2 mai 2011

Suntem ascultaţi de SRI prin Vodafone?

Că unora dintre semenii noştrii le sunt ascultate convorbirile, este un fapt de notorietate. Când se întâmplă ca acest lucru să fie mult prea evident, este firesc să ne punem întrebarea dacă viaţa noastră care nu este publică, poate fi manipulată prin deţinerea unor informaţii strict personale. O întâmplare banală naşte un semn de întrebare asupra activităţii unei companii telefonice de prestigiu.

Suntem ascultaţi de SRI prin Vodafone? reportaj
Pe data de 18 aprilie 2011, la orele dimineţii am achiziţionat de la un shop Vodafone o cartelă telefonică cu numărul de utilizare 0737-062630. Pe parcursul zilei am efectuat mai multe convorbiri telefonice, intrând în legătură cu persoane din mai multe domenii. Toate aceste convorbiri au fost efectuate sub efectul puternicei impresii că firma de telefonie mobilă Vodafone îmi asigură confidenţialitatea acestora.


În jurul orelor 19.00 am primit însă un mesaj din partea acestei firme, prin care eram anunţat că accesul la reţeaua Vodafone a fost blocat, din cauza faptului că serviciile firmei sunt destinate exclusiv pentru nevoi proprii şi nu cu scopul de a obţine profit. Iată conţinutul integral al acestui mesaj halucinant : „Accesul la reţeaua Vodafone a fost blocat. Serviciile Vodafone sunt destinate utilizării exclusiv pentru nevoi proprii şi nu cu scopul de a obţine profit.” ?!? Cu alte cuvinte, firma Vodafone a constatat că utilizez serviciile sale în scopul de a obţine profit şi nu pentru nevoi proprii, în consecinţă blocând accesul la acestea! Rezultă de aici, faptul că CINEVA de la Vodafone mi-a ascultat convorbirile şi a constatat că eu utilizam serviciile furnizate pentru a obţine profit! Altfel de unde ar fi ştiut că le utilizez pentru obţinerea unui profit dacă nu ar fi ascultat aceste convorbiri?

În realitate, nu m-am preocupat să obţin niciun profit din convorbirile mele, ci pur şi simplu am comunicat cu diverse persoane publice sau particulare. Ceea ce este însă halucinant, este faptul că s-au ascultat aceste convorbiri, încălcându-se prevederile constituţionale şi păşindu-se automat pe tărâm penal.
Pentru a debloca telefonul m-am adresat operatorului de serviciu de la Vodafone, domnul Bogdan Drăgan, care mi-a explicat că de fapt ar fi de vină un anumit calculator, care aşa ar fi interpretat el că eu mă ocup de obţinerea unui profit şi nu de nevoile proprii. Deoarece această situaţie este fără precedent şi în esenţa ei extrem de periculoasă pentru libertatea de exprimare a cetăţeanului, solicit companiei Vodafone să emită un comunicat de presă în care să explice cu argumente pertinente apariţia acestui mesaj, care dovedeşte că toate convorbirile mele din data de 18 aprilie 2011, au fost ascultate.

Solicit companiei să precizeze dacă există un protocol de colaborare cu Serviciul Român de Informaţii, pentru ascultarea telefoanelor unor jurnalişti. Menţionez că în convorbirile purtate pe data de 18 aprilie 2011 cu anumite persoane mi-am declinat identitatea şi profesiunea. De asemenea solicit companiei Vodafone, adresarea unor scuze publice pentru intervalul de timp -  circa o oră! – în care accesul meu ca utilizator la reţea a fost blocat. Păstrez pe telefon ca probă mesajul primit. Întâmplarea lasă în urmă o întrebare: în ce scop ne sunt ascultate telefoanele?

Sursa: ziuaveche

6 comentarii:

 1. nici nu ar trebui sa ne mai mire.. Big Brother intra incet incet in actiune..Cu telefoane si mai apoi camere video pe strazi si locuri publice..

  RăspundețiȘtergere
 2. Cred ca nu esti la curent de Legea 298/2008 privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice!

  RăspundețiȘtergere
 3. masoneria controleaza Romania!

  RăspundețiȘtergere
 4. marcel vasile6 mai 2011, 20:11

  parerea mea e ca te confrunti cu un subiect care nu trebuie trecut cu vederea pur si simplu . este foarte grav si ne da de gandit la toti !!!

  RăspundețiȘtergere
 5. Nu esti primul caz. Vreau sa-ti dau un sfat. Sincer ,nu stiu ce companie de telefonie este....., dar chiar si atunci cand mobilul e in repaos si nu e decat un aparat inofensiv sa ai grija unde il pui. Sa-l pui cat mai departe de tine...si in special sa nu-l ai langa tine atunci cand te "culci" cu nevasta sau sotul. Telefonul vede tot..., aude tot si stie tot. Din pacate, se poarta si aceasta metoda de " control".

  RăspundețiȘtergere
 6. dezbina ca sa cuceresti nu vor fii ascultate a lu gheorghe gen FA pune fasolea la foc ca vin cu vitele CI cate vapoare avem AZI ?ca tre sa plece nevastamea la MILANO la SHOPING

  RăspundețiȘtergere