23 iunie 2011

Trusa pentru inmormantare???????

În bisericile din judeţul Bacău a fost lansat recent un „pachet utilitar” pe care se presupune că românii ar trebui să-l aibă în gospodăriile lor: trusa de înmormântare.
Acest „trusou pentru muribunzi" costă 25 de lei şi a fost lansat pe piaţă de Arhiepiscopia Bacăului şi Romanului. La fel ca şi trusa de prim ajutor, cea de înmormântare cuprinde tot ce este necesar pentru ca omul aflat pe patul de moarte să poate trece creştineşte la cele veşnice. În cutia atratctiv inscripţionata se găsesc următoarele obiecte: o icoană sfinţită a Maicii Domnului, o cruce mică de ceară, un toiag de ceară, tămâie, cărbune pentru tămâie, căţuie pentru tămâiere, precum şi un îndreptar de înmormântare, cu toate regulile bisericeşti care trebuie cunoscute în asemenea triste evenimente. Evident, toate obiectele din cutie sunt sfinţite.
„Pentru a veni în întâmpinarea credincioşilor noştri, aflaţi poate departe de un duhovnic în momentul trecerii la cele sfinte, am creat această trusă cu obiecte bisericeşti ce nu trebuie să lipsească de la căpătâiul omului aflat în pragul cel fără de întoarcere. Nu am conceput ideea ca pe o afacere, iar toţi banii încasaţi vor intra în fondul social al Arhiepiscopiei, pentru a fi utilizaţi în scopuri caritabile", ne-a declarat preotul Constantin Gherasim, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Până în prezent au fost realizate peste o mie de truse de înmormîntare, care vor fi expuse la vânzare în toate bisericile şi mânăstirile arondate Arhiepiscopiei.

OK.Sa spunem ca este nevoie de o asemenea trusa pentru oamenii care au parte pentru prima data de un astfel de eveniment nefericit si nu stiu incotro sa o apuce.Dar nu cred ca este ok faptul ca Biserica se ocupa cu astfel de "afaceri".

In capitolul 21 din Evanghelia dupa Matei se spune: 12. Si a intrat Iisus in templu si a alungat pe toti cei ce vindeau si cumparau in templu si a rasturnat mesele schimbatorilor de bani si scaunele celor care vindeau porumbei. 13. Si a zis lor: Scris este: “Casa Mea, casa de rugaciune se va chema, iar voi o faceti pestera de talhari!”  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu