20 iunie 2011

SUA: O piesa de teatru ce infatiseaza un Iisus homosexual, jucata intr-o biserica

Mai multe zeci de persoane au protestat in fata unei biserici din Santa Ana (California) unde s-a jucat o piesa care infatiseaza un Iisus Hristos homosexual, transmite FoxNews. Piesa "Corpus Christi" a fost urmarita de sute de spectatori, care au aplaudat entuziasmati la final.

FoxNews precizeaza ca piesa il portretizeaza pe Iisus drept un homosexual ce traieste in Corpus Christi (Texas) in anii '50. Spectacolul este adaptare a unui roman scris de dramaturgul Terrence McNally.


Reprezentatia de duminica a fost a doua organizata in Orange County in ultimii doi ani. In 1998, cand a fost jucata la Manhattan Theatre Club in New York, piesa a provocat proteste iar conducerea teatrului a primit amenintari cu bombe.

Cateva zeci de manifestanti au protestat in fata biserici din Santa Ana impotriva "blasfemiei". Church of the Foothills, biserica unde s-a jucat piesa lui McNally, a primit numeroase telefoane de amenintare in ultimele zile.

In 2009 o piesa de teatru in care Iisus Hristos apare sub infatisarea unei femei transsexuale a provocat numeroase proteste la Glasgow (Scotia). Circa 300 de persoane au demonstrat in fata teatrului in care a avut loc premiera piesei "Jesus, Queen Of Heaven". Manifestantii au afirmat ca portretizarea lui Iisus ca o femeie transesexuala este "o blasfemie absoluta". Unii dintre ei au afisat bannere pe care scria "Dumnezeu: Fiul Meu nu e un pervers" si "Iisus, regele regilor, nu regina cerurilor".

Piesa a fost parte a Glasgay! arts festival, dedicat culturii homosexuale, bisexuale si transsexuale. 

5 comentarii:

 1. si ne mai asteptam sa ne mearga bine...

  RăspundețiȘtergere
 2. Dumnezeu nu se lasa batjocorit de oameni fara caracter !!! Ei nu stiu ce fac !!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Sa mai spuna cineva ca AMERICA este taramul fagaduintei. :))))))). Americanii sunt depravatii si incultii lumii.

  RăspundețiȘtergere
 4. totul a inceput in epoca preistorica, cand doi oameni au mers la vanat. seara cand s-au intors, unuia i se parea ca celalalt avea mai mai multa hrana decat el asa ca s-a gandit sa ii ia o parte din vanat si sa fuga cu ea pana acasa. Concluzia? asa a aparut lacaomia. a fost cred un fel de start pentru a se ajunge la ce vedeti in momentul de fata in jur. sau mai bine spus ce nu vedeti ,cu toate ca ne este dat pe tava.

  RăspundețiȘtergere
 5. "Iarta'i Doamne ca nu stiu ce fac"

  RăspundețiȘtergere