15 mai 2011

Rusia despre scutul antirachetă din România: “Ne pregătim pentru cel mai rău scenariu posibil”


Instalarea scutului antirachetă american pe teritoriul României nu este văzut cu ochi buni de Rusia. Mai exact, prin adjunctul ministrului rus al Apărării, Anatoli Antonov a declarat că Rusia analizează “modalităţi de protejare a poporului, dacă Rusia nu este consultată în cadrul unor negocieri cu NATO”, conform agenţiei RIA Novosti.“Nu sunt numai negocieri, se face şi ceva serios. Ministrul Apărării trebuie să se pregătească pentru cel mai rău scenariu posibil”, a continuat adjunctul ministrului Apărării din Rusia. Declaraţia lui Antonov vine la scurt timp după ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov a declarat că negocierile cu americanii avansează lent. “Pentru moment, progresul este lent, dar secretarul de Stat american Hillary Clinton a promis să adopte măsuri”.

Aceasta nu este prima ocazie când Rusia se declară îngrijorată de prezenţa scutului antirachetă atât de aproape de graniţele sale. La începutul lunii mai, ministrul Lavrov a cerut garanţii juridice din partea SUA cu privire la amplasarea scutului la baza militară din Deveselu.
“În această situaţie, este şi mai necesar să primim garanţii juridice din partea Statelor Unite, asupra faptului că sistemul antirachetă care urmează să fie amplasat în Europa nu este îndreptat împotriva forţelor strategice nucleare ruse”, a anunţat Ministerul rus al Afacerilor Externe, citat de agenţiile de presă ruseşti.
Amplasarea scutului antirachetă la baza militară de la Deveselu a fost adoptată în şedinţa CSAT de la începutul lunii mai şi anunţată de preşedintele Traian Băsescu. La Deveselu vor fi dislocaţi în medie 200 de militari americani. Numărul maxim de soldaţi americani care ar putea ajunge la baza aeriană românească este de 500.

Traian Băsescu a menţionat că baza aeriană va rămâne sub comanda românească, comandantul bazei fiind un ofiţer român dar şi că elementele scutului anti-rachetă nu sunt îndreptate împotriva Rusiei.

sursa : antena 3

3 comentarii:

  1. cine a folosit pt prima data bomba atomica? cine a bombardat bosnia serbia,irak,afghanistan,libya ? nu cumva statele unite ale americii ? cine raul si bunul in aceasta ecuatie ?

    RăspundețiȘtergere
  2. daca nu ar fi cu musca pe caciula,adica daca nu ar sti ca ceva se va intampla,rusii n-ar mai tipa si n-ar mai da atat din maini.daca vrei,dezvolta ideea si posteaza ceva pe blog

    RăspundețiȘtergere
  3. NEMTII CARE SUNT FOARTE INAPOIATI FATA DE DE ACEST MINUNAT POPOR (FACUT PE VAPOR) DE JAPONEZII TRECUTI PRIN MULTE GREUTATI SI LA PROPIU SI LA FIGURAT VOR. CER DORESC,SA PLECE UNCHIUL SAM NOI NUUU IL VREM SCUMPETE,, RUSII ASA CUM SUNT EI (SI DACA TE UITI IN OGLINDA POATE TE REGASESTI PT CA VREI SA DORMI LINISTIT IN CASA TA )DACA PLECI LA INDICATIILE DE PARTID SI NU TE DOARE, MACAR GANDESTE-TE LA CE AI LASAT IN URMA CHIAR DACA NU T-E AFECTEAZA LA PROPIU

    RăspundețiȘtergere