15 mai 2011

Lista tarilor care ne datoreaza sume colosale

In 1989 sumele pe care Romania le avea de recuperat din strainatate erau consistente. Acum, in 2011, lista s-a subtiat si nu pentru ca banii au fost recuperati, ci pentru ca unele datorii au fost sterse, preluate de investitori interesati sau pur si simplu s-au pierdut.

In 2005 datoria Irakului catre Romania era de 2, 6 miliarde de dolari. Relatia privilegiata pe care Nicolae Ceausescu a avut-o cu Sadam Hussein a facut ca Romania sa investeasca enorm in Irak. Noi le-am facut drumuri, foraje petroliere, cai ferate, fabrici ciment si armament, lucrari de irigatii. Ei ar fi trebuit sa ne dea petrol si bani.
Ce s-a intamplat cu datoria? Clubul de la Paris, aceeasi instanta care in 1981 obliga Romania sa-si plateasca datoriile, in 2005 ne-a cerut sa iertam datoria statului irakian in proportie de 80%, mai bine de 2 miliarde de dolari, iar restul datoriei a fost esalonat pe 23 de ani cu 5 ani de gratie. Prin urmare, Irakul isi termina de platit datoriile abia in 2028.


In 2007, printr-un acord semnat, s-a redus datoria externa a Mozambicului fata de Romania cu 90%, cu conditia ca restul s-o plateasca.
In 2007, Mozambicul se arata dispus sa dea proprietati in locul datoriei. Ciudat lucru, dar noi nu doar ca nu primim proprietati in Mozambic, ci iertam o datorie de 126 de milioane de dolari.


Egiptul ne datora in 1989 470 de milioane de dolari. Acum datoria a disparut.
Inainte de 1989 Romania a construit in Egipt fabrici de ciment si de produse chimice, a construit linii electrice de inalta tensiune, conducte de alimentare cu apa pe zeci de kilometri. Investitii extreme de costisitoare in schimbul carora am primit in anii 90 detergenti de tip Jax si Smash sau insecticide.

Fostul deputat PSD, Iosif Armas este unul dintre multii afaceristi care au profitat de pe urma datoriilor pe care le avem de incasat. Numele lui Armas este asociat printre altele cu distrugerea statiunii Baile Herculane pe care a cumparat-o in conditii dubioase in 2001.

Zambia datora Romaniei aproape 30 de milioane de dolari. Guvernul Radu Vasile a vandut, pe ascuns, catre „Donegal", o companie cu sediul in Insulele Virgine, datoria Zambiei cu pretul cu putin peste 3 milioane de dolari. Adica 10% din valoarea datoriei.
Donegal International a dat in judecata Zambia si a cerut sa ii fie platite 55 de milioane de dolari in contul datoriilor pe care le rascumparase de la Romania.
Ei au cumparat de la Romania pentru 4 milioane de dolari si apoi au dat in judecata guvernul din Zambia. Pana la urma au reusit sa castige 15 milioane de dolari .
In urma procesului, Zambia a fost obligata sa plateasca 15,5 milioane de dolari fondului. Buna investitie, nu? Un profit de 12 milioane de dolari pentru Donegal. Pentru Romania? Un minus de 27 de milioane.
Urmariti reportajul de la "Romania te iubesc" pentru a descoperi si celelalte state care ne datoreaza bani,insa probabil nu-i vom recupera niciodata pentru ca avem un guvern care doar isi bate joc de noi si din pacate UN POPOR care asteapta (ce? nu stiu), care nu vrea sa faca nicio schimbare,care pur si simplu are in fata dovezi ca lucrurile nu merg bine si tot degeaba.
Sau poate am innebunit eu  si doar eu vad aceste probleme,iar restul traiesc bine.Cine stie!

6 comentarii:

 1. Nu mai zic de bogatiile naturale ale tarii care vor fi date strainilor pe nimic. Am putea fi cea mai bogata natiune de pe pamant si in realitate suntem aratati cu degetul peste tot cu dispret.
  Ma doare sufletul si mintea sa vad adevarul.Numai cu sange se pot spala pacatele astea..

  RăspundețiȘtergere
 2. alo justitia mama voastra de ordinari sa va fereasca dumnezeu de o revolutie adevarata personal v-as trage in teapa si pe roata pentru ce ati omorit tineri nevinovati in decembrie scirbelor tradatorilor de tara ma refer la clasa politica justitie =mafie doamne vezii.

  RăspundețiȘtergere
 3. scrieti illuminati invers si puneti .com acolo la www.

  RăspundețiȘtergere
 4. am scris illuminati invers si am dat peste natonal securyti of america sau ceva d genul

  RăspundețiȘtergere
 5. @Anonim: citesc blogul asta de foarte mult timp si chiar imi place. cred in conspiratia asta cu masoni si in manipularea maselor cu ajutorul massmediei, dar faza cu illuminati scris invers e joaca de copii si nu e nimic relevant in asta. si eu pot sa fac script sau ceva de genul, unde la browser scrii pentagon.com si de fapt, cand dai enter te duce pe cancan.ro. intelegi?

  RăspundețiȘtergere