4 februarie 2011

Uluitoarele intamplari de dupa scufundarea TitaniculuiChiar din primele zile, dispariţia Titanicului a fost împânzită de mituri şi legende. Pe lângă cele tradiţionale, la noi au ajuns şi versiuni fantastice.

În 1897, cu 15 ani înainte de dispariţia Titanicului, a ieşit de sub tipar carte necunoscutului jurnalist pe atunci, Morgan Robertson. Romanul său prezicea moartea unui uriaş transoceanic cu numele „Titan”.

Imaginaţia bogată a jurnalistului s-a dovedit a fi o prorocire de coşmar, care se potrivea cu faptele reale, începând cu numele şi echipamentele vasului şi terminând cu locul, timpul şi cauza catastrofei.

După tragedie, Robertson era considerat „diavol”, geniu negru, prevestitorul nenorocirii. Romanul său a fost blestemat, iar autorului i-a fost refuzat dreptul la publicarea cărţilor. Dar în ziua în care măreţul Titanic îşi începea călătoria, nimeni nici măcar să se gândească la vreun roman-prorocire. Toţi cei care urmau să călătorească pentru prima oară cu vasul-minune se considerau aleşi iar rudele şi fotografii îi priveau cu invidie de pe mal.

Doar un singur marinar de pe Titanic, printr-o ironie a sorţii, avea cu el un exemplar al romanului lui Morgan Robertson. Pe măsura ce înainta în lectură, pe marinar îl cuprindea panica. Le-a povestit colegilor, dar aceştia deja erau cu un zâmbet larg pe buze. Era într-atât de speriat, încât atunci când vasul se afla în portul oraşului Southhempton, el a abandonat, şi prin asta şi-a salvat viaţa.

De asemenea, în ultima clipă, au refuzat să călătorească încă 55 de oameni. În această listă intra miliardarul John Morgan, deţinătorul ambarcaţiunii, subit declarat bolnav. A refuzat călălătoria şi un mare negustor Wood, a cărui soţie a primit o avertizare anonimă „dacă nu vreţi să vă pierdeţi soţul, atunci faceţi tot posibilul ca să-l răzgândiţi de la călătorie”. Restul care au refuzat au motivat asta prin diferite presimţiri ciudate dar puternice.

Pe 15 aprilie 1972 (la 60 de ani după tragedie) radistul linkorului american „Theodor Roosvelt” primeşte un semnal SOS. Prin zgomotul din căşti răzbătea o voce îngheţată care chema ajutor pentru Titanicul ce se scufunda.
Radistul Llyd Dethmer a crezut că a înnebunit. Însă, pentru orice eventualitate, a transmis mesajul la ţărm. Cine ştie? Poate într-adevăr, cineva are probleme. Răspunsul a fost foarte scurt şi calm : „la semnalul SOS nu răspundeţi, continuaţi cursul stabilit”. Abia în port căpitanului şi întregului echipaj le-a fsot arătat că demult scufundatul Titanic nu avea cum să trimită vreun semnal SOS. Ori radistului i s-a părut, ori cineva a făcut o glumă bună. Însă Dhetmer a găsit straniu faptul că explicaţiile au fost oferite de serviciile speciale şi nu de conducerea maritimă. Aşa că a început cercetările. De la început, din pură curiozitate. Dar s-a adâncit atât de mult încât a ajuns la spitalul cu probleme neuropsihologice. Dar înainte de asta a reuşit să „dezgroape” multe lucruri interesante.Dhetmer a căutat în arhive rapoartele colegilor săi radişti despre acelaşi lucru care l-a observat şi Lloyd. Anii în care au fost detectate semnale SOS erau 1924, 1930, 1936, 1942. A făcut un tabel şia observat, că fantomele radioefirului apăreau o dată la şase ani.

În 1978 Lloyd aştepta intenţionat semnalul. Şi a asigurat pe toată lumea că l-a primit. Ce s-a întâmplat în 1984 şi 1990 nu se ştie. Nu există informaţii nicăieri. Însă, în 1996, ziarul canadian „Sun” anunţă despre un alt semnal SOS primit de vasul canadian „Quebec”.

Unii învăţaţi presupun că „în câmpul întinderii timpului s-a format un semnal-fantomă”, şi că pe el, cică, îl primesc vasele de atâta timp. Şi dacă toate aceste nu sunt minciuni şi falsuri, ar trebuie să ne pregătim pentru SOS-ul din 2008.

O altă categorie de savanţi sunt hotărâţi că SOS-ul a „tăiat” timpul în două. Adică, semnalul putea fi recepţionat şi în 1906, şi în 1900. Dar, din păcate, pe atunci, un radio era ceva nu chiar atât de ieftin şi uzual. Popov l-a inventat în 1895.

Însă, cei mai înflăcăraţi cercetători susţin că şi atunci semnalele era primite, doar că nu de radioaparatură ci de oameni. Mai specificat, de creierele lor. Anume aşa s-ar explica profeţia lui Morgan Robertson şi pesimţirile celor 55 ce-au refuzat călătoria.

Pare un episod de poveste, dar cum altfel de explicat semnalul primit de vasul „Carpatia” şi „Olimpic” la ora 23 : 17? Adică, asta ar însemna cu 23 minute mai devreme decât ciocnirea cu mortalul aisberg, care a avut loc la 23 : 40…

Daca pana acum toate descoperirile se reduceau la niste semnale-fantome, destul de „nepalpabile”, atunci ceea ce a gasit Carl-Yorgen Huss, capitanul vasului norvegian de pescuit este destul de material.

In ziua de 24 septembrie, 1990, in nordul Atlanticului, la 340 de km sud-vest de Islanda, pescarii norvegieni au gasit o fata, ce ar arata de 29 de ani, tremurand pe un aisberg. Numele ei era Winnie Cowts.

Capitanul Huss a anutat oficialitatile de fata gasita. Aceasta insa afirma ca s-a salvat printr-o minune de la naufragiul Titanicului si ca este foarte ingrijorata pentru soarta celorlalti calatori…

Pentru aceasta femeie timpul s-a oprit in tragica zi de 15 aprilie 1912, zi pe care o traia emotional atat de puternic de parca nici n-ar fi existat acesti 79 de ani!

Pescarii nu puteau accepta asa ceva. Notiunile lor despre timp erau bulversate si mai mult cu cat autoritatile norvegiene se convingeau ca este complet sanatoasa psihic. insa, o tradau doar hainele. Asa ceva purtau femeile „la moda”, la inceputul secolului. Winnie era complet uimita si nu trada nicio urma de prefacere. Dar cum este posibil asa ceva?

In cautarea raspunsului, expertii au luat legatura cu oficialitatile maritime britanice. Londra a confirmat ca miss Winnie Cowts din Southempton intr-adevar era pe lista calatorilor si s-a aflat pe vapor.

Lucrul cel mai straniu este ca ea nu arata deoc de 108 ani, ci de 29! „E ceva supranatural”, afirmau cei 27 de doctori si invatati ce-au examinat-o. „Se pare ca s-a aflat intr-un fel de conservare a timpului. N-a imbatranit deloc”.

Iar aproape peste un an, la 9 august, 1991, vaporul de cercetari norvegian „Larsson Nayper”, la 365 km sud-vest de Islanda il pescuieste, dupa toate aparentele, chiar pe capitanul E. John Smith!

Nevatamat, dar cutremurat de cele intamplate. Era imbracat intr-o uniforma excelenta, marca „White Star”.

Salvatorii au procedat exact ca in cazul lui Winnie. L-au „predat” pe Smith autoritatilor de la Oslo, care l-au spus la o serie de examinari si teste psihice. Le-a trecut cu brio pe toate. Era perfect sanatos. Atunci cand s-au comparat amprentele din dosarele marinei britanice cu cele ale „reintorsului” a avut loc o foarte mare surpriza. Se potriveau in cele mai mici detalii !

Chiar daca cei doi supravietuitori se simt excelent, autoritatile (nu se stie care) exclud total posibiltatea unui interviu chiar si pana astazi! Toate acestea se fac sub pretextul readaptarii la societate, cei doi inca mai cred ca sunt in 1912…

Peste 3 ani, in 1994 deja, in aproape aceleasi locuri (sud-vest de Islanda, 300-400 km) a fost gasita o fetita de 10 luni, aproape inghetata, dar sanatoasa. De unde s-a luat acest bebelus, care evident ca nu poate sa inoate la o asa distanta de mal? De ce este inca in viata? Copilita plutea pe apa datorita unui colac de salvare apartinand Titanicului…

In cele intamplate e greu de crezut dar totusi cercetatorii acestui caz au gasit in arhive mentionarea necesara despre acest copil…

Majoritatea marinarilor ce trec prin locurile unde a pierit Titanicul sustin ca vad un vas mare scufundandu-se mereu… Unii zic ca este fantoma Titanicului, altii, putin mai luminati – ca in momentul scufundarii uriasul transoceanic ar fi nimerit intr-un „virtej” al timpului… Oricum, Pentagonul deja a clasificat acest subiect, ca si multe altele : Top Secret…


( sursa: http://frighteningphenomena.blogspot.com/2010/09/mysteries-of-titanic.html)


PS: Nu pot sustine in totalitate ceea ce scrie in acest articol deoarece la o simpla cautare pe Google a numelui "
Winnie Cowts" am observat ca doar pe site-urile din Romania este sustinut acest lucru.


46 de comentarii:

 1. o fi adevarat...n-o fi adevarat?...Ce credeti?...

  RăspundețiȘtergere
 2. Este adevarat faptul ca inainte cu 15 ani de scufundarea Titanicului a aparut un roman in care era prezisa scufundarea unui vapor foarte mare pe nume "titan".Dupa scufundarea Titanicului s-a descoperit ca foarte multe detalii din roman coincideau cu ceea ce s-a intamplat in tragicul accident.Dar dupa cum am spus la sfarsitul articolului,nu pot sustine in totalitate acest articol pentru ca deocamdata nu am gasit sa se scrie pe niciun site "din afara" celelalte intamplari.inca fac cercetari si va anunt.o zi buna tuturor

  RăspundețiȘtergere
 3. Imi place numele autorului, are o sonoritate care imi trezeste curiozitatea.

  John Pierpont Morgan a dat ordinul sa se construiasca Titanicul in 1909. White Star Line a fost compania care a construit acest vas, proprietate familiei Morgan.

  Iar acum cand aud numele de Morgan Robertson, ma face sa ma intreb daca faceau parte din aceeasi familie sau este doar o coincidenta de nume.
  Am citit pe wikipedia despre acest autor, si am observat ca titlul cartii era altul, anul aparitiei publicatiei era de asemenea altul ... si alte diferente.
  E posibil ca totul sa fie o inselatorie, este vorba de acelasi subiect si totusi informatiile se bat cap in cap.

  Cat despre aparitia acelor 3 persoane in anii 90, presupunandu-se ca au fost pasageri ai Titanicului .... mi se pare prea de tot. Cand eram mic credeam in mos Craciun, dar acum nu pot crede in fiecare poveste fantastica scrisa pe net, oricat de frumos ar fi sa fie reala.

  RăspundețiȘtergere
 4. poate fi adevarat...nu pote fi...totul este posibil.Daca ar fi adevarat...ei bine ar fi foarte straniu.Un bebelus n-ar fi rezistat,de asta sunt sigura.Totul e foarte ciudat

  RăspundețiȘtergere
 5. asta nu prea o mai cred , ce cred eu este legat de roman , si de 11 septembrie s-au facut filme si scris cartzi inainte de dezastru , si la wtc personalitatile au scapat ca prin minune , chiar primarul new yorkului a iesit din cladire spunand ca se va prabusii cladirea . ciudat a fost ca restul oamenilor li-sa spus sa se intoarca la muncile lor ca nu e nimic ... amandoua dezastrele au fost urmate de actiuni ale politicului in avansarea spre mult doritul control financiar ... app la wtc de ce nu a fost prezent in cladire in acea zi nici un evreu ? oare in titanic a murit vreun evreu? sunt foarte curios

  RăspundețiȘtergere
 6. as vrea sa precizez si eu in legatura cu gasirea celor 3 persoana..poate fi o poveste adevarata si de ce zic asta...am facut un experiment pe o musca.(am prins o musca,am puso intrun pahar acoperit si apoiam bagato in congelator,dupe2zile am scoso am incalzito putin si la catev a minutele si.a luat zborul) va vine sa credeti...asta mi.as inchipui eu si cu acele 3 persoane gasite probabil au avut norocul de a nu se ineca

  RăspundețiȘtergere
 7. cauta mai multe informatii ca sunt foarte curioasa si vreau sa stiu adv

  RăspundețiȘtergere
 8. exista multe porti ale timpului pe pamant...dar ca multe alte lucruri,noi oamenii simplii nu avem voie sa stim despre ele...eu unu cred....

  RăspundețiȘtergere
 9. winnie cowts nu este trecuta pe lista pasagerilor de pe titanic. am verificat.lista pasagerilor se gaseste pe google f usor.oricum ai multa imaginatie, asta este clar

  RăspundețiȘtergere
 10. supe rtare blogul asta... :D decat sa cumpatr carti sf sa dau bani pe ele si sa dureze zile sa le citesc..imi clatesc ochii cu o multime de 'nuvele' sf...e chiar misto, te recreaza, iti pune la contributie imaginatia...cu conditia sa nu crezi tot ce citesti :D

  RăspundețiȘtergere
 11. E de rahat tot ce se scrie.
  S-a scufundat si asta este.
  Pacat ca au murit oameni.

  RăspundețiȘtergere
 12. Anonim spunea...
  winnie cowts nu este trecuta pe lista pasagerilor de pe titanic. am verificat.lista pasagerilor se gaseste pe google f usor.oricum ai multa imaginatie, asta este clar

  daca verifici mai bine ai sa vezi ca exista insa nu se scrie Cowts ci Coutts. deci mai verifica o data lista :P

  RăspundețiȘtergere
 13. .. evident toate se intampla cu un sens si nu toate fac obiectul prezentului !

  RăspundețiȘtergere
 14. scoate chestia asta ca daca iti face cineva ticket iti suspenda contul! pentru binele site-ului, sterge ce ai scris aici:

  Asa ca daca va placut acest blog si vreti sa ajutati cumva la continuarea lui dati si voi un click pe o reclama de la google din partea dreapta (dureaza doua secunde si nici nu te costa nimic.Multumesc anticipat

  RăspundețiȘtergere
 15. SA FIM SERIOOOOOOOOOOOOOOOOOOSI HAHAHA

  RăspundețiȘtergere
 16. sunteti niste gunoaie si mincinosi
  proprietarul Titanicului a fost pe vas
  gunoaie si tigani mincinosi sunteti

  RăspundețiȘtergere
 17. Daca cel care a scis(copiat)acest articol s-ar fi informat mai bine in legatura cu cei 3 pasageri care s-au gasit(oare de ce nu exista articole despre ei in engleza ca traiesc?!) ar fi vazut ca Winnie Cowts(gresit scris-copiat) este Winnie Coutts casatorita Trainer si mai exact trecuta gresit pe biletul de cls.3 cu Nr C.A. 37671 de pe TITANIC o chema MINNIE.De fapt cititi aici:http://www.encyclopedia-titanica.org/titanic-biography/winnie-coutts.html.Lectura placuta.

  RăspundețiȘtergere
 18. Name: Mrs Winnie "Minnie" Coutts (née Trainer)
  Born: Wednesday 2nd February 1876
  Age: 36 years
  Married to William Coutts.
  Last Residence: in London England
  3rd Class passenger
  First Embarked: Southampton on Wednesday 10th April 1912
  Ticket No. 37671 , £15 18s
  Destination: Brooklyn New York United States
  Rescued (boat 2)
  Disembarked Carpathia: New York City on Thursday 18th April 1912
  Died: Monday 29th February 1960

  RăspundețiȘtergere
 19. "Survivors of the Titanic Disaster" in lista asta este trecuta...de aici inteleg ca a supravietuit,nu?nu ca a fost gasita dupa nu stiu cati ani cum scrie mai sus...pfff...nici nu stii ce sa mai crezi...

  RăspundețiȘtergere
 20. Frate, m-a terminat contrastrul siteului tau... Alb pe fond negru....vad numai randuri albe acum:))) Fa si tu o combinatie mai placuta ochiului! Bafta

  RăspundețiȘtergere
 21. interesant.....o fi adevarat?!no fi?!habar nu am dar cert este ca exista un adevar la mijloc despre toate afirmatiile astea...adevar pe care il stiu cei 3 asa-zisi supravietuitoti gasiti(daca o fi adevarata povestea asta cu persoanele gasite...)

  RăspundețiȘtergere
 22. jucati la cacealma,nu tine...totusi...ai fantezie

  RăspundețiȘtergere
 23. http://www.encyclopedia-titanica.org/titanic-third-class-passengers/

  am facut research si la clasa a treia exista minnie winnie coutts

  RăspundețiȘtergere
 24. ma duc pe un ghetar sa incerc ...
  deci sunt in 2011 vin ei sa ma salveze prin 2100

  RăspundețiȘtergere
 25. cred ca este un sambure de adevar.in orce caz vulgul nu trebuie sa stie ca si cu extraterestii.sant sigur ca in curand vom simti pe pielea noastra,2012.Oameni buni TREZITI-VA!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 26. super interesant..adevarat sau nu important e k mi-a captivat total atentia,ceea ce rar se intampla..titanicul este filmul meu preferat si tocmai de aceea mi-a placut articolul,m-a atras dintotdeauna povestea acestuia,dar totusi..daca ar fi adevarat cum au supravietuit acei 3 oameni atatia zeci de ani ??? n-au murit de frig,de foamne,nuj habar n-am..

  RăspundețiȘtergere
 27. interesant dar cred despre fantome si fenomene neexplicabile dar de presoane aparute dupa multi ani mi-e greu va pup mi-a placut!!!!:-)

  RăspundețiȘtergere
 28. O TEORIE SPUNE CA FANTOMELE SUNT DE FAPT SUFLETELE OAMENILOR CARE NU SE POT ODIHNI IN PACE DIN CAUZA MODULUI IN CARE AU MURIT SE SPUNE CA FANTOMELE SUNT PRINSE INTRO PANZA A TIMPULUI DAR CEA CE SA INTAMPLAT CU CELE TREI PERSOANE INTRECE ORICE TEORIE SI LOGICA A OMENIRI POATE EXISTA O LUME PE CARE NO PUTEM VEDEA DAR PANA MISTERU VA FI DEZLEGAT FANTOMELE DE PE TITANIC RAMAN UNU DINTRE CELE MAI MARE MISTERE

  RăspundețiȘtergere
 29. Dc radeti inainte sa va documentati...daca stati bn si cautati,au aparut multe filme ce au tema asta..cu pers gasite dupa anii de zile dar aveau varsta la data disparitiei....oricum ce s-a int acolo mereu a ridicat semne de intrebare....la fel si icebergul....in fine eu cred...pt k am mai vazut cazuri!bv tie.

  RăspundețiȘtergere
 30. plus ca se stie ca maj filmelor cu tema asta au o samanta de adevar...si sunt multe lucruri pe care noi nu le stim si din ignoranta preferam sa nu credem...

  RăspundețiȘtergere
 31. straniu,poate fi adevarat,doar mistere nimic concret

  RăspundețiȘtergere
 32. Ciudat dar interesant. Este un fel de "Titanic 2". Oare dupa cele 3 persoane sa se fi inspirat cei care au facut "Titanic 2" ? :)

  RăspundețiȘtergere
 33. daca interceptam un semnal de la un vas ce se va scufunda mai devreme de timpul lui si evitam lucrul acesta atunci semnalu.. nu se va anula? si nu am avea un semnal deci nu sa intamplat nimic.

  RăspundețiȘtergere
 34. Se spune ca vasul cu pricina nu era Titanic, ci Olympic. Nu stiu ce sa cred despre asta.

  RăspundețiȘtergere
 35. super tare...poate este adevarat,poate nu...,dak mai cauta poate mai gasesc cate ceva,,,

  RăspundețiȘtergere
 36. Nu stiu ce sa zic...Nu am dovezi. Nu cred...Vreau dovezi, poze, interviuri, filmulete chestii de genul si poate mai cred. Dar asa nu.

  RăspundețiȘtergere
 37. Ok ... deci mie imi place Titanicul .... am auzit cam de mica de fenomenul acesta cu persoane sa supravietuiasca intr-un fel ,,,,, sa se conserve intr-un vartej al timpului .. exact cum ai spus tu ceva de genu ... in 1930 dispare si in 1990 apare la fel ca in 1930 . Si cei ce nu cred @ de triunghiul bermudelor de ceziti ??? sa va vad!!!!!!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 38. mesajul nu avea cum sa fie de pe olympic ca acesta a fost dezmembrat pacat de el il regret si pe el si pe titanic si pe mauretania

  RăspundețiȘtergere
 39. eu cred cu acele 3 persoane gasite de marinari!

  RăspundețiȘtergere
 40. mai putin de marinarul vasului "TITANIC"

  RăspundețiȘtergere
 41. ma mir :/ am cautat asta in engleza pentru ca in acea limba ar fi putut sa fie stiu insa ca sunt multe lucruri strane dar aici (minciuni) nu-mi da nici un rezulta... :/

  RăspundețiȘtergere
 42. sal ....daca cautati aici dupa nume... http://www.lva.virginia.gov/exhibits/titanic/p2.htm#c nu o cheama Cowtts ci Coutts Winnie...femeia a existat la bordul Titanicului...

  RăspundețiȘtergere