9 septembrie 2011

Credeţi că acum sunt prea multe chimicale în alimente?

S-a inventat carnea artificială, iar cercetătorii speră că vor produce primul burger sintetic într-un an

În ciuda costurilor mari de producţie de la început, carne artificială ar putea ajunge mai ieftină decât carnea adevărată.
Cercetătorii olandezi au inventat carnea sintetică şi speră ca, într-un an de acum înainte, să aibă primul burger artificial. Fabricarea produsului va costa 250.000 de euro, iar carnea va avea probabil o textură alunecoasă precum calmarul, scrie Daily Mail.

Din carne artificială vor putea fi produşi crenvurşti şi alte preparate, iar unii cred că ea ar putea hrăni o parte din populaţia Pământului care nu are de unde să îşi procure mâncarea. De asemenea, acest produs ar putea să fie destul de atractiv pentru vegetarieni sau iubitorii de animale.
Carnea sintetică are proteine, însă nu are consistenţa produsului natural. "Sperăm să facem un hamburger într-un an de zile", spune cercetătorul Mark Post , de la Univeristatea Maastricht. Cercetătorii s-au folosit de celule provenite de la animale pentru a crea produsul.
În ciuda costurilor mari de producţie de la început, carnea artificială ar putea ajunge mai ieftină decât carnea adevărată.

2 comentarii:

  1. ¨soylent green ¨ anyone ?

    RăspundețiȘtergere
  2. I think, we all must do it...daca nu ne omoara astia cu zile,ca nu mai stim de mult ce mancam si asa fac tot felul de experiente pe noi...o sa tinem post vrand-nevrand...

    RăspundețiȘtergere