5 aprilie 2011

Manifest impotriva cardului cetateanului in Grecia!

 100 000 de greci cu preoti in frunte au manifestat IMPOTRIVA CARDULUI CETATEANULUI. Ati vazut ceva la tv? La noi stirile ii prezinta pe Oana si Pepe …Zeci de mii de oameni din multe parti ale Greciei au raspuns la apelurile Comisiei Panelene a Clericilor si Laicilor pentru Lupta impotriva Cardului Cetateanului si s-au adunat duminica, 27 martie 2011, in Pedio Areos, dupa care au mers in mars pasnic catre Parlamentul Elen. Estimarile cele mai modeste vorbesc de cel putin 30.000 de manifestanti, in timp ce Parintele Nektarios Moulatsiotis, presedintele acestei Comisii de Lupta impotriva Cardului Cetateanului, a anuntat prezenta a 100.000 de oameni.
Importanta insa nu are atat numarul participantilor, cat prezenta dinamica a oamenilor, atat in discursurile tinute la Pedio Areos, cat si in marsul catre Parlament.
Mitropolitul Pireului, Serafim, in numele Bisericii locale a Pireului, a exprimat nelinistea sa profunda fata de intentia introducerii cardului cetateanului in mesajul transmis manifestantilor prin reprezentantul sau, protopresviterul Hristos Hritodoulou. A subliniat ca actuala evolutie a tehnologiei devine un adevarat blestem pentru om si instrument al unei dictaturi fara precedent in istoria omenirii. Omul isi va pierde identitatea in cadrul sistemului de urmarire continua care se va realiza prin cardul cetateanului. S-a mentionat de asemenea ca se asteapta luarea oficiala a pozitie e Sinodului Bisericii Greciei imediat ce guvernul va da publicitatii proiectul de lege privitor la introducerea cardului cetateanului, specificandu-se ca s-a constituit deja o comisie juridico-teologica a Sinodului care investigheaza toate datele legate de cardul cetateanului.


In ansamblul lor, discursurile s-au dorit un semnal de alarma adresat poporului elen si in acelasi timp tuturor crestinilor, care se afla in pericolul de a-si pierde libertatea de actiune si spirituala prin acest nou sistem de inrobire, „anticrestin, antipopular, antidemocratic, antiuman si satanic”, dupa cum a subliniat unul dintre vorbitori, „un sistem pe care Noua Ordine doreste sa il impuna Greciei”. De asemenea, manifestatia s-a dorit o avertizare a ocarmuitorilor tarii, care se vadesc a nu fi „nici greci, nici crestini”, ci slujitori ai intereselor Noii Ordini Mondiale. S-a subliniat ca guvernantii nu doresc sa prezinte clar ce inseamna cardul cetateanului si riscurile pe care le presupune, ei se exprima in mod ambiguu, echivoc, in ce priveste conditiile si implicatiile introducerii noului sistem de identificare, fapt care dovedeste o data in plus caracterul antipopular al masurii.

La sfarsitul discursurilor s-a citit rezolutia manifestatiei adoptata de catre toti participantii.
Apoi manifestantii au pornit in mars pasnic catre Parlamentul Grecilor strigand lozinci precum “NU cardului cetateanului!”, „Grecia crestinilor Ortodocsi”, „Grecia inseamna Ortodoxie!”, „Afara masonii din Parlament!” si cantand imnul national si „Aparatoare Doamna”. Puternica a fost prezenta tinerilor care cu vocile lor viguroase au dat un ton diferit marsului. Trebuie sa ii felicitam pe acesti tineri, pentru ca multi dintre ei s-au implicat in organizarea si desfasurarea evenimentului prin distribuirea de pliante si postarea de panouri etc.

Odata ajunsi in fata Parlamentului, rezolutia manifestatiei a fost inmanata unui reprezentant al Parlamentului. Protestatarii si-au manifestat dezacordul fata de masurile si atitudinea guvernantilor si parlamentarilor in actuala criza economica si politica si au afirmat ca nu ii considera reprezentanti ai poporului elen, tocmai pentru ca nu actioneaza spre binele material si spiritual al poporului, ci sunt adevarati tradatori de neam si luptatori impotriva Bisericii si a credintei crestine.
Mitropolitul Ieremia al Gortinei si Megalopoleos a transmis telefonic in direct mesajul sau de solidaritate si de sustinere a cauzei manifestatiei.
Mesaje de solidaritate au fost citite in fata Parlamentului de reprezentanti ai unor organizatii crestine de pe tot cuprinsul Greciei.
In sfarsit, trebuie sa semnalam ca protestatarii si-au anuntat intentia de a organiza si alte demonstratii de protest impotriva introducerii cardului cetateanului atat in Atena, cat si in alte orase ale Greciei.
Parintele Nektarios Moulatsiotis: ”dupa afirmațiile polițiștilor suntem 150.000 de oameni„
7 comentarii:

 1. stiati ca grecia are 22mil de locuitori dar 11 mil traiesc in afara greciei..adica in australia..canada...germania cei mai multi..acesti greci nu se vor intoarce decat in vacanta in tara lor...masonii vor sa-i scoata pe toti din tara pt a fi a lor ca o tara turistica pt soarele care este aici si pt clima in general...va se spune ca este la fel ca indonezia si va pati ce a patit indonezia...asta se spune si in discursul din videoclipul de mai sus..pacat ca nu ai tradus sa inteleaga toti este f interesant...

  RăspundețiȘtergere
 2. As putea sa jur ca la noi n-ar iesi nici 100 de oameni in strada pt asa ceva. O sa umblam ca robotii intr-o zi, depinzand total de cei puternici. E sumbru, dar din pacate adevarat!
  iar in legatura cu cei doi...no comment! e pura imbecilitate romaneasca!

  RăspundețiȘtergere
 3. NO, YOU CAN'T !! http://noiceinoi.blogspot.com/2009/01/yes-we-can.html

  SA VA DUCETI IN INTUNERIC CU TOT CU NOUA ORDINE CU TOT,CU TOT CU CIP-URILE VOASTRE CU TOT.INCA MAI IESE LUME IN STRADA SA VA INCURCE INCA NU SE SUPUNE TAMPENIILOR VOASTRE.

  RăspundețiȘtergere
 4. PRIETENE NU STIU CUM SA-TI MULTUMESC PT ACEST SITE ESTI UN OM EXTRAORDINAR....CE PARERE AI DE CLIPUL ASTA UNDE IAR SE VB DE NOUA ORDINE MONDIALA....LA CE MA UITAM EU CAND ERAM MIC SI O CREDEAM PE ASTA CU DEMOCRACY SI CU LIBERTATEA SI CA OAMENII SE INDREAPTA SPRE CV BUN http://www.youtube.com/watch?v=Y17uScHVWbQ

  RăspundețiȘtergere
 5. Bravo lor! La noi toata ziua n-auzim altceva decat Moni si Iri si Oana si Pepe, de parca ei ne-ar pune mancarea pe masa. Suntem un popor de lasi si de hoti si am avut grija sa ne facem de ras in toata lumea.

  RăspundețiȘtergere
 6. cred ca noi ce tinerii ar trebui sa ne unim si sa nu mai gandim ca cei din era comunista nu suntem slabi acest lucru este intiparit in mintea noastra de catre mass media care arata stiri cat mai stupide pe zi ce tre
  AR TREBUI SA INCERCAM SA NE DOVEDIM NOUA INSINE CA NU SUNTEM CA EI
  AVEM NEVOIE DE ACEST LUCRU SA NE ORGANIZAM SI INCET CU PASI MARUNTI VOM REUSI SA NE IMPOTRIVIM ACESTOR OAMENI DE LA GUVERN CARE VOR SA NE INDOBITOCEASCA PE ZI CE TRECE

  RăspundețiȘtergere