26 mai 2011

Top 7 inventii inofensive care au luat o turnura negativa

Drumul spre iad e pavat cu intentii bune. La inceput pareau niste idei ce ar fi putut avea o influenta benefica asupra omenirii, dar si-a varat dracul coada si s-a ales praful de intentiile nobile ale inventatorilor. Sa aflam, asadar, ce au fost si ce-au ajuns cateva inventii celebre.
1. Ecstasy
A fost creat de chimistul german Anton Kollisch, care a murit insa cu mult timp inainte ca substanta extrasa de el dintr-un medicament ce prevenea sangerarea sa devina unul dintre cele mai populare si totodata periculoase droguri din lume.
2. Rachetele
Desigur, rachetele au aparut din dorinta oamenilor de a cuceri spatiul. Din nefericire, din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, tehnologia a inceput sa fie folosita si pentru crearea rachetelor de lupta.
3. Fuziunea nucleara
Curiozitatea fizicianului Mark Oliphant de a afla ce se intampla atunci cand nucleele a doi atomi de hidrogen reactioneaza a dus la realizarea unei arme de distrugere in masa. Este vorba, bineinteles, despre bomba cu hidrogen.
4. Gazul sarin
Doctorul Gerhard Schrader a descoperit sarinul in timpul unor studii privind o noua generatie de insecticide. Totul, pentru combaterea foametei in lume. Cum a ajuns sa fie utilizat acest gaz toxic este de trista amintire.
5. Combustibilul cu plumb
A fost inventat de Thomas Midgley si avea un impact benefic asupra motoarelor, insa nu si asupra mediului ori a corpului omenesc. Tot Midgley a inventat clorofluorocarburile, folosite, de pilda, in spray-uri, foarte daunatoare pentru stratul de ozon. Un istoric spunea despre el: “Thomas Midgley a avut un impact mai mare asupra atmosferei decat orice alt animal din istoria Terrei”. De mentionat si ca Midgley a murit in urma intoxicatiei cu plumb.
6. TNT
Trinitrotoluenul a fost descoperit de Joseph Wilbrand in 1863 si era folosit initial ca vopsea. A durat doar pana in secolul urmator ca oamenii sa afle ca el poate fi folosit si ca exploziv.
7. Ciclon B
Fritz Haber, laureat al premiului Nobel, este creierul din spatele mai multor arme chimice folosite de germani in timpul primului Razboi Mondial. Initial, Ciclon B, numele comercial dat unui produs pe baza de acid cianhidric, era folosit ca pesticid. Insa toxicitatea sa l-a transformat rapid in arma de atac, in timpul razboaielor purtate de Germania. Totul a culminat cu folosirea sa in camerele de gazare, din lagarele de concentrare naziste.

3 comentarii:

 1. si mai sunt sute si sute de alte inventii care au fost create cu un scop si altii i-au gasit o intrebuintare malefica.

  RăspundețiȘtergere
 2. ,,Ciclon B
  Fritz Haber, laureat al premiului Nobel, este creierul din spatele mai multor arme chimice folosite de germani in timpul primului Razboi Mondial. Initial, Ciclon B, numele comercial dat unui produs pe baza de acid cianhidric, era folosit ca pesticid. Insa toxicitatea sa l-a transformat rapid in arma de atac, in timpul razboaielor purtate de Germania. Totul a culminat cu folosirea sa in camerele de gazare, din lagarele de concentrare naziste,,

  Esti pe langa subiect si nu in subiect, este vorba de al 2 lea razboi mondial.

  Vezi ca la fiecare descriere e gresit....corecteaza-te acum eu doar am atras atentia.

  In rest e foarte interesant blogul

  RăspundețiȘtergere
 3. Fel de fel de inventii ce au fost folosite ulterior aiurea,ce ma bucur ENORM caci Nicola Tesla a pastrat in capul sau toate inventiile si descoperirile (ce bineinteles Dumnezeu I lea deschis\daruit) caci stia ce vor face cu ele cei neinstruiti si neavizati pt progresul corect al societatilor umane,cerd k stia de marsavenia masonilor si protocoalele inteleptilor sionului ce acestia le aplica azi pe noi cei de rand(goieni cica ...?!)!!

  RăspundețiȘtergere