31 octombrie 2011

Lumea in anul 2100: orasele vor deveni tari. Ce resurse vor disparea si cum va arata viata pamantenilor

Astazi s-a nascut pamanteanul cu numarul 7.000.000.000. Natiunile Unite avertizeaza insa ca populatia Terrei se va dubla pana in 2100 si va ajunge la 15 miliarde de oameni. Expertii spun ca este urgent nevoie de masuri care sa limiteze aceasta crestere si sa salveze astfel resursele planetei.


 Lumea in anul 2100: orasele vor deveni tari. Ce resurse vor disparea si cum va arata viata pamantenilor
Deja lumea este lovite de saracie, de foamete, de lipsa de resurse, de o urbanizare in continua crestere si de schimbari climaterice daunatoare.

Vom fi condamnati la esec sau vom reusi sa supravietuim?  Iata cum vad cei de la Business Insider lumea peste 90 de ani, luand in calcul un raport ONU.

80% din populatia lumii va trai la orasO urbanizare crescuta va fi una dintre principalele cai prin care planeta va incerca sa sustina 15 miliarde de oameni. Vor aparea foarte multe orase noi, ba mai mult, mega-orasele (cu o populatie de peste 20 de milioane) vor fi ceva obisnuit. Posibili candidati la titulatura de mega-oras: Beijing, Delhi, Jakarta, Mexico City, Mumbai, São Paulo si Shanghai.

Vor aparea cateva sute de noi limbi straineIn acest moment, in intreaga lume se vorbesc peste 7000 de limbi straine. Cele care vor fi vorbite de putin oameni se vor pierde in timp, iar engleza va deveni oficial cea mai folosita forma de comunicare de pe planeta. 

22, 3% dintre oameni vor avea cel putin 65 de aniVa fi o crestere uriasa, cu pana la 7,6% in 2010. Povara tinerilor de a-i sustine pe cei batrani va fi mai grea ca niciodata. 

Cea mai mare crestere a populatiei se va inregistra in tarile in curs de dezvoltare, mai ales Africa Populatia Africii va numara 3,6 miliarde de oameni in 2100, fata de 1 miliard in 2010. Schimbarea demografica si cele geopolitice ulterioare vor fi importante, in contextul in care sunt 5 africani din zona sub Sahariana pentru fiecare european. Alte regiuni vor avea parte de cresteri mai lente. De exemplu, populatia Americii va ajunge undeva la 478 de milioane fata de 311 milioane.


Speranta de viata va fi undeva in jurul varstei de 81 de aniIn zilele noastre, aceasta se situeaza la 68 de ani. Raportul ONU nu ia in considerare insa posibilitatile imbunatatirii sperantei de viata pe seama cercetarilor din ingineria genetica, a nanomedicinei sau a cresterii exponentiale a inteligentei. De asemenea, nu ia in calcul riscuri precum invazii ale extraterestrilor sau pandemii.

O crestere a populatiei inseamna o criza alimentaraExista deja 925 de milioane de oameni afectati de foamete. Cresterea populatiei nu va face decat sa mareasca numarul celor care nu vor avea ce mananca, iar incalzirea globala ne va impiedica sa luptam cu toate fortele impotriva acestui fenomen. Temperaturile din ce in ce mai ridicate vor scurta sezoanele productive in regiunile tropicale și subtropicale, riscul de seceta ajungand astfel la un nivel foarte ridicat. Recoltele de orez se vor reduce cu 20 - 40 %. Din nefericire asta inseamna ca sute de milioane de oameni vor trebui sa caute alte surse de hrana, caci inevitabil cele traditionale vor disparea.

Recifele de corali ale lumii si delicatele ecosisteme pe care le gazduiesc s-ar putea dezintegraSe asteapta ca dioxidul de carbon sa atinga nivelul de 560 de parti/milion pana la sfarsitul secolului. Peste 9000 de recife de corali din intreaga lume vor fi distruse. Pe langa faptul ca-ti bucura ochiul, recifele reprezinta casele a mii de specii de pestii si a altor vietuitoare marine. Abilitatea recifelor de corali de a se regenera va fi compromisa de nivelul de aciditate al apei, dar si de temperaturile prea mari.
 
Consumul de petrol, gaze naturale si carbune va ajunge aproape de zero
Aceste surse de energie vor disparea, mai ales la rata noastra de consum. Gazul va avea cel mai mare declin. Energia regenerabila si hidroenergia vor fi tot mai folosite si vor deveni principala noastra sursa de energie pana in 2100 si chiar dupa. 

O piata mobila, mult mai talentata, va insemna mai putina omogenitate in tari precum Japonia si China
O lume din ce in ce mai globalizata va insemna ca tot mai multi oameni isi vor duce talentele in strainatate, trecand granite pentru a gasi oportunitati si mai bune. Diversitatea va deveni tot mai comuna in tari care acum o omogenitate etnica. Statele si orasele care nu vor merge dupa talente globale vor pica. 

Somajul va fi o problema uriasa in viitor


sursa ; incont.ro 

8 comentarii:

 1. Aici atenţie, pentru că aceşti aşa-zişi experţi vor să ne inducă IDEEA FALSĂ că suntem prea multe fiinţe umane pe această planetă. S-a demonstrat că Terra poate hrăni un număr mult mai mare de oameni decât cei care trăiesc în prezent.
  Ceea ce urmăresc ei de fapt, altfel spus "elita" satanică mondială, este să reducă populaţia, prin genocid (războaie, vaccinuri, alimente modificate genetic, radiaţii electromagnetice, etc.), până la 1 miliard de persoane, acesta fiind numărul maxim pe care ei îl pot controla şi manipula fără probleme. Se spune de altfel că în momentul în care se va atinge cifra de 7 miliarde de oameni se va depăşi un prag, ceea ce va permite un salt de conştiinţă, iar "elitei" îi va fugi pământul de sub picioare (la figurat dar şi la propriu)... Ceea ce a şi început să se producă! (Căutaţi despre Benjamin Fulford de exemplu!).
  Nu întâmplător asociază ei atingerea acestei cifre cu data de 31 octombrie, altfel spus cu sărbătoarea satanică a Halloweenului!
  Solis România

  RăspundețiȘtergere
 2. apropo de "suprapopularea" terrei , recomand sa pui pe site si documentarul Iarna Demografica.

  RăspundețiȘtergere
 3. din punctul meu de vedere suntem prea multi prosti si meritam sa ne reduca astia

  RăspundețiȘtergere
 4. da,dar fiecare prost are dreptul la viata

  RăspundețiȘtergere
 5. Doua intrebari am pt stimatul ,,anonim" de la 1noe,1,14:Ce ati facut domnia-voastra ca sa nu fie asa? Si a doua:Ce-ar fi sa se inceapa reducerea populatiei cu cei ce au pareri similare cu a domniei-voartre???tot un anonim

  RăspundețiȘtergere
 6. In Apocalipsa de Ioan scrie de 4 calareti:

  Primul calaret este pe cal alb si are un arc in mina , si seamana cu un "B"- Bonaparte Napoleon, primul antihrist.

  Al doilea calaret este pe cal rosu si semnifica cele doua Razboaie Mondiale f. singeroase.

  Al treilea calaret e pe cal negru cu balanta in mina si semnifica perioada care traim noi azi , in care banul face legea "Banul este Dumnezeul oamenilor rai"

  Al patrulea calaret este pe cal galben si semnifica Moartea, al Treilea Razboi Mondial care a si inceput deja in unele tari si va fi pe tot globul Pamintesc.

  Oameni buni ghinditiva serios la sufletele voastre, fiti adevarati crestini si nu va vindeti celui Rau, nu mai faceti comentarii ateiste.

  Doamne ajuta !!!

  2100 este pentru acei credinciosi, care vor supravetui dupa razboi !

  RăspundețiȘtergere
 7. http://www.youtube.com/watch?v=DomRlAuMaV8

  RăspundețiȘtergere
 8. Planeta are destule resurse si ar putea hrăni si 20 miliarde de oameni. Dar cel mai mare dusman al omului este omul. Dacă ar exista întelegere si pace între popoare, dacă deserturile ar fi transformate în cîmpii si dacă nu s-ar mai face risipa inutilă ce se face acum (de exemplu, pantofi de mii de $ aruncati după numai o seară) ar fi loc pentru toată lumea si fără foamitiii si fără suferintă.

  RăspundețiȘtergere