30 aprilie 2011

Băsescu face jocul UDMR și introduce în Constituție regionalizarea României

Ungurii sunt pe cale să își vadă visul cu ochii: autonomia Ținutului Secuiesc. Traian Băsescu a  introdus în proiectul de modificare a Constituției, regionalizarea României pe criterii sociale și economice.
regionalizare 
Aflat duminică, în pelerinaj la Covasna, Băsescu a declarat că în proiectul de modificare a Constituţiei, a introdus ideea de regiuni în România pentru eficientizarea adiminstrării țării.
Vă pot spune că în proiectul de modificare a Constituţiei eu introduc ideea de regiuni.  De ce optez pentru această organizare? Pentru că, în principiu, cred că diminuarea cheltuielilor aparatului de stat, fie că e vorba de aparatul central sau aparatul local, este la fel de importantă. În momentul de faţă avem foarte multe consilii judeţene, dacă punem şi sectoarele Bucureştiului, avem o birocraţie extrem de ridicată, care ar putea fi simplificată, eventual, prin organizarea unor astfel de structuri administrative la nivelul unor regiuni. Dar, repet, nu pe criterii etnice, ci pe criterii care să ţină cont de echilibrele sociale şi economice“, a declarat  Traian Băsescu.
Propunerea lui Băsescu de regionalizare a României nu face decât să dea apă la moară ungurilor care sunt tot mai aproape de a obține autonomia teritorială în Ardeal, fie e a și pe criterii economice și sociale.
harta_macroregiuni
Practic ideea regionalizării României aparține UDMR, care încă din 2009, propunea împărțirea adminsitrativ teritorială în cinci marco regiuni:
I. Moldova plus Brăila şi Buzău
II. De la Tulcea şi Constanţa şi până la Drobeta-Turnu Severin (partea de sud a Munteniei şi Olteniei) până la Dunăre, inclusiv Bucureştii
III. Partea de nord a Munteniei şi Olteniei (Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi Gorj)
IV. Banatul, plus partea de sud a Transilvaniei (Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov)
V. Partea de Nord şi Est a Transilvaniei, de la Covasna şi Harghita până în Bihor, Satu Mare şi Maramureş
O altă variantă propusă de UDMR în 2009 viza împărțirea României în 16 microregiuni. La numărul 14, microregiunea cuprinde județele: Harghita, Covasna și Mureș.
Proiectul de modificare a Constituției României va fi trimis spre dezbatere Parlamentului, după Sfintele Sărbători de Paște. Traian Băsescu ar dori ca referendumul pentru validarea noii Constituții să fie organizat simultan cu alegerile locale din iunie 2012.

9 comentarii:

 1. DRACUL ASTA DE BASESCU SI AR VINDE SI SUFLETUL(doar ca nu l vrea nimeni)... PENTRU A CASTIGA ALEGERILE VIITOARE.... MAI MULT SIGUR VOM FI CONDUSI DE UNGURI CAT DE CURAND... DACA NU TOATA TARA MACAR ARDEALUL ..PLUS INCA CATEVA JUDETE.............DOAMNE DAR NU SE GASESTE CINEVA CU TUPEU SA L IMPUSETE??? ahhhhhh sa terminam cu el pentru totdeauna.........

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce suflet sa-si vanda? Asta mai are suflet? Asta are sufletul vandut de la nastere. E un demon. Daca se va ajunge la asa ceva si posibil sa se ajunga pentru ca nimeni nu cracneste in fata lui....., vom ajunge, astia de dincoace de Carpati , pe la vecinii din est si posibil din sud. Ne pierdem inditatea cu totul. Este inadamisibil ce fac astia. Pas cu pas ajung la ce si-au propus de mult timp. Ce fel de politicieni parlamentari, senatori, ministrii ...etc. avem frate? Niste marionete...!Toti is cocosati fara coloana vertebrala. Niste biete dobitoace care se tarasc ca reptilele.::((( Ni se rasusesc stramosii in mormant ..!

  RăspundețiȘtergere
 3. romanii sunt prea primitori...iar hotii altor natii si-au gasit fraerii si s-au aciuat aici!

  RăspundețiȘtergere
 4. trebuie reinfiintata DACIA in vechile granite si cu tinuturile de atunci si alte neamuri ...pe la casele lor ,ca asa le sta bine Musafirilor mai vin dar mai si pleaca!

  RăspundețiȘtergere
 5. albanezii,croatii,macedonenii,muntenegrenii, bosniaciisi"romanii"din serbia(timoc) in complicitate cu onu(statele unite,franta,anglia,germania)vor sa distruga serbia definitiv...

  RăspundețiȘtergere
 6. ce sa zic lume ce mai e de comentat? dute tu la unguri si cere o regiune sau vreun oras ca te impusca aia.of doamne chiar asa am ajuns sa ne vindem tara pt ce? pt a fi reales.dute domnu base si la alte mese in alte tari si canta k noi ne-am saturat de minciunile tale:sa tariti bine.tot respectul pt cei care daua comm_uri la articolul asta.

  RăspundețiȘtergere
 7. Sa zic ca asta e un bou, jignesc bietul animal? Asta nu e decat un slugoi parvenit. Unul care a trait poate toata viata cu romul sub nas.Bine s-a mai infipt handicapatul asta! Constat cu amaraciune ca am avut parte numai de presedinti a caror nume se termina in ...escu. Se pare ca ar trebui sa se schimbe ceva ,nu ne merge bine ca astia care se termina in ..escu , nu sunt oamenii de care avem nevoie.

  RăspundețiȘtergere
 8. Ma asteptam la asta, in ultimii 20 de ani ungurii au castigat putin cate putin acest razboi, iar marea batalie se va da la nu in 2012, PDL-ul ca sa castige alegerile si sa aiba majoritate va vinde tara ungurilor! Imi pare rau dar ce s incearca este o incalcare a Constitutiei, se cheama tradare! Cat a fost Ceausescu un ungur nu a deschis gura s ceara ceva, ba chiar au invatat limba romana si acum ei rad de noi, sunt cetateni romani de etnie maghiara au drept de vot in Romania dar ei nu stiu limba romana! Suntem dobitoci si ne meritam soarta!

  RăspundețiȘtergere
 9. eu vreau impartirea in tinuturi!!! ....tinuturile din vechea Dacie ...tinutul lui GELU a lui MENUMORUT ....tinuturile intinse pana in campia Panoniei si pana la Bug cand nu erau natiile hoate pe aici care au venit cu furatul si cersitul...stiti voi care!!!

  RăspundețiȘtergere