31 octombrie 2011

”Cele zece operaţii pe creier deschis”

Un lingvist nord american, Noam Chomsky, a concretizat, într-o formulare pe înţelesul tuturor, cele zece manipulări generale pe care se bazează democraţia occidentală. El le numeşte strategii ale diversiunii, concepute  pentru a confuziona şi deturna atenţia mulţimilor americane de la manevrele claselor politice şi finanicare, dar sunt, de fapt, diversiuni cu aplicaţie mondială. Procedura de bază e preluată de la
prestidigitatori, care îşi fac treaba canalizând atenţia publicului în direcţii false. Iată cele zece reţete:

1. Să distragi permanent aten­ţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte mi­no­re, dar cu mare impact emo­ţio­nal. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate.

2. Să creezi probleme grave, care angajează masiv opinia pu­blică şi tot tu să vii cu soluţii. Un exemplu: să favorizezi violenţa urbană şi apoi să vii tot tu cu gu­ver­narea providenţială care sal­vea­ză naţiunea în temeiul legilor re­presive cerute de popor, cu pre­ţul limitării libertăţilor democratice.

3. Să aplici treptat toate mă­su­rile dure. Ceea ce ar duce la miş­cări populare, dacă se aplică într-un singur pachet şi dintr-odată, de­vine suportabil, dacă e livrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.

4. Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu
ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.

5. Să te adresezi mulţimilor ca şi cum toţi oamenii au o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre o gândire infantilă care nu face relaţia dintre cauze şi efecte.

6. Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manevrat.

7. Să ţii poporul în ignoranţă şi în satisfacţii ieftine, dar multe. Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ide­al de a tâmpi lumea şi a o controla.

8. Să încurajezi financiar me­dia, aceea care îndobitoceşte pu­bli­­cul şi-l ţine legat de emisiuni şi se­ria­le vulgare ce trag inteligenţa în jos.

9. Să stimulezi simţământul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Omul care nu mai are îndemnul să se revolte, devine turmă şi e uşor de controlat.

10. Să apelezi la toate cuceri­rile ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp să le discreditezi prin media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.

7 comentarii:

 1. Mulţumesc! Este extraordinar acest articol.
  Şi, pentru a constata cum aplică ei, "elita" satanică mondială, aceste strategii (în principal cu ajutorul presei, pe care o controlează aproape în întregime) vezi spre exemplu site-ul românesc de "ştiri" Hotnews...
  Solis România

  RăspundețiȘtergere
 2. Eu cred ca la,,scoala"asta si-a facut ,,ucenicia"-atat ,,d-l"BASESCU, cat si intreaga clasa politica!DAR BASESCU E DE DEPARTE TATICUL LOR!!!Este exact ce se petrece azi in Romania...

  RăspundețiȘtergere
 3. Pai noi romanii traim toate astea de 20 de ani ,punct cu punct ,n-au sarit nici macar unul .Multumesc pentru postari e interesant .

  RăspundețiȘtergere
 4. Articole interesante.Si totusi.....NU BASESCU ESTE VINOVAT DE SITUATIA ACTUALA CI.....SATANICII ALIAS MASONII. Ei, care nu cred in Dumnezeu ci in satana.Dar sfarsitul lor se apropie.Lacomia dupa averi si bani, minciuna care-i caracterizeaza, ii va trage catre sfarsit. DOAMNE AJUTA POPORUL ROMAN SI INTREAGA LUME.TU DOAMNE ESTI STAPANUL TUTUROR, NOI IN TINE CREDEM. AMIN!

  RăspundețiȘtergere
 5. @anonim 11.40
  De unde stiti sau ati verificat daca Basescu este mason si natura relatiilor sale cu aceasta organizatie ?

  RăspundețiȘtergere
 6. Daca nu avea afinitati cu aceste organizatii nu ajungea unde a ajuns si nu putea sa faca cate a facut-incepand cu vanzarea flotei si sfarsind cu traficul de arme de care,fiti convinsi-nu este de loc strain...

  RăspundețiȘtergere
 7. Mda si Bă_siescu si haita lui (PDL-eu) cunosc smecheriile astea, la fel si Rothschild-ii, si toti iluministii.

  RăspundețiȘtergere