noștri, mesajul nu a fost trimis. Dacă această eroare persistă, vă rugăm contactați serviciul de clienți Yahoo pentru asistență. Ne cerem scuze pentru inconveniență.”

Filmulețele respective arată cum utilizatorii pot trimite mesaje ce conțin diferite alte adrese web fără niciun fel problemă.

Tentativele anterioare ale celor de la Yahoo de a cenzura e-mail-uri în China au întâmpinat critici dure din partea activiștilor pro-democrație. În 2001, activiști chinezi au fost arestați și condamnați la 10 ani de închisoare pentru trimiterea de mesaje anonime către o listă de adrese de internet, pe care Yahoo, sub presiunea guvernului chinez, în cele din urmă le-a blocat. Cu ajutorul Organizației Mondiale pentru Drepturile Omului, doi activiști de pe internet au dat în judecată compania Yahoo sub acuzația de încurajare a maltratării scriitorilor pro-democrație, prin furnizarea de informații către guvernul chinez care să ajute la identificarea lor.

Thinkprogress.org”, o grupare liberală, a declarat că a monitorizat serviciul de e-mail al Yahoo și că „a reușit să trimită mesaje conținând expresia «Occupy Wall Street», precum și adresa respectivă de internet, către anumite conturi de Yahoo. De pe alte conturi, însă, mesajele sunt în continuare blocate de către Yahoo.”
Pe conturile lor de Twitter, cei de la Yahoo au spus că eroarea a fost „neintenționată”  și s-a datorat filtrelor de spam. 
 
P.S.   Stiu ca in ultima vreme am postat mai putin dar trebuie sa intelegeti ca nu am atat timp cat mi-as dori eu sa petrec pe blog.Ganditi-va ca am si eu viata personala de care trebuie sa ma ocup (servici,familie).
Sunt perioade cand am mai mult timp si perioade cand abia am timp sa dorm.Doar stiti si voi ce viata zbuciumata avem in Romania si.....Cam atat am avut de spus pentru cei care imi reproseaza ca postez putin.

4 comentarii:

 1. Hello, eu iti multumesc ca poti, chiar si asa putin, sa mai scrii/postezi cate ceva aici.O zi cat mai senina si mai putin agitata .Raluca

  RăspundețiȘtergere
 2. Te asteptam sambata in Piata Unirii :).

  RăspundețiȘtergere
 3. Hait dar ce credea-ti ca nu exista politia internetului ? Chiar si la noi in Romania de cate ori am scris ceva despre madam "EUROPA" nu mi s-a publicat comentariul deci... Parerea mea este ca atunci cand ne-au dat voie sa folosim internetul ei erau deja pregatiti sa intervina , ca doar nu l-au pus in functiune pt binele populatiei, desi am descoperit o sumedenie de informatii ,am ajuns la concluzia ca multe dintre ele trebuiesc filtrate ,gandite si abia apoi luate in seama .

  RăspundețiȘtergere
 4. Da, cu toata multitudinea de informatii pusa la dispozitie,internetul este un mod de supraveghere si un mod de a sti cum gandeste lumea-sau o parte a ei...Si-au luat si masurile preventive,asa cum am constatat,de altfel...Oricum,eu MULTUMESC pentru toata stradania de a ne mai deschide mintea!

  RăspundețiȘtergere