30 aprilie 2011

UDMR refuza sa arboreze drapelul Romaniei

Prefectul Harghitei, Constantin Strujan, a solicitat, marti, arborarea drapelului Romaniei pe sediul organizatiei teritoriale UDMR Ciuc.

Cererea a intervenit dupa ce, luna trecuta, un cetatean din Sfantu Gheorghe, Dan Tanasa, l-a sesizat in acest sens pe ministrul de Interne, Cristian David. Tanasa reclama faptul ca pe sediul UDMR din Miercurea Ciuc, este arborat drapelul formatiunii politice, insa nu si tricolorul Romaniei, fapt care, in opinia sa "contravine prevederilor Legii 75/1995". El a sustinut, in sesizare, ca legea obliga formatiunile politice sa arboreze tricolorul romanesc pe sediile sale, relateaza Agepres.

Sesizarea a fost trimisa ministrului de Interne si a ajuns la Prefectura Harghita pentru solutionare.
Prefectul Constantin Strujan a declarat ca, dupa analizarea prevederilor legale in materie, s-a solicitat UDMR Ciuc "intrarea in legalitate in sensul arborarii drapelului Romaniei in mod permanent la sediul acesteia".
Presedintele UDMR Ciuc, Borboly Csaba, care este si presedintele Consiliului Judetean Harghita, sustine, la fel ca si atunci cand a fost trimisa sesizarea catre Ministerul de Interne, ca UDMR nu este partid politic si ca atare drapelul Romaniei nu va fi arborat pe sediul sau.
"UDMR nu este partid politic. Pe sediul sau a fluturat pana acum doar drapelul organizatiei si la fel vom proceda si de acum inainte", a declarat marti, Borboly Csaba.

3 comentarii:

  1. Atunci de ce aleraga ca disperatii si sunt in stare de orice ca sa ajunga la guvernare? Inca un motiv in plus ca sa l-i se dea cu FLIT..... Nu este nevoie de ei in PARLAMENTUL ROMANIEI....

    RăspundețiȘtergere
  2. ce sunt??????????????

    RăspundețiȘtergere
  3. MOARTE UNGURLOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MOARTE UNGURILOR!!!!!!!!!!!MOARTE UNGURILOR!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere