12 octombrie 2011

CABALA SI MAGIA

Principiile masonice, fundamentele mistice al francmasoneriei, sunt imprumutate din Vechiul Testament, Talmud si Cabala. Spre exemplu: Cabala a furnizat sceptrul lui Solomon, steaua lui David, simbolismul numerelor si tot astfel faimosul arbore al lumii, obârsia celor trei lumi masonice: Intelepciunea, Frumusetea si Forta. (General Erich Ludendorff; Vernichtung der Freimaurerei durch Enthullung ihrer Geheimnisse. München I927).
Intrucât Cabala, aceasta filosofie religioasa a poporului iudaic, formeaza si filosofia franc-masoneriei, sa vorbim putin despre ea.

Kabala sau Cabala. - Cuvântul neo-hebreu gabala (de la gibbel, a primi) inseamna: receptare, primire a unei invataturi date, predate de cineva, ceea ce echivaleaza cu "traditie".
In afara de masonerie mai sunt si alte secte religioase care isi au originea in Cabala. In aceasta privinta Arhiereul Galaction Cordun are un valoros studiu intitulat: "Cum s-a manifestat iudaismul in propaganda adventista".

Publicistul francez Denis Saurat, publica o serie de studii asupra poeziei filosofice moderne, sub titlul: "Literatura si Ocultismul" (ed. Rieder Paris 1929). La pag.87 a acestui studiu exista un interesant capitol "Cabala", in care se invedereaza clar influenta iudaismului asupra gândirii laice contemporane.
..."In timpul Renasterii si in secolele urmatoare, Cabala se prezenta spiritelor europene printr-un echivoc. Ea atrage pe crestini pentru ca este un curent izvorât direct din VechiuI Testament, pentru ca e un comentariu facut de poporul ales (evrei) din cartile sacre, incredintate poporului ales (evreiesc) si cu aprobarea unora din Papi chiar s-a facut acestui comentariu reputatia ca ar fi favorabil ideilor crestinis-mului. Pe de alta parte, Cabala poate servi de asemeni dusmanilor crestinismului: pen ru acestia, ea este "adevarata" explicatie a doc-trinelor Bibliei, iar Crestinismul nu-i decât o deformare a Bibliei."

Iata cele 4 teme principale ale Cabalei (pag.89):
1. Ideea ca Dumnezeu e o putere inaccesibila si totusi el este materia Universala din care-i facuta lumea;

2. Conceptia legii prezentei ambelor sexe pretutindeni in creatie dupa care, deci, orice lucru din existenta este in acelasi timp si masculin si feminin.

3. Ideea ca in Dumnezeu si in orice categorie de fiinte din Creatie exista simultan binele si raul.

4. Teoriile reincarnarii, speculate in faimoasa carte ebraica Zohar.
Si de ce au cautat francmasonii sa influenteze literatura si spiritele prin Cabala? Raspunsul il da Saurat, in lucrarea amintita, pag.179; pentru ca "poezia filosofica" face o critica a religiei dintr-un punct de vedere le-gitim: cel artistic (pag. 182). Prin urmare, influenta Cabalei tinde sa sla-beasca religia crestina, iar maestrii masoni li-centiati in Cabala si doctori in Stiintele Oculte, pervertesc formatia spirituala a cresti-nului prins in loja masonica si condus pe alte carari decât ale Domnului. Sunt foarte multi masoni români, licentiati in Cabala si doctori in Stiintele Ermetice (O-culte), in acelasi timp si conducatori de loji teozofice, care departe de a se inspira din adevarurile eterne ale crestinismului, sunt sub puterea directa a Cabalei iudaice.

Cabala este o doctrina periculoasa, prin aceea ca deruteaza actiunea rectilinie a facul-tatilor umane prin erotism si sexualitate.
Rezultatul studierii si aplicarii Cabalei a dat nastere masoneriei, creându-se apoi subloji ma-sonice mixte, in care se practica in modul cel mai degradant cultul Venerei... si chiar magia neagra, care este o caricaturizare a Sfintei Taine Euharistice.
Francmasoneria, pe lânga invataturile insusite din Cabala, isi mai insuseste invataturile din magia neagra.
Unul din marii maestri ai magiei moderne, francmasonul Eliphas Lévy (preot catolic apo-stat) scrie in lucrarea sa: "Dogme et Rituel de la Haute Magie" Paris I854: "Toate Asociatiile Masonice datoreaza Ca-balei secretele si simbolurile lor".
Iar in "Manualele de Instructie Initiatica" francmasonul Osvald Wirth, in capitolul inti-tulat "Premiers elements de Philosophie initia-tique", reda câteva din invataturile ridicole si caraghioase ale magiei negre. Osvald Wirth, ca si fratele lui intru Lucifer, Eliphas Lévy, recunoaste ca: "Simbolismul masonic concorda cu Cabala in ceea ce are esential". (pag. 33)
Ca sa cunoastem in fond masoneria, trebuie sa stim ce este magia, care este un element constitutiv ca si Cabala din filosofia francma-soneriei. Citind cartea lui Eliphas Lévy invatam ca magia nu-i decât o filosofie care cuprinde misterele religiilor pagâne din antichitate si se gaseste in Cabala evreiasca si in Talmud.

Lucrarea lui Eliphas Lévy - "Dogme et Rituel de la Haute Magie", demonstreaza ca magia e constituita din mai multe parti.
1. Prima parte e Stiinta celor douasprezece
Numere si a celor douazeci si doua de Litere ale alfabetului ebraic. Toate aceste semne grafice (inventate de oameni), au primit câte un simbol cabalistic si au fiecare o semnificatie mai mult sau mai pu-tin abracadabranta. Pâna si Dumnezeu (Iehova, Marele Arhitect), când a creat Universul... s-a servit de semnele francmasone, scrise pentru pri-mele trei grade ale francmasoneriei: "Livre de l'Apprenti, du Compagnon, du Maitre".
Restul magiei e rezervat gradelor superioare din ce in ce mai initiate.

2. A doua parte a filosofiei diavolesti e arta de a ghici viitorul, prin diverse mijloace ca: ghiocul, apa, drojdia de cafea, liniile mâinii (chiromantia), somnambulism, etc. si mai ales prin "tarot" (adica prin carti de joc cu simbolistica magica). De altfel, in antichitate, preotii templelor, augurii, auspicii, etc., aveau ca misiune sa pre-vesteasca viitorul.

3. A treia parte e Astrologia - care dezvaluie soarta oamenilor, sau "horoscopul", prin raportare la pozitia planetelor in momentul nasterii.

4. A patra parte a acestei stiinte oculte e Alchimia - care admite si astazi ca elemente fundamentale ale Naturii: Pamântul, Apa, Aerul si Focul. Unul din scopurile Alchimiei era sa transforme materia bruta in aur pur.

5. A cincea parte e Necromantia, sau evocarea mortilor - in locul carora se prezinta diverse spirite inferioare care prezic Viitorul sau descopera ce ascund ei. Necromantia se practica si astazi in cadrul sedintelor de spiritism.

6. A sasea parte e Magia Otravurilor, -care prepara prafuri si bauturi fermecate ca "aqua tofana", ce produce o moarte rapida.

7. A saptea parte e Vrajitoria, care consta in fabricarea unei papusi de ceara - ce se numeste vraja sau facatura - si care-l reprezinta pe cel care urmeaza sa fie vrajit. Vrajitorul ia aceasta vraja si - dupa ce o consacra Diavolului, prin evocari si formule magice - o inteapa cu un ac, la nivelul inimei sau in pântece si, peste putin timp, cel astfel vrajit moare subit. In aceeasi categorie intra deochiul si Jeta-tura din Neapole, impotriva carora poti sa te aperi prin talismane magice.

8. La capatul acestei serii infame - ce e departe de a fi completa - se afla Magia Neagra (goetia sau demonomantia). In Magia Neagra se evoca, prin ceremonii infernale, pe Lucifer sau Satan care vine, când e astfel chemat si poate fi vazut, dupa cum afirma Eliphas Lévy: "Când chemi pe Diavol cu ceremoniile ce-rute, diavolul vine si il vezi. Pentru ca sa nu mori traznit la aceasta aparitie, sa nu devii cataleptic, sau idiot, trebuie sa fii chiar nebun".
"Dar, când nu esti nebun, ca sa rezisti prezentei Satanei si sa nu mori sau sa nu-ti pierzi mintea, trebuie sa fi capatat gradul cel mai inalt al initierii masonice, adica sa fii un adevarat mag, paladist". (Comentariu facut asupra magiei de prof. Dr. N. Paulescu in Buletinul Anti-Iudeo-Masonic, pag. 80-81, 1930).

Pentru cercetari mai amanuntite despre Magie, sunt informatii mai ample in: "La Magie" (Paris 1927), scrisa intr-un mod perfid de un francmason, Dr. J. Maxwell.
De la studiul Cabalei si al Magiei, facem o mica incursiune in esenta simbolurilor maso-nice:
Sortul de piele masonic, pe care si-l pune masonul in fata, reprezinta amintirea sortului zidarilor din Evul Mediu. Masonii leaga originea sortului de partea vesmântului marelui Preot, destinat sa ascunda goliciunea când urca treptele altarului. (Exod cap. 20 vers 26); in termeni mai precisi el corespunde indispensabililor din in, dupa prescriptia din Exod (cap. 28.V.49) cu care marele Preot iudaic trebuie sa-si acopere partea de la sale pâna la coapse. El semnifica, de asemenea, un fel de circumcizie simbolica in ceremonia in care omul incult (piatra bruta) este supus "artei regale" pentru a se transforma intr-un om desavârsit (simbolizat de piatra cioplita). Atunci omul, dupa cum zice "Deuteromul" cap. 10, este circum-cis in inima sa si nu intepeneste deloc grumazul sau. Oamenii astfel fasonati scapa de masura comuna si se aseaza intr-o categorie exceptionala. La acest grad el trebuie sa posede, pentru a fi recunoscut ca francmason, un intreg sistem de semne conventionale. Acestea sunt semnele masonice propriu zise - ceea ce se numeste in mod popular secrete masonice (Buletinul Anti-ludeo-Masonic, Ludendorf in lupta cu Masoneria).
Pe lânga circumcizia simbolica mai exista si o circumcizie reala in masonerie. Acest fapt poate provoca senzatie, dar este totusi un fapt real: francmasonii de grade superioare se circumcid. Unii din masonii nostri care au fost identi-ficati ca circumcisi au afirmat ca au avut fimoza... Odata integrati in spiritul iudaic, membrii masoneriei devin automat membri ai "Aliantei Universale Izraelite".

Fostul secretar general al masoneriei franceze, Jean Bidegain, confirma aceasta afirmatie care ar parea de domeniul fanteziei: "Franc-masonii de la gradul 18 in sus devin membri ai «Aliantei universale israelite»".
Care este scopul "Aliantei Universale Israelite"? "A ridica Ierusalimul deasupra Tronurilor, Papilor, Patriarhilor si Imparatilor". (Disraeli: Conigsby pag. 138).
Iata cum francmasonii iudaizati, devenind unelte oarbe, lucreaza la nimicirea crestinis-mului si la inaltarea iudaismului.
Mai reproducem un document din lucrarea "L'Ennemie Sociale" a fostului mason de grad. 33, fost inspector al masoneriei universale, Paul Rosen: "Sa ne fie permis, in fruntea acestei carti, a-i preciza caracterul. Literatura anti-masonica, in momentul de fata, cuprinde un numar considerabil de lucrari foarte remarcabile. Toate au o trasatura comuna: dezvolta vederile personale ale autorului asupra francma-soneriei, sprijinind aceasta opinie prin docu-mente mai mult sau mai putin importante.
Noi avem pretentia de a fi aratat o noua cale, de a fi dezvaluit un nou plan de campanie acelora care apara ordinea sociala crestina. Noi am urmat cuvânt cu cuvânt Consiliul atât de limpede formulat de Sanctitatea Sa Papa, Leon XIII, când a scris in enciclica "Humanum Genus": «Indepartati masca in spatele carea se ascunde francmasoneria pentru ca ea sa fie cunoscuta asa cum este in realitate». Si pentru a ne supune acestei auguste invi-tatii, noi am fortat Masoneria sa se arate, sa se expuna ea insasi in nuditatea ei rusinoasa si monstruoasa. In acest scop am adunat documentele ofi-ciale cele mai incontestabile, incepând de la cercurile conducatoare si personalitatile care guverneaza Francmasoneria, grupându-le astfel incât orice comentariu pare de prisos, iar opinia asupra sectei satanice, in loc sa ramâna numai a publicistului devine «ipso facto» a oricarui citi-tor de buna credinta.

Intr-o prima lucrare, intitulata "Satana si Compania", am studiat invatamintele pericu-loase ale francmasoneriei si am urmarit edu-catia progresiva a adeptilor sai. Astazi ne indeletnicim sa examinam pe sectari la lucru si am hotarât sa facem lumina asupra masinatiilor lor negre. Ne-am propus a nu face sa figureze, in pa-ginile ce urmeaza decât documente oficiale de o autenticitate indiscutabila; concluziile puse vor aparea de neinlaturat pentru toti aceia pe care nu-i orbeste pasiunea contra religiei. Sa rezumam in putine cuvinte preliminare, obiectul si planul acestui nou studiu:
«Pentru a distruge ordinea sociala, stabilita de Dumnezeu in lume, Satana a instituit o A-sociatie a carei adevarata firma sociala, men-tinuta secreta, este "Satana si Compania" a carui denumire marturisita este: Francmasoneria. Aceasta asociatie, infiintata pentru distrugerea ordinii sociale numara astazi (anul 1890) in lumea intreaga 156.000 ateliere de lucrare satanica numite loji, in care marele sef Satana, face sa lucreze contra societatii crestine: 25.875.000 oameni, care se intituleaza francmasoni si 2.850.000 femei numite surori masonice. Finantele acestei puternice Asociatii care e de peste 28 milioane agenti de satanizare, au in fiecare an o miscare efectiva de 3 miliarde franci aur.

Lucrarile sale se savârsesc pentru "Gloria si sub auspiciile D.o. G.o. A.o. D.o. U.o., litere fatidice, care pentru profanii masoni, naivi, inseamna: "Du Grand Arhitecte de l'Univers" (Al marelui Architect al Universului) iar pentru cei initiati se traduce prin cuvintele: "De la Grande Association Destructive Universelle" (a marei Asociatii de Distrugere Universala).»
Spre a putea aduce o judecata impartiala si motivata asupra acestei asociatii vom arata francmasoneria la lucru in Franta, in Belgia si in Italia; o vom arata in plina ei actiune distructiva, in plinu-i invatamânt corupator. Actiunea sa distructiva este de factura politica si se exercita in Franta si in Belgia.
Invatamântul sau corupator este Anti-Religios si raspândit in Franta, in Belgia, in ltalia si in lumea intreaga. Anarhista in Franta si in Belgia, atee Italia, iata ce este francmasoneria universala in Europa sub directia D. S. de la Berlin.
Am scris initialele masonice D. S. care pentru «vulgum pecus» al francmasoneriei, aceste litere inseamna "Directorat Suprem". Pentru marii initiati, insa, aceste doua litere D. S. intre care este incadrata deviza masonilor conducatori «Deus Meumque lus» ea simboli-zeaza urmatoarele:
- Impune-rea (simbolizata prin cuvântul lus), a principii-lor masonice, mai intâi familiei, apoi natiunii, spre a ajunge a le inradacina in toata ome-nirea.
- Distrugerea (simbolizata prin cuvântul Deus) a religiei, a autoritatii, a moralei. Distrugerea religiei in familie; distrugerea autoritatii in sânul natiunii; distrugerea moralei in omenire.
- Materializare (simbolizata prin cuvântul 'Meum'), prin coruptie (adevaratul sens al cuvântului "Materializare a constiintei, a in-vatamântului, a Statului.")

Aceste cuvinte (Impunere, Distructie, Ma-terializare) inseamna pentru Marii initiati satanici, ca trebuie:
1. Sa impuna distrugerea oricarei religii in familie prin coruperea constiintei;
2. Sa impuna distrugerea oricarei autoritati in natiune, prin coruptia invatamântului;
3. Sa impuna distrugerea oricarei morale in omenire prin coruptia Statului;
Pentru gânditori, pentru oamenii cumpatati, aceste doua litere D. S., care de doua secole joaca un rol atât de mare in is-toria universala inseamna, deci: "Dezorganizarea Satanica" a familiei, a na-tiunii si a omenirii, reprezentate prin cele trei puncte .o. care le urmeaza."
Exista francmasoni români care in corespon-denta lor particulara semnau, punând la sfâr-situl numelui trei puncte, .o. fara ca sa le fi stiut semnificatia.
Originea Francmasoneriei

Sunt mai multe ipoteze asupra inceputului masoneriei. Istoriceste se poate afirma ca francmasoneria exista sub forma actuala de la 1717. In aceasta epoca, mai multe loji engle-ze s-au reunit la Londra si au fondat "Marea Loja din Anglia". James Andreson a fost in-sarcinat cu redactarea definitiva a Constitutii-lor masonice. Lucrarea sa a aparut in 1723 si a servit drept baza la toate Constitutiile maso-nice actuale. Nascuta in Anglia, n-a intârziat a se extinde pe intregul continent, unde ea s-a raspândit in prima jumatate a secolului XVIII.
Din circumstantele istorice si din datele fon-darii marei Loji din Anglia, specialistii sunt in unanimitate de aceeasi parere in ceea ce priveste originea si evolutia ma-soneriei pe glob. Asa de pilda Bernard Fay, profesor la Colegiul Frantei, in remarcabila sa lucrare "La Francmasonerie et la Revolution Intelectuelle du XVIII Siecle", vol. V. din colec-tia Cluny, - consacra un studiu special maso-neriei engleze asupra careia vom reveni mai jos.
Eliminând teoriile fanteziste asupra istoricu-lui masoneriei, citam dupa Vicontele Leon de Poncins: "La Dictature des Puissances Occul-tes" pag. 64:

I. - Originea pagâna. - Francmasoneria ar deriva din vechile mistere religioase ale gre-cilor si egiptenilor.

II - Originea templiera. - Ordinul templie-rilor (care fusese mai inainte un ordin emina-mente crestin), dar din cauza ca se infiltrase francmasoneria in el si-i daduse o noua direc-tiva contrara scopului pentru care fusese creat, a fost desfiintat de Papa) s-ar fi perpetuat in secret si reactiveaza sub forma masoneriei.

III. - Originea rosa-cruciana. - Franc-masoneria ar proveni din ordinul ocultist al Ro-sei-Cruce (la acest grad, calcarea in picioare si strapungerea cu spada a crucifixului constituie un act ritual in masonerie).

IV. - Originea Corporativa. - Francmaso-neria ar proveni din asociatiile de masoni (Corporatiile) din Evul Mediu.

V. - Originea stuartista. - Francmasoneria ar fi creata de Printul Charles Stuart in scop politic.

VI. - Originea deista. - Francmasoneria ar deriva din teoriile scolii deiste, al carei re-prezentant principal a fost John Toland.

Vll. - Originea protestanta. - Francmaso-neria ar fi internationala protestanta, de ori-gine calvinista si puritana.

VIII. - Originea ocultista. - Francmasone-ria si-ar avea sorgintea in diferite secte ocul-tiste ele insele, inspirate din Cabala evreiasca.

IX. - Originea evreiasca - (care e cea veridica). Evreii au creat toate piesele maso-neriei in scopul dominatiei oculte mondiale.

Filosofia Francmasoneriei
Filosofia masonica e diametral opusa filoso-fiei crestine. Aceasta filosofie atee si mate-rialista le este inoculata masonilor treptat, pe masura ce trec de la un grad de initiere la un grad mai inalt, fara ca sa fie observata acea-sta evolutie "spirituala" a masonului, din cauza ca ideile masoneriei se administreaza membrilor prin sugestie si saturatie lenta.
"Primul efect al initierii e de a purifica "uce-nicul" de orice mentalitate crestina..."
"Copilul crescut in religia crestina vede, ju-deca si lucreaza crestineste; masonul nascut la lumina templului va vedea, judeca si lucra ma-sonic" (Gustave Bord, "La Francmasonnerie en France", des origines a 1815, preface, p. XVII).

Filosofia masonica e de esenta panteista, pentru ca neaga existenta lui Dumnezeu, in-locuind-o cu Natura, adica cu Omul.
Doctrina panteista masonica e redactata de iudeo-masonul Adriano Lemni (fost primar al Romei) unul din sefii supremi ai magiei inter-nationale:
I. Cred in eterna Materie-Mama...
II. Si in Om ce-i Fiul ei iubit...
III. Carele din materie s-a zamislit si s-a nas-cut din PamântuI ce-l sustine si-l nutreste...
IV. Cred in Cugetare, duh de viata faca-tor... (citat dupa Dr. Emil Jouin: "Revue in-ternationalle des Societes Secretes" Nr.I, ian. 1930 pag. 20).
Francmasoneria contra religiei crestine
Dupa darâmarea Templului din Ierusalim- care a fost profetizata de catre Mântuitorul nostru Isus Hristos, ca o pedeapsa divina data evreilor pentru crucificarea lui Isus - iudaismul, prin formidabilul sau instrument, masoneria, a mobilizat toate fortele oculte pentru reconstitui-rea templului lui Solomon, prin descrestinarea omenirii.
Istoricul francez Maurice Muret in lucrarea sa: "L'Esprit Juif", Paris, - defineste astfel actiunea iudaismului anti-crestin: "Francmasonul, de când a faptuit cea mai mare crima contra Dumnezeirii (omorârea lui Hris-tos) a ramas dusmanul neimpacat al lui Dumnezeu. Din aceasta pricina, el ia proportiile si semnificatia unui simbol al luptei contra Bise-ricii; descrestinarea lumii fiind scopul suprem al francmasoneriei, rezuma toata actiunea iu-daismului contemporan."
"Descrestinarea lumii", la aceasta se reduce, in definitiv, actiunea francmasonilor contemporani. Din cauza doctrinei, educatiei si practicii masonilor, atât in conceptia lor despre viata si lume, cât si in activitatea lor in societate, ei vor avea o atitudine net anti-crestina, vor arata un sentiment de ura implacabila fata de religia crestina si mai ales vor caricaturiza prin diferite legende viata si activitatea preotului crestin.

Iata ce ne spune francmasonul Lafargue, la congresul international masonic de la Bruxelles:
"Razboi lui Dumnezeu! Ura lui Dumnezeu"!
Iar francmasonul De Lanessan, fost ministru si guvernator al Indochinei, a spus intr-o cuvân-tare la Loja "La Clemente Amitie":
"Infamul este Dumnezeu".
Trebuie sa zdrobim infamul!"
Iudaismului, ca sa poata sa darâme crestinis-mul, i-a trebuit aceasta asociatie, aceasta pârghie - francmasoneria - recrutând diferiti a-depti din diferite clase sociale ale societatii crestine ca prin ei sa poata da mai usor lovi-tura mortala religiei lui Hristos.
Serviciile crestinilor masoni au fost conside-rabile. Dar patrunderea lor in tainele masone-riei a constat in aceea ca unii masoni recru-tati dintre crestini, atunci când au parvenit la gradul cel mai mare (gradul 33 - ce semnifi-ca anii crucificarii lui Hristos) si au fost in po-sesiunea planurilor infernale ale iudaismului de a submina civilizatia crestina, s-au grabit sa iasa din infama congregatie, denuntând intre-gii lumi caracterul si scopul criminal al sectei.
Dupa Paul Rosen, fost Inspector General al masoneriei, care a dat o lovitura aproape mortala mafiei, un al mare mason, ocultist, membru in consiliul Ordinului Marelui Orient francez, M.I. Doinel, convertit in cele din urma la crestinism, a facut destainuiri pretioase asupra telurilor masoneriei: "De câte ori am auzit (e vorba aici de acei crestini "cu numele" care au avut nenorocul sa se vânda, prin masonerie, francmasonului) francma-soni gemând sub dominatia evreilor din loji, in atelierele filosofice in toate tarile, in marele Orient, in consilii, la toate punctele triunghiu-lui cum zic ei, pe toata intinderea vastei lumi! Nu-mi apartine mie dreptul sa demasc aceasta tiranie din punct de vedere politic, nici din punct de vedere financiar. Insa in gândirea Satanei, Si-nagoga are o parte imensa, preponderenta. El conteaza pe evrei pentru a guverna maso-neria, asa cum conteaza pe Masonerie pentru a distruge Biserica lui Hristos... De la Revolu-tie (1787) evreii au invadat lojile. Invadarea a fost progresiva. Ea este acum completa. Cabala a fost regina in lojile secrete. Spiritul evreiesc a fost rege in atelierele simbolice. Celor care sunt dotati cu inteligenta le este prescris studiul Cabalei; ignorantilor, spiritul evreiesc; Kabala dogmatizeaza si face din aceasta filozofie o metafizica, metafizica lui Lucifer".
"Spiritul francmason conduce actiunea. Si, atât dog-ma francmasona, cât si spiritul francmason, teoria si punerea ei in practica, totul este dirijat in contra Bisericii crestine, contra ei si numai contra ei si contra sefului Ei invizibil, Isus Hristos". (Emmanuel Bar-bier, "Les Infiltrations massonniques dans l'Eglise", pag. 12".

Fondul anticrestin al masoneriei se poate vedea si din acest canon al rabinului Tharphon, citat de Bernard Lazare in lucrarea sa: "Anti-semitisme", pag. 47: "Evangheliile trebuiesc arse pentru ca pagânismul este mai putin periculos pentru credinta ebraica decât crestinismul".
Un alt expert in materie, un cunoscator pro-fund al tainelor hrubelor masonice, Jean Bide-gain, fost secretar general al masoneriei franceze, in lucrarea sa, "Le Grand Orient de France", Paris 1905 pag. 186, arata ca: "Francmasoneria, care incontestabil este de origine iudaica, este pentru israeliti un instru-ment de actiune si de lupta, de care se servesc in mod secret. Evreii - atât de remarcabili prin instinctul lor de dominatie si prin stiinta lor de a guverna - au creat francmasoneria, ca sa inroleze intr-insa oameni care, neapartinând neamului lor, se angajeaza totusi sa-i ajute in faptele lor, sa colaboreze cu ei la sta-bilirea domniei lui Israel, printre oameni".
Conceptia Masonica despre Dumnezeu

Francmasonii nostri naivi gândesc, spun si scriu ca francmasonii cred in Dumnezeu. Acea-sta e fals. Francmasonul Bernardin, gradul 33, a declarat formal: "Dumnezeu nu trebuie sa se confunde cu marele "Arhitect al Universului" ("Preçis histo-rique du Grand Orient de France", 1909 pag. 25). Afirmatia aceasta e clara si neta pentru toti francmasonii.
Fr. Sergent spunea la fel in anul 1904: "Acei care au primit o initiere superioara stiu ca aceasta formula: «Marele Arhitect al Uni-versului», n-are nici o valoare religioasa. «Ma-rele Arhitect al Universului», nu este Dumne-zeu, este Francmasoneria Universala."
"Constitutia si Codul Organic" al lojei Marelui Orient al României, care are imprimata data calendarului iudaic 5927, contine la pag. 8 aceasta minciuna grosolana: "Francmasone-ria onoreaza pe Dumnezeu, Puterea Suprema; sub numele de: «Marele Arhitect al Univer-sului»".
Formula "Marele Arhitect al Universului", dupa marturisirea unanima a fruntasilor masoni din supremele consilii, recunosc ca n-are nici o valoare religioasa, asa cum este propagata de ei, adica ei nu cred in Dumnezeu.
Ca sa spulberam orice urma de indoiala, citam aceste rânduri categorice din Oswald Wirth, "Le Livre de L'Aprenti", pag. 22: "Sa avem curajul sa ne marturisim religiosi, sa ne afirmam apostolii unei noi religii, mai sfânta decât toate celelalte. Sa propagam Religia Re-publicei."
"Francmasoneria este "Biserica lui Satan", Seful ei Suprem isi avea sediul la Roma: Lemni (francmasonul condamnat la 1844 ca escroc, de tribunalul din Marsilia), Nathan." (Tilloy: "Le peril judeo-maçconique", Paris pag. 55).

Francmasonul Minat a scris despre acest din urma ex-Papa masonic: "Nathan e evreu, urmas al unei familii olandeze: Nathan la Roma este continuarea revolutiei... Asemanarea nu-melor este fatidica. Nathan este Satan, este puterea infernala". (Revue maçconnique). "In imensa sa majoritate poporul iudaic a trecut
de la adorarea lui Dumnezeu la adorarea lui Satan".
"Cabala jidoveasca este traditia orala a lui Moise falsificata, pagânizata si, se poate spune, diabolizata". (E. Barbier: "Infiltrations maçonniques dans I'Eglise").
"In gândul lui Satan, sinagoga are o putere imensa, preponderenta. El conteaza pe evrei pentru a guverna masoneria, dupa cum conteaza pe masonerie pentru a distruge Biserica lui Isus Hristos". (Doinel, francmason, grad mare, convertit, in: "Satan demasqué".)
Iata o magistrala calificare data francma-soneriei de catre un episcop crestin: "Min-ciuna: este religia ei; Satan: Dumnezeul ei; Turpitudinea: sacrificiul ei".
La gradul 25, Venerabilul zice Initiatului: "«Marele Arhitect al Universului» in onoarea caruia arde tamâia Lojilor si a Atelierelor nu este Dumnezeu, este Ingerul Luminii Luciferice, Geniul Muncii, Spiritul Focului Gheenei".
Doctrina secreta a Ordinului francmasonic Odd Fellovs si a Paladistilor (a francmasonilor luciferieni), consta dintr-un sistem manechinist al dublei divinitati.
"Dumnezeul crestinilor este rau si trebuie sa-l combatem. Domnia lui se va sfârsi la ve-nirea lui Anti-Crist".

Venirea Anti-Cristului, profetizata de Sfântul loan Evanghelistul in Apocalipsa, a fost realizata undeva in Eurasia si in marsul ei de actiune satanica ar fi cuprins toata Europa daca nu s-ar fi lovit de rezistenta vi-guroasa a marelui spirit european.
Voltaire si d'Alembert, francmasoni cu grade mari, se salutau intru Belzebut (Regele Demonilor) si intru Lucifer: "Voi iubi, scria Voltaire inainte de recon-vertirea la crestinism, o buna carte de filosofie care va zdrobi pentru totdeauna Infamul. Imi pun toate sperantele in Enciclopedie".
D'Alembert raspundea lui Voltaire: "Este evident cum spui tu, ca lucrarea (Enciclope-dia) este iesita din mâini diferite; eu am recu-noscut patru, acelea ale lui Belzebut, Asta-roth; Asmodeu si Lucifer".
La initierea in gradul 20, venerabilul ros-teste: "Fiti ca steaua de dimineata (Luceafarul), care anunta venirea zilei, mergeti de duceti lumii lumina, in numele sfânt a lui Lucifer, dezradacinati intunericul."
La gradul 21: "Oamenii care au intreprins constructia cladirii Turnului Babel, erau toti din urmasii lui Cain din Canaan. Acest turn era un monu-ment ridicat in gloria "Ingerului Luminii" si pentru salvarea umanitatii viitoare in cazul unui nou potop..."
In gradul 30 Kados (Sfânt), initiatul injun-ghie trei capete care reprezinta: Armata, Regele si Seful Bisericii.
N-ar trebui sa mai reamintim ca s-au gasit francmasoni in asa grad de imbecilitate, ca au ridicat statui lui Satan. Cazul francmaso-nului Herman Menz, din America, care a ri-dicat statuie lui Satan, aproape de New-York, impartind cu acest prilej brosuri gratuite prin care proclama credinta lui intr-un diavol unic.
Acesta nu este un caz izolat de satanism. Sunt rugaciuni si imnuri inchinate lui Satan si nu sunt create de un francmason oarecare, ci de conducatori, ca francmasonul Canducci, gr. 33, din Italia.
Francmasoneria contra religiei, Bisericii si preotimii crestine
In realitate, razboiul feroce al francmasone-riei contra religiei nu vizeaza decât adevarata religie, crestinismul.

Iata câteva dovezi despre cele afirmate: "Organizata asa cum este ea, francmaso-neria poate, daca vrea, sa inlocuiasca Biserica Crestina" (Fr. Felix Pyat).
"Noi suntem sectari" (Fr. Bourgueil).
"Noi trebuie sa sapam credinta in supra-natural" (fr. Beauguir).
"Trebuie ca religia sa fie distrusa sistema-tic in popor" (Fr. Most).
"Noi trebuie sa eliminam din societate in-fluenta religioasa sub orice forma se prezinta ea". (Journal Offiçiel de la francmaconnerie Française, 1885 pag. 707).
"Nici un punct de echivoc! Sa nu mai spu-nem: «Noi nu vrem sa distrugem religia». Sa spunem din contra: «Noi voim sa distrugem religia". (Fr. Aulard; Analles de la Jeunesse laique, August 1904).
"Noi nu putem si nu voim sa avem nici un respect pentru practicile religioase". (Bulletin du. Grand Orient de France, 1895, pag. 308).
"Rolul francmasoneriei este de a distruge religia". (Congresul masonic din 1899).
"Clericalismul; iata inamicul" - urla evreul francmason Gambeta.
"Clericalismul, acesta este dusmanul lumii moderne, pe care noi trebuie sa-l doborâm, si sa-l distrugem". (Fr. Salva).
Iar alt francmason, Colfavru, spunea in 1887: "Inamicul umanitatii este clericalismul; inamicul este preotul; inamicul este acel care indrazne-ste sa se pretinda ca este intermediarul intre Necunoscut si oameni. Religia este un orga-nism despotic destinat sa apere constiinta uma-na... trebuie, deci, ca lumea sa fie debarasata de preoti".
In timpul revolutiei franceze, s-a dat drept cuvânt de ordine acea instructiune de o feroci-tate intr-adevar canibalica elaborata in lojile masonice si care i-au costat viata pe episcopii si preotii care au avut imprudenta sa intre in templul Satanei, conspirând astfel contra lor insile. Atunci a rasunat lozinca francmasonului Adam Weishaupt, seful ordinului francmasonic al "Iluminatilor", care a condamnat la moarte in-tr-o conferinta secreta la Franckfurt pe Main, pe regele Ludovic al XVI-lea: "Avec les boyaux des derniers des pretres; étranglons le dernier des Rois"! (Cu intestinele ultimului preot sa strangulam pe ultimul dintre regi).
Autorul "Cursului de Masonerie practica" (un mason de grad foarte inalt) scrie (Tom. I. pag. 5, si b): "Scopul real al masoneriei este dublu: ea isi propune sa rastoarne pretutindeni de o manie-ra definitiva si fara posibilitate de revenire regimul monarhic, care este negatia odioasa a Libertatii, Egalitatii si Fraternitatii. Ea isi propune sa zdrobeasca si sa nimiceasca pretutin-deni crestinismul, singurul sprijin adevarat si singura ratiune de a fi a regalitatii..."
Francmasoneria spune: "Scopul scuza mijloacele".
"Descrestinarea Lumii prin toate mijloacele, mai ales strangulând crestinismul, câte putin, prin noi legi contra clerului, acesta este scopul nostru; in felul acesta se ajunge la lichidarea Bisericilor. Gratie instruc-tiei laice fara Dumnezeu, se va avea o genera-tie atee. Vom face atunci o armata si o vom lansa asupra intregii omeniri crestine, armata care va fi ajutata de catre toti fratii si amicii tarilor in care va navali armata". (Conventul secret din 1879).
"Trebuie nu numai sa descrestinam Omenirea ci s-o si ateizam" (Fr. Beauguier).
"Razboi de moarte Crestinismului." (Fr. Vi-viani)
"Trebuie sa extirpam lepra devoranta a cres-tinismului." (Gametta)."
Se pot inmulti aceste perle de ura din con-ventele si atelierele lojilor francmasonice, din care reiese ca francmasoneria, departe de a practica adevarul, isi impune ca dogma minciuna. 

Francmasonii sunt atei. Nutresc si duc o lupta inversunata contra bisericii, religiei si cle-rului crestin. Suntem siguri ca francmasonii nostri - cei mari - vor cauta sa le spuna francmasonilor mai mici, dar naivi, ca toate astea se intâmpla auirea, in lojile straine, sau la "cei de la Marele Orient", dar "la noi", la Loja nationala, aici e cu totul altceva...
Raspundem acestor mistificatori ordinare precizând ca "Marele Orient Francez" a adresat catre toate Lojile din Franta si strainatate (Francmasoneria se stie ca e universala, inter-nationala si solidara, iar "Marele Orient al Ro-mâniei" si "Marea Loja" zisa "Nationala" sunt re-cunoscute de "Marele Orient Francez"), o ins-tructie secreta in care scrie:
"...Scopul nostru final este acela al lui Voltaire si a revolutiei franceze: «Nimicirea pentru totdeauna a ideii crestine.»"
Si ce scria Voltaire? "Religia crestina este o religie infama, o hidra mârsava, un monstru care trebuie ca o suta de mâini invizibile sa-i striveasca... Sa zdrobim, zdrobiti infamul!" Ori infamul e, in conceptia francmasona, Dumnezeu.
"Templul masonic, trebuie sa inlocuiasca Bi-serica" (Fr. Charbonier la Congresul Masonic din 1885)
"Sa speram ca intr-o zi bisericile vor fi trans-formate in sali de concert, de teatru sau adu-nari, in magazine de grâne si in grajduri de cai" a ingânat francmasonul Most (pag. 24 in "La Peste religieuse").

Lucrarea masonului Most: "La Peste religieuse", e tradusa in româneste de un oarecare Neagu (Neghel) si publicata in biblioteca re-vistei "Idei", a socialistului Petre Musoiu. Citez o parte din finalul lucrarii "Ciuma reli-gioasa" a francmasonului Most. in traducere de Neagu: "Va veni vremea când crucile si icoanele vor fi aruncate in foc, potirele si vasele sfinte schimbate in unelte folositoare, bisericile pre-facute in sali de concert, de teatru sau adu-nari si, când n-ar putea sluji unui asemenea scop, in hambare de grâne si in grajduri de cai. Sa na-dajduim ca va veni o zi când multimea luminata de asta data, se va minuna cum de nu s-a savârsit inca de mult o asemenea prefacere. Se va face atunci Tabula Rasa din tovarasii popimii... Statul, ca si Biserica, vor fi sterse de pe fata pamântului".
Observând fenomenele sociale si revolutio-nare care au avut loc in Spania cu incendieri de biserici, preoti jupuiti de vii si pusi in pa-noplii, in macelariile din Madrid, vedem o iden-titate perfecta intre ideologia masonica si pragmatica comunista.
Telegramele de presa din vremea razboiului civil spaniol ne relateaza cazuri de incendieri care ilustreaza textele masonice de mai sus: "In Alcada de Henares, aproape de Madrid, comunistii au incendiat biserica si au facut in piata un foc in care au aruncat statuile, icoa-nele si sfintele odoare. Apoi au incercat sa incendieze mânastirea Madeleines si biserica Sf. Jacques."
"La Torrevieja (aproape de Alicante), doua biserici au fost incendiate, apoi teatrul muni-cipal, doua hoteluri si patru case particulare. La Centa, au fost incendiate biserica Rema-dias." (Tel. Rador, ziarul "Universul" Nr. 70, 18 Martie 1936).
Mai citim intr-unul din numerele ziarului "Bezbojnik" ca, tribunalul U.R.S.S.. a condam-nat la moarte pe preotii Prjuchin si Shuraw Iljoff, pentru crima grava de a fi slujit biserica si a fi propovaduit moralitatea si smerenia. Ei au vorbit in favoarea celui mai mare inamic al comunismului, care se numeste Dumnezeu si au trebuit sa-si rascumpere curajul cu viata. De altfel, insusi Lenin a spus: "Conceptia oricarui Dumnezeu este o mare infamie".
Iata ce spune "Bezbojnik" (Ateul): "Vom da foc tuturor bisericilor din lume"; si trista soar-ta a Catedralei "Sfânta Camera" din Oviedo au mai avut-o si alte locasuri sfinte din Spania. ("Tara Noastra", 20 Martie 1936).

Actiunea de distrugere de biserici din Spania a fost condusa de crestinii Marani (evrei botezati inca de pe timpul lui Ferdinand Cato-licul care, desi crestinati, au tinut permanent legatura cu Sinagoga si au pastrat religia lui Moise in inima).
In lumina acestor evenimente ne putem imagina perspectiva eventualelor prefaceri so-ciale pe care ni le preparau masonii si anti-fas-cistii din România. Declaratiile martorilor pentru comunistul Constantinescu-Iasi, a fos-tului senator Leanca, si altii, au tradat o mentalitate sectara, fata de Stat si Biserica, periclitând viata noastra religioasa de stat si na-tionala.
Gasim ca nu-i lipsit de interes a mai reda inca câteva texte provenite din lagarul inami-cilor biscricii crestine, necesare pentru explicatia atitudinii unor politicieni, fosti guver-nanti, fata de biserica noastra ortodoxa, in Parlament.
Francmasonul M. Guyat, intr-o conferinta tinuta in conventul masonic de la Paris, la finalul cuvântarii se intreaba: "Mult va trebui oare, sa intretinem bisericile care propovaduiesc nebunia si sa platim pe popi, a caror treaba nu-i ecât sa stârneasca si sa exploateze sminteala?"
Comparam, abtinându-ne de la alt comentariu, raspunsui dat de fostul Ministru Argetoianu, unul din marii pontifi ai masoneriei românesti, intr-o sedinta a Camerei, unei delegatii de preoti parlamentari, pentru achitarea salariului clerului ortodox: "Mai lasati-ma in pace, nu am bani si mai ales pentru preoti, care nu au alt merit decât sa cultive superstitia in popor".

Un comentariu:

  1. citeste ''Scarlet and the Beast'' de John Daniel, gasesti cartea pe internet în format pdf, cauta cu google: scarlet and the beast pdf
    pace tie

    RăspundețiȘtergere